Dorpshuis


Onderstaand vind je uitleg in verschillende hoofdstukken voor de vrijwilligers:









Betalingen Kassa/Pin





Betalingen: Betalingen
dienen bij bestelling te worden gedaan, dit kan contant of per pin.





Prijzen producten: de
prijzen staan op het bord bij de kassa. Indien niet genoteerd, vraag even
iemand.





Gebruik kassa: Invoeren
van bijv. 1 biertje = 200 (2euro)>D>Totaal





Invoeren van bijv. 4 bier en 1 cola = 4 x
200>D>150>D>Totaal….Of gewoon 950>D>Totaal, voor de snelle
hoofdrekenaar





Contant: betaling
met contant geld spreekt voor zich. Als er erg veel geld in de kas zit, kan je
er ook voor kiezen om geld in de kluis te deponeren. (zie Formulier Afsluiten
Dorpshuis). Alle contant betalingen worden aangeslagen in de kassa.





Pin:
Pin bestaat uit 2 units. Grote unit voor Dorpshuis en kleine unit met snoer voor
de klant. Indien een klant wil betalen, dan kleine unit op de bar leggen en op
de grote unit “ betaling” indrukken. Grote unit vraagt dan bedrag in te voeren.
Bedrag invoeren en enter/ok. 





De mobile unit werkt iets anders,
je hoeft hiervoor de grote unit niet te gebruiken, je volgt de aanwijzingen op
het beeldscherm van de mobiele unit.





Klant kan dan pinkaart invoeren en code intypen of pinkaart op
lezer leggen. Bij betaling onder € 25,- intoetsen pincode niet nodig.





Als de betaling goed gaat, krijg je een bevestiging op de display
en rolt er een klein stukje printpapier uit. In principe moet je de klant
vragen of die de bon wil hebben, maar de meeste klanten vinden dat niet zo
spannend…





Bedrag dat is per pin afgerekend is met de klant, hoeft niet in de
kassa aangeslagen te worden.





Geld pinnen voor bv het potten is mogelijk. Je vult wel een
negatief bedrag in de kassa in. Je zet hiervoor de sleutel op de liggende 8.
Indien dit niet lukt schrijf je het op een briefje en doe dit in de kassa.
Vanzelfsprekend sla je het bedrag ook aan op de pin.





De papierrollen voor de kassa en pin liggen in de la onder de kassa.





Regels Barpersoneel/vrijwilliger





  • Het barpersoneel/vrijwilliger is verantwoordelijk voor de orde, netheid en veiligheid in het dorpshuis
  • Er wordt geen alcohol geschonken aan personen jonger dan 18 jaar.
  • Alcohol nuttigen tijdens de kantine dienst is niet toegestaan.
  • Barpersoneel/vrijwilliger mag wel non-alcoholische drankjes consumeren en evt. een broodje, of snack.
  • Indien wenselijk worden op zaterdag ochtend de eerste vrijwilligers ontvangen door mensen van het jeugdbestuur en krijgen uitleg. Indien wenselijk werken zij de opvolgende dienst weer in.
  • Op zaterdagochtend worden er broodjes gesmeerd en in serveerschaal op bar geplaatst. De broodjes worden overdag zo nodig aangevuld.
  • Indien er tijd is kunnen de koelkasten bij gevuld worden. Hiervoor kan je de gekoelde drankjes pakken die in de voorraadruimte staan.
  • Indien er voorraden missen kan je dit doorgeven aan Janny 06-30776188, of je legt een briefje neer.
  • De laatste dienst dient af te sluiten. Uitleg staat in document “Formulier Afsluiten Dorpshuis”.




Frituur





Frituur: Frituurpan start alleen indien afzuigkap ook is aangezet.





De afzuigkap zet je aan door de knop (links
naast de afzuiging) te draaien.





Zodra afzuigkap draait, frituurpan
aanzetten op ca. 180-185 graden.





Zodra de groene lamp brand is het frituur
vet heet genoeg en kan gebakken worden.





Patat: ca. 5 minuten





Kroket: ca. 6 minuten





Hapjes/bitterballen/kipnuggets: ca. 4 minuten





Frikandel/hamburger: ca. 4 minuten. (ca. 30 seconden nadat deze zijn gaan drijven eruit
halen)





Uien: Er liggen uien in de plastic bak onder her fornuis of gasstel. Deze
moet je zelf nog even in kleine stukjes snijden.





Na gebruik de frituur, snijplank,
bereidingstafel, bestek en vloer schoon achterlaten.









Fornuis





Afzuigkap:
Afzuigkap aanzetten (anders werkt de apparatuur: gasstel + frituur niet). De afzuigkap zet je aan door de knop (links naast de afzuiging) te
draaien. Zodra de afzuigkap draait, knop bediening fornuis ingedrukt houden
en linksom draaien. Met lucifer of aansteker vlam aansteken. Knop enige tijd
ingedrukt houden (ca. 10 seconden) en daarna los laten.





Thee bereiden: Ketel
staat onder fornuis. Ketel vullen met water tot ca. 3cm onder de rand. Dit is
voldoende voor 30 kopjes thee: 15 voor de thuisploeg en 15 voor de gasten. Als
water kookt, ca. 25 klontjes suiker en 1 grote thee zak, of 3 kleine theezakjes
(6 gram) toevoegen en roeren. “Dienbladen” voor 2x15 kopjes thee liggen rechts
op de plank in voorraadkamer. Hier kan je de plastic bekers inzetten en dan
thee inschenken. Je zet de dienbladen 5-10 min. voor rust in beide kleedkamers.





Scheidsrechter: In
de kleedkamer van de scheidsrechter zet je 1 kop thee (porselein) met suiker
ernaast en 1 AA fles.





Gehaktballen: Pan
voor gehaktballen staat onder fornuis. Vul deze tot drie kwart met water. Het
poeder voor jus staat in de kast met kopjes/kannen. Doe twee grote scheppen
juspoeder in het water en roer dit met een garde door. Doe de gehaktballen uit
de diepvries in de pan en verwarm deze. Laat dit 30 minuten zachtjes doorkoken.





De gehaktballen over plaatsen naar het “ bewaar reservoir” voor
gehaktballen. Dit is de grote zwarte soeppan met r.v.s. deksel, staat naast de
vaatwasser, of daaronder op de vloer. Zorg dat er voldoende jus bij zit en zet
de verwarming op “max”, daarna kan de pan wat zachter gezet worden.









Koffie zetten





Koffie
zetten (12 kopjes):
Nieuw filter plaatsen in houder.





2 schepjes gemalen koffie (glad afstrijken)
= 12 kopjes koffie (volle kan).





Houder terug plaatsen. Koffiezet apparaat
beneden aanzetten voor verwarmen onderste plateau.





Starten door te drukken op knop rechtsboven
(naast display no.“12”). Watertoevoer gaat automatisch. Bij piep is koffie
klaar, nog even laten uitdruppen.





Halve
kan (6 kopjes):
Nieuw filter plaatsen in houder.





1 schep gemalen koffie in filter (glad
afstrijken) = 6 kopjes koffie. Houder terug plaatsen. Koffiezet apparaat
beneden aanzetten voor verwarmen onderste plateau.





Op pijltjestoets naar beneden drukken,
totdat “6” op de display staat en daarna weer starten door knop rechts bovenin
te drukken.





Voorraad
koffie:
koffie bevind zich in blik naast
koffiezetapparaat. Nieuwe voorraad in hangkast in de voorraad ruimte. (rechts
boven)





Tip:





Probeer voldoende koffie op voorraad te
hebben voor de pauzes. Liever te veel dan te weinig.





Probeer de koffie zoveel mogelijk in thermoskannen
te bewaren om de smaak goed te houden. Bij overgrote drukte, kan je kiezen voor
een extra koffietafel (binnen of buiten). Spoel de koffiekannen en
thermoskannen na gebruik om. Aan het einde van je bardienst alles leeg en
schoon achter laten.





Afsluiten Dorpshuis





Sluitingstijd:
Dorpshuis gaat uiterlijk 2.00 uur dicht. Indien nodig, op tijd stoppen met
schenken.





Schoonmaken:
Laatste groep vrijwilligers dient ervoor te zorgen dat alles “veegschoon”
achtergelaten wordt. Keuken netjes opruimen. Tafels en bar schoonmaken met een
zeepoplossing of spuitfles. Barkrukken op de bar.  De schoonmaakster vind t fijn als de stoelen op
de tafels staan. Vloer vegen. Lege flessen en glazen opruimen in de
bijbehorende kratten en kast. Wc’s checken, doorspoelen en evt. rotzooi
opruimen. Eventueel prullenbakken legen. Buitenterrein checken.





Elektrische apparatuur:
Volgende apparatuur dient uitgezet te worden indien deze nog aan staat:





Frituurpannen (2x)





Gehaktballen reservoir





Gaspitten fornuis





Tostiapparaat





Vaatwasser





Koffiezet apparatuur





Afzuigkap





Verlichting. Kantine, rookhok, wc’s en hal





Radio





Beeldscherm hal (uitknop zit onder ih midden)





Kassa: €100 briefgeld (€5 en €10) en alle kleingeld in de kassa laten zitten. Rest van het geld tellen en in een envelop stoppen (lege enveloppen zitten in lade onder kassa). Op envelop schrijven hoeveel erin zit en datum erop. 





Afsluiten: Alle
deuren waar de sleutel op past (o.a.: bestuurskamer, buitendeur rookhok en
tussendeur rookhok/kantine, voorraadkast) op slot draaien. Vanuit de opslag
ruimte naar buiten gaan en je individuele alarmcode erop zetten (Deze code is
zoals je weet persoonlijk en mag je niet afgeven). Na alarmcode te hebben
ingetoetst heb je 1 minuut tijd om de laatste handelingen te verrichten. De
sleutel weer in het sleutelkastje doen.





Indien
vragen, of problemen met alarm:





Bij
voetbalactiviteiten: Johan Stuiver 06-50282569





Bij
andere activiteiten: Janny van der Veen  06-30776188


vv Waskemeer - De club waar iedereen welkom is!
Contact   Traininstijden   Programma   Privacy