Nieuws Home Teams Besturen Programma Bardiensten Jeugd Contact Inloggen App

Dorpshuis

Onderstaand vind je uitleg in verschillende hoofdstukken voor de vrijwilligers:

Betalingen Kassa/Pin

Betalingen: Betalingen dienen bij bestelling te worden gedaan, dit kan contant of per pin.

Prijzen producten: de prijzen staan op het bord bij de kassa. Indien niet genoteerd, vraag even iemand.

Gebruik kassa: Invoeren van bijv. 1 biertje = 200 (2euro)>D>Totaal

Invoeren van bijv. 4 bier en 1 cola = 4 x 200>D>150>D>Totaal….Of gewoon 950>D>Totaal, voor de snelle hoofdrekenaar

Contant: betaling met contant geld spreekt voor zich. Als er erg veel geld in de kas zit, kan je er ook voor kiezen om geld in de kluis te deponeren. (zie Formulier Afsluiten Dorpshuis). Alle contant betalingen worden aangeslagen in de kassa.

Pin: Pin bestaat uit 2 units. Grote unit voor Dorpshuis en kleine unit met snoer voor de klant. Indien een klant wil betalen, dan kleine unit op de bar leggen en op de grote unit “ betaling” indrukken. Grote unit vraagt dan bedrag in te voeren. Bedrag invoeren en enter/ok. 

De mobile unit werkt iets anders, je hoeft hiervoor de grote unit niet te gebruiken, je volgt de aanwijzingen op het beeldscherm van de mobiele unit.

Klant kan dan pinkaart invoeren en code intypen of pinkaart op lezer leggen. Bij betaling onder € 25,- intoetsen pincode niet nodig.

Als de betaling goed gaat, krijg je een bevestiging op de display en rolt er een klein stukje printpapier uit. In principe moet je de klant vragen of die de bon wil hebben, maar de meeste klanten vinden dat niet zo spannend…

Bedrag dat is per pin afgerekend is met de klant, hoeft niet in de kassa aangeslagen te worden.

Geld pinnen voor bv het potten is mogelijk. Je vult wel een negatief bedrag in de kassa in. Je zet hiervoor de sleutel op de liggende 8. Indien dit niet lukt schrijf je het op een briefje en doe dit in de kassa. Vanzelfsprekend sla je het bedrag ook aan op de pin.

De papierrollen voor de kassa en pin liggen in de la onder de kassa.

Regels Barpersoneel/vrijwilliger

  • Het barpersoneel/vrijwilliger is verantwoordelijk voor de orde, netheid en veiligheid in het dorpshuis
  • Er wordt geen alcohol geschonken aan personen jonger dan 18 jaar.
  • Alcohol nuttigen tijdens de kantine dienst is niet toegestaan.
  • Barpersoneel/vrijwilliger mag wel non-alcoholische drankjes consumeren en evt. een broodje, of snack.
  • Indien wenselijk worden op zaterdag ochtend de eerste vrijwilligers ontvangen door mensen van het jeugdbestuur en krijgen uitleg. Indien wenselijk werken zij de opvolgende dienst weer in.
  • Op zaterdagochtend worden er broodjes gesmeerd en in serveerschaal op bar geplaatst. De broodjes worden overdag zo nodig aangevuld.
  • Indien er tijd is kunnen de koelkasten bij gevuld worden. Hiervoor kan je de gekoelde drankjes pakken die in de voorraadruimte staan.
  • Indien er voorraden missen kan je dit doorgeven aan Janny 06-30776188, of je legt een briefje neer.
  • De laatste dienst dient af te sluiten. Uitleg staat in document “Formulier Afsluiten Dorpshuis”.

Frituur

Frituur: Frituurpan start alleen indien afzuigkap ook is aangezet.

De afzuigkap zet je aan door de knop (links naast de afzuiging) te draaien.

Zodra afzuigkap draait, frituurpan aanzetten op ca. 180-185 graden.

Zodra de groene lamp brand is het frituur vet heet genoeg en kan gebakken worden.

Patat: ca. 5 minuten

Kroket: ca. 6 minuten

Hapjes/bitterballen/kipnuggets: ca. 4 minuten

Frikandel/hamburger: ca. 4 minuten. (ca. 30 seconden nadat deze zijn gaan drijven eruit halen)

Uien: Er liggen uien in de plastic bak onder her fornuis of gasstel. Deze moet je zelf nog even in kleine stukjes snijden.

Na gebruik de frituur, snijplank, bereidingstafel, bestek en vloer schoon achterlaten.

Fornuis

Afzuigkap: Afzuigkap aanzetten (anders werkt de apparatuur: gasstel + frituur niet). De afzuigkap zet je aan door de knop (links naast de afzuiging) te draaien. Zodra de afzuigkap draait, knop bediening fornuis ingedrukt houden en linksom draaien. Met lucifer of aansteker vlam aansteken. Knop enige tijd ingedrukt houden (ca. 10 seconden) en daarna los laten.

Thee bereiden: Ketel staat onder fornuis. Ketel vullen met water tot ca. 3cm onder de rand. Dit is voldoende voor 30 kopjes thee: 15 voor de thuisploeg en 15 voor de gasten. Als water kookt, ca. 25 klontjes suiker en 1 grote thee zak, of 3 kleine theezakjes (6 gram) toevoegen en roeren. “Dienbladen” voor 2x15 kopjes thee liggen rechts op de plank in voorraadkamer. Hier kan je de plastic bekers inzetten en dan thee inschenken. Je zet de dienbladen 5-10 min. voor rust in beide kleedkamers.

Scheidsrechter: In de kleedkamer van de scheidsrechter zet je 1 kop thee (porselein) met suiker ernaast en 1 AA fles.

Gehaktballen: Pan voor gehaktballen staat onder fornuis. Vul deze tot drie kwart met water. Het poeder voor jus staat in de kast met kopjes/kannen. Doe twee grote scheppen juspoeder in het water en roer dit met een garde door. Doe de gehaktballen uit de diepvries in de pan en verwarm deze. Laat dit 30 minuten zachtjes doorkoken.

De gehaktballen over plaatsen naar het “ bewaar reservoir” voor gehaktballen. Dit is de grote zwarte soeppan met r.v.s. deksel, staat naast de vaatwasser, of daaronder op de vloer. Zorg dat er voldoende jus bij zit en zet de verwarming op “max”, daarna kan de pan wat zachter gezet worden.

Koffie zetten

Koffie zetten (12 kopjes): Nieuw filter plaatsen in houder.

2 schepjes gemalen koffie (glad afstrijken) = 12 kopjes koffie (volle kan).

Houder terug plaatsen. Koffiezet apparaat beneden aanzetten voor verwarmen onderste plateau.

Starten door te drukken op knop rechtsboven (naast display no.“12”). Watertoevoer gaat automatisch. Bij piep is koffie klaar, nog even laten uitdruppen.

Halve kan (6 kopjes): Nieuw filter plaatsen in houder.

1 schep gemalen koffie in filter (glad afstrijken) = 6 kopjes koffie. Houder terug plaatsen. Koffiezet apparaat beneden aanzetten voor verwarmen onderste plateau.

Op pijltjestoets naar beneden drukken, totdat “6” op de display staat en daarna weer starten door knop rechts bovenin te drukken.

Voorraad koffie: koffie bevind zich in blik naast koffiezetapparaat. Nieuwe voorraad in hangkast in de voorraad ruimte. (rechts boven)

Tip:

Probeer voldoende koffie op voorraad te hebben voor de pauzes. Liever te veel dan te weinig.

Probeer de koffie zoveel mogelijk in thermoskannen te bewaren om de smaak goed te houden. Bij overgrote drukte, kan je kiezen voor een extra koffietafel (binnen of buiten). Spoel de koffiekannen en thermoskannen na gebruik om. Aan het einde van je bardienst alles leeg en schoon achter laten.

Afsluiten Dorpshuis

Sluitingstijd: Dorpshuis gaat uiterlijk 2.00 uur dicht. Indien nodig, op tijd stoppen met schenken.

Schoonmaken: Laatste groep vrijwilligers dient ervoor te zorgen dat alles “veegschoon” achtergelaten wordt. Keuken netjes opruimen. Tafels en bar schoonmaken met een zeepoplossing of spuitfles. Barkrukken op de bar.  De schoonmaakster vind t fijn als de stoelen op de tafels staan. Vloer vegen. Lege flessen en glazen opruimen in de bijbehorende kratten en kast. Wc’s checken, doorspoelen en evt. rotzooi opruimen. Eventueel prullenbakken legen. Buitenterrein checken.

Elektrische apparatuur: Volgende apparatuur dient uitgezet te worden indien deze nog aan staat:

Frituurpannen (2x)

Gehaktballen reservoir

Gaspitten fornuis

Tostiapparaat

Vaatwasser

Koffiezet apparatuur

Afzuigkap

Verlichting. Kantine, rookhok, wc’s en hal

Radio

Beeldscherm hal (uitknop zit onder ih midden)

Kassa: €100 briefgeld (€5 en €10) en alle kleingeld in de kassa laten zitten. Rest van het geld tellen en in een envelop stoppen (lege enveloppen zitten in lade onder kassa). Op envelop schrijven hoeveel erin zit en datum erop. 

Afsluiten: Alle deuren waar de sleutel op past (o.a.: bestuurskamer, buitendeur rookhok en tussendeur rookhok/kantine, voorraadkast) op slot draaien. Vanuit de opslag ruimte naar buiten gaan en je individuele alarmcode erop zetten (Deze code is zoals je weet persoonlijk en mag je niet afgeven). Na alarmcode te hebben ingetoetst heb je 1 minuut tijd om de laatste handelingen te verrichten. De sleutel weer in het sleutelkastje doen.

Indien vragen, of problemen met alarm:

Bij voetbalactiviteiten: Johan Stuiver 06-50282569

Bij andere activiteiten: Janny van der Veen  06-30776188

vv Waskemeer - De club waar iedereen welkom is!
Contact   Traininstijden   Programma   Privacy