Home Nieuws Teams Besturen Programma Bardiensten Contact
Eerste toernooiweekend jeugdteams meer dan geslaagd

Eerste toernooiweekend jeugdteams meer dan geslaagd


Nu de competities zijn afgelopen is de tijd van de traditionele zomertoernooien weer aangebroken! Onder stralende omstandigheden kwamen er afgelopen weekend vier jeugdteams in actie waarbij er voor de JO15 en JO19 zelfs een meerdaags toernooi op de planning stond. Lees hieronder een korte terugblik van de sfeer en de behaalde resultaten.

We beginnen het rondje met de heren van de JO19. Voor hen stond er een ritje richting onze Oosterburen op het programma. Onder de rook van Hamburg maakten de groenhemden namelijk hun opwachting op de G + S AUTOMOBILE CUP 2022 van organisator Phoenix Kisdorf. Na twee afgelaste edities in de afgelopen jaren door corona kon dit jaar de dertiende editie van het toernooi wel doorgang vinden. Vrijdagmiddag om 15:00 was het dan zover. Met de auto werd toen koers gezet vanaf sportpark ’t Ald Leger naar Kisdorf. Bij aankomst werd de tent en slaapplek opgetuigd en stond het openingsfeest op de planning. De zaterdag begon uiteraard met ontbijt waarna een intensieve training werd afgewerkt. Om ook het culturele aspect van deze trip niet onderbelicht te laten werd in de middag gekoerst naar Hamburg waar een bezoek werd gebracht aan de befaamde Fischmakrt en de welbekende Reeperbahn. Bij terugkomst stond een diner op de planning waarna een bezoekje werd gebracht aan de plaatselijke horeca. Op zondag stond dan eindelijk het hoofddoel van de trip op de planning: het toernooi. In een poule met louter Duitse tegenstanders kende de groenhemden een moeilijke start. De eerste drie wedstrijden werden namelijk verloren. Hierna kwam de ommekeer, want met een punt tegen VFL Bergen en overwinning op geduchte tegenstanders Kieler MTV en SV Curslack-Neuengamme werd uiteindelijk toch een keurige 5de plek in de wacht gesleept! Na een grootste prijsuitreiking was het tijd om de tassen en koffers weer in te pakken en koers te zetten naar Waskemeer. Het moge duidelijk zijn dat het team kan terugkijken op een fantastische toernooi waar nog lang over nagepraat zal gaan worden!

Ook voor JO15 stond een meerdaags toernooi op de planning. Zij zochten hun geluk echter wel in eigen land. Op vrijdagmiddag omstreeks 17:00 werd hiervoor koers gezet naar het Groningse Wildervank. Aan het toernooi deden in totaal 24 JO15 teams mee en daarnaast waren er ook 16 JO13 teams van de partij. Volle bak dus op het tentencomplex wat opgetuigd was op de plaatselijk atletiekbaan. Nadat het ontbijt op zaterdag achter de kiezen was stonden de eerste wedstrijden gepland. De loting had een pittige poule opgeleverd het hoofdklasser ADO’20 uit Heemskerk en eersteklassers Wildervank en FC Assen. Een mooie krachtmeting voor de groenhemden die het kampioenschap in de tweede klasse wisten binnen te halen. De resultaten op zaterdag waren veelbelovend, want door overwinningen op ADO’20 en FC Assen en een nipt verlies van Wildervank werd een tweede plaats en daarmee een plekje in de winnaarspoule veroverd! Een fraaie prestatie die natuurlijk goed gevierd werd in de plaatselijke kantine alwaar een DJ het tot laat in de avond gezellig wist te maken. Na een kort nachtje stonden er op zondag wederom drie wedstrijden op de planning. Hierbij werd het team versterkt middels enkele huurtransfers vanuit Wildervank die ter plekke afgerond werden. De eerste twee wedstrijden tegen het Groningse Be Quick 1887 en Wildervank werden nipt verloren (respectievelijk 2-1 en 1-0), waarna in de slotwedstrijd tegen WVF uit Zwolle met 1-1 een verdienstelijk puntje werd binnengehaald. Al met al werd hierdoor een 10de positie in het eindklassement in de wacht gesleept! En naast deze verdienstelijke eindpositie was er nog wat te vieren, want de groenhemden gingen er met de felbegeerde fairplay vandoor! Net als de JO19 kan ook de JO15 terugkijken op een fantastisch voetbalweekend waarin het zowel op als buiten het veld één groot feest was voor zowel de spelers als de begeleiders.

Voor de JO8 stond op zaterdagochtend een toernooi in Frieschepalen op de rol. Hierbij waren de groenhemden ingedeeld in een poule met Drogeham, VVT uit Twijzelerheide en Koostertille/Twijzel combinatie. In de eerste wedstrijd tegen Drogeham schoot het team uit de startblokken met een 6-0 overwinning door doelpunten van Asa (3x), Tycho (2x) en Renske. In de tweede wedstrijd bleek VVT net een maatje te groot waardoor dit duel uiteindelijk met 5-0 verloren ging. In de laatste wedstrijd wist de JO8 zich uitstekend te herpakken. Vol enthousiasme en fraaie acties werd Koostertille/Twijzel combinatie met 7-0 het bos in gestuurd! Doelpunten kwamen op naam van Tycho (3x), Ferre (2x), Asa en ook debutant Bram pikte z’n doelpuntje mee. Al met een fraai toernooi waar de spelers en staf met een goed gevoel op terug kunnen kijken!

Tot slot kwam de JO11 in actie op het Jantje Beton toernooi op sportpark Oostindië in Leek. De JO11 kwam hierbij uitstekend voor de dag! In een poule met Westerkwartier, Grootegast en Drachtster Boys werd een tweede plek bemachtigd wat goed was voor een plekje in de kruisfinales. Hierbij was HFC’15 uit Hoogkerk de tegenstander. De groenhemden gaven de gasten uit Hoogkerk geen schijn van kans en wonen de wedstrijd met duidelijke cijfers: 4-0. Met deze overwinning werd in een plekje in de finale bemachtigd! Hierin werd gespeeld tegen Westerkwartier. Waar deze ploeg in de poulefase nog met 1-0 te sterk was trok de JO11 nu wel aan het langste eind met 2-0. Hiermee werd een fraaie eerste positie behaald wat natuurlijk een uitstekende prestatie is van de groenhemden van coaches Herbert Golsteijn en Johan Keuning.  

Onderstaande foto’s geven een sfeerimpressie van de toernooien van de JO8, JO19 en JO15, waarbij de credits voor de meeste foto's van de JO15 gaan naar de organisatie vanuit Wildervank.

vv Waskemeer - De club waar iedereen welkom is!
Contact   Traininstijden   Programma   Privacy