67'
73'
79'

JO17 komt net te kort tegen Zevenhuizen

JO17 komt net te kort tegen Zevenhuizen Onder een stralende ochtendzon op het goed bespeelbare hoofdveld op sportpark ‘t Ald Leger trapte de JO17 onder leiding van Tseard Haites af tegen Zevenhuizen. De spelers en trainers waren vandaag gebrand op een goed resultaat. Na twee ruime verliespartijen moesten er vandaag kansen liggen tegen het eveneens nog puntloze Zevenhuizen. Na de goede trainingen van de afgelopen week, waarin veel werd getraind op veldbezetting en met enkele positionele wijzigingen ging de bal om stipt 9.00 uur rollen. Meteen werd duidelijk dat Zevenhuizen een lastige ochtend zou krijgen. De toeschouwers zagen de eerste helft een Waskemeer dat door goed combinatievoetbal voortdurend goede aanvallen op de mat legde. Na ruim een kwartier kwamen de groenhemden dik verdiend op voorsprong na een mooie combinatie tussen Joan en de mee opgekomen Kaj, die de bal vakkundig achter de doelman in de verste hoek wist te krullen. Nog voor rust werd de voorsprong verdubbeld. Ditmaal na een aanval over de rechterflank, waarbij Gijsbert de snelle Sascha wist te bereiken. Op volle snelheid was hij met de voet aan de bal zijn directe tegenstander te snel af en schoot de bal overtuigend binnen. Met deze comfortabele voorsprong zochten we de kleedkamer op voor de pauze en kon de dorst worden gelest door de ranja. Doorgaan was het devies, weer de scherpte pakken in de tweede helft. Jens werd als verse wissel ingebracht om samen met Joan het middenveld in handen te houden. Hoe anders pakte het echter uit….. Zevenhuizen zette de opstelling om, met twee grote en behendige spelers centraal op het middenveld namen ze de controle over. De ruimtes die ontstonden aan de flanken konden niet worden benut door onnauwkeurigheid in de passing en aannames en centraal op het middenveld gingen we uit positie lopen, waardoor de snelle tegenstanders er te vaak gevaarlijk doorheen kwamen. Desondanks leek het halverwege de tweede helft nog goed te komen toen de 3-1 op het scorebord werd gezet. Daarna zakte de organisatie helaas als een kaartenhuis in elkaar en wist Zevenhuizen met de nodige wilskracht de stand gelijk te trekken. Tot overmaat van ramp viel vlak voor het einde van de wedstrijd de verliezende goal tegen de touwen door een val die vanaf de zijkant werd ingebracht en over onze keeper Mart in de verre hoek verdween. De vreugde bij de tegenstander was begrijpelijk en op basis van hun inzet en het weinige dat de JO17 daar tegenover stelde. is de conclusie dat er nog veel werk aan de winkel is. Dus gaan we verder met het werken aan de veldbezetting, passing, aannames, bewegen zonder bal, zodat we binnenkort onze tegenstander voetballend de baas zijn. Op basis van met name de goede eerste helft vandaag treden we volgende week vol goede moed aan tegen en in Peize.
1 LEO (Loon) JO17-2 7 18
2 LTC JO17-3 7 18
3 ST Rolder Boys JO17-2 7 16
4 ST VAKO/Tynaarlo JO17-2 7 13
5 Peize JO17-2 7 9
6 FC Assen JO17-4 7 6
7 Zevenhuizen JO17-1 7 3
8 Waskemeer JO17-1 7 0