Winnend Waskemeer blijft zoekende

Winnend Waskemeer blijft zoekende Waskemeer heeft vrijdagavond in en tegen Deinum geoefend. Nadat het een eenvoudige avond leek te gaan worden door een snelle 0-2 voorsprong, kwamen de gastheren met twee prachtige doelpunten op gelijke hoogte. De groenhemden herpakten zich enigszins in de tweede helft, waarbij een grotere uitslag voor de thuisploeg gespaard bleef. Het werd uiteindelijk 2-4. Op het nieuwe sportcomplex van SF Deinum golfde het spel in de openingsfase op en neer. Het duurde maar even of de van vakantie teruggekeerde Bouwe Veenstra liet van zich spreken met een openingsgoal. Terstond verdubbelde Mitchell Schievels de score. De groenhemden dachten te lichtzinnig over het vervolg, waarna de gehavende thuisploeg met twee mooie doelpunten op gelijke hoogte kwam. Na rust bleef Waskemeer het initiatief naar zich toe trekken, waarbij er meer energie en overtuiging op de mat werd gelegd. Er werd vrijwel niets meer weggegeven en diverse kansen volgden. Verschillende pogingen gingen verloren, waaronder een aardige actie van Seijo van der Veen op de paal, een geplaatst schot van Dennis Hardenbol die per abuis in de drukte door Mitchell Schievels werd geblokt en enkele pogingen die onschadelijk door de doelman konden worden gemaakt. Uiteindelijk werd het 2-4 middels een eigen doelpunt en een fraaie goal van Mitchell Schievels op aangeven van Bart Roijenga. Gelet op het vertoonde spel tegen een dergelijke opponent dient Waskemeer nog het nodige werk te verzetten om klaar te zijn voor de competitie. Daartoe heeft het komende dinsdagavond de eerste mogelijkheid. Thuis wacht een oefenwedstrijd tegen ONR uit Roden.
8 Fc. Grootegast 1 26 34
9 Minnertsga 1 26 33