39'
46'
52'

Beetsterzwaag JO14-1 een maatje te groot voor Waskemeer JO14-1

Beetsterzwaag JO14-1 een maatje te groot voor Waskemeer JO14-1 Met de felle ochtendzon vertrok de JO14-1 van de groen-zwarte club richting Beetsterzwaag. Na dat de parkeerplek gevonden was werd in de kleedkamer het strijdplan besproken om het de koploper lastig te maken. Al voor de wedstrijd begon was het al bekend dat Waskemeer met hier een daar wat pijntjes de wedstrijd begon. In de beginfase liep de voorhoede van De Sweach links en rechts op een knappe snelheid door de hoge verdediging van Waskemeer heen. Hieruit vielen al snel doelpunten, al maakten onze links- en rechtsback Gijs en Myrthe het de aanvallers knap lastig. Toch was het de tegenstander die aan het schieten toe kwam en een paar knappe goals scoorde uit de zestien meter. Uit het opbouwen zocht Waskemeer Jorrin
"Als je niet schiet, kun je niet scoren…"
Rutger Boonstra
vaak op die met oog op de goal veel acties maakte voorin. Al ging dat niet zonder slag of stoot, de laatste man was zowel fysiek als op snelheid aardig op peil. Toch lukte het Jorrin en met een schijnbeweging zich vrij te maken ooit de kooi en de keeper in een 1-op-1 af straffen met een bal in de hoek. Vanwege een hamstringblessure was het helaas niet mogelijk om Jorrin nog vaker diep te sturen en gooiden we de opstelling in de 2e helft om. Met Metz in de punt en nog wat andere aanpassingen gingen we aan de bak om het de tegenstander nog moeilijk te maken. Dit resulteerde in een voetballend betere tweede helft waarin de JO14 tot het einde bleef vechten voor kansen. Met 3 tegendoelpunten in de 2e helft stond 10-1 op het scorebord. Voor nu de focus op de ploeg van Boornbergum die we aankomend zaterdag thuis om half 11 gaan trotseren !
1 Sweach De JO14-1JM 7 21
2 Houtigehage JO14-1 6 15
3 Marum JO14-1 6 13
4 SC Boornbergum'80 JO14-1 7 12
5 ONT JO14-3 7 7
6 Waskemeer JO14-1 7 6
7 ONT JO14-2JM 7 5
8 Drachtster Boys JO14-4 7 0