75'
Jorn Sikma
85'

Zwaarbevochten overwinning JO19 op Roden

Zaterdag kwam de JO19 in eigen huis in actie tegen Roden. Dit affiche stond maandag ook op het programma. In het brinkdorp werd toen met 2-1 verloren van de Drenthenaren. De mogelijkheid om snel revanche te nemen bood zich dus aan. Onder leiding van scheidsrechter Willem Hut begonnen beide teams onder stralende omstandigheden aan de wedstrijd. De eerste helft ging qua spelbeeld gelijk op wat ook tot uiting kwam in de 1-1 ruststand (doelpunt Sander Clemens). De tweede helft was nog maar kort onderweg of de 1-2 kwam op het scorebord. De groenhemden moesten hierdoor uit een ander vaatje gaan tappen om de punten in eigen huis te houden. Ondanks het feit dat grote kansen in eerste instantie uitbleven creëerde de JO19 wel een veldoverwicht. Uit dit veldoverwicht kwam een grote kans voor Yannick Reesen naar voren ware het niet dat hij in het strafschopgebied van achteren werd aangetikt. De toegekende penalty werd opgeëist door Jacco Jongsma. Hij haalde verwoestend uit maar schoot de bal hoog in de ballenvanger. Hierdoor had Jacco wat goed te maken wat hij deed in de 75ste minuut. Hij ontving de bal op het middenveld en zag de snelle Jorn Sikma opstomen over de rechterflank. Dat je hem dit soort buitenkansjes niet moet geven toonde hij het aanwezige publiek door de bal vakkundig in de verre hoek te schieten. De euforie was helemaal compleet toen Jorn Sikma wederom tot scoren kwam. Een bekeken schot verdween via een inglijdende Rodenaar vanaf een meter of 25 over de keeper van de gasten heen. In het restant van de wedstrijd kwam de overwinning niet meer in gevaar waardoor de groenhemden met een zwaarbevochten 3-2 overwinning van het veld stapten. Woensdag staat weer een midweekse wedstrijd op de planning. Om 19:30 zal er aftrapt worden in Assen tegen de plaatselijke FC.

1 S.V. Oosterwolde JO19-1 12 33
2 Nieuw Roden JO19-1 12 27
3 Waskemeer JO19-1 12 20
4 Roden JO19-3 12 18
5 FC Assen JO19-1 12 11
6 Achilles 1894 JO19-1 11 8
7 ONR JO19-1 11 3