4
-
0

JO17 speelt wedstrijd met twee gezichten

JO17 speelt wedstrijd met twee gezichten Vandaag werd er afgereisd naar Assen waar we aan mochten treden tegen de plaatselijke FC. In de kleedkamer werd het strijdplan van vandaag goed ontvangen door de spelers. Na een aantal wedstrijden waarin werd gepoogd om vanuit de opbouw te komen tot aanvallen op de helft van de tegenstander, werd het tijd om het over een andere boeg te gooien, aangezien we met deze speelwijze nauwelijks voor de goal van de tegenstander konden komen. Het devies: 3-3-4 met Kaj als aanvalsleider in de punt. Matthijs kwam er al vrij snel achter dat deze opstellingsvariant niet voorkomt in de VVW app. Er zal dan ook een verzoek worden gedaan aan webmaster Sietze om deze toe te voegen, want de kans is
"Als we 1-0 achter komen moeten we de kopjes niet laten hangen"
Kaj Offringa
groot dat dit systeem vaker gehanteerd gaat worden. Onder leiding van een ex-knvb scheidsrechter, die voor de wedstrijd keurig alle spelers passen controleerde, ging om 10.45 uur de bal rollen op een goed bespeelbare grasmat. Met veel energie werd de Assenaren meteen goed onder druk gezet. Bij elke bal die werd ingebracht zetten Jarna, Kaj, Gijsbert en Sascha goed druk en dwongen we de tegenstander tot onnauwkeurige passes en dus balverlies. Het was Waskemeer dat veelvuldig op helft van de tegenstander te vinden was, de plek waar je het liefst wilt voetballen om doelpunten te maken. Door afwisselend de lange bal te hanteren en ook de ruimte aan de rechterkant te benutten met opbouwen via Dylano en Aize was Waskemeer dreigend en voetbalde het goed vooruit. Helaas lukt dat ondanks de nodige goede voorzetten van Sascha en Jarna, corners van Aize en doelpogingen van Joan en Kaj niet. Doordat Assen veel de lange bal hanteerde, moest de sterk verdedigende Sem vol aan de bak en was het onze centrale verdediger Jens die met goede sprint acties veel ballen wist te veroveren. Toch kwam Assen er een paar keer gevaarlijk doorheen, maar telkens weer was het onze sluitpost Mart die met goed keeperswerk het doel schoon wist te houden.Ook heeft Mart vandaag laten zien dat hij goed voor zijn doel kan verdedigen en als een ‘laatste man’ veel ballen kon onderscheppen. Zo was de stand bij rust met 0-0 in evenwicht, maar was het Waskemeer dat het had verdiend om op voorsprong te staan. Na een allerminst saaie eerste helft was middenveld met Joan, Jordi en Aize, die het zwaar hadden, moe gestreden. Tijdens de pauze was het zaak om nieuwe krachten te verzamelen. Met de twee frisse spelers Theo en Sam binnen de lijnen begonnen we vol goede moed aan de 2e helft. Het bleek echter lastig om dezelfde energie te leveren als in de 1e helft en na 10 minuten viel de bal aan de verkeerde kant in het net. Deze tegenslag kwamen we vandaag niet meer te boven, waardoor Assen uiteindelijk vrij eenvoudig uit kon lopen naar de eindstand met 4-0. We houden vooral vast aan de goede eerste helft, waarin we met opportunistisch voetbal een vuist konden maken en brutaal op de helft van de tegenstander speelden. Volgende week gaan we met nieuwe energie en een flinke dosis inzet op ons eigen sportpark de laatste wedstrijd van de eerste fase spelen tegen mede-koploper LEO uit Loon.
1 LEO (Loon) JO17-2 7 18
2 LTC JO17-3 7 18
3 ST Rolder Boys JO17-2 7 16
4 ST VAKO/Tynaarlo JO17-2 7 13
5 Peize JO17-2 7 9
6 FC Assen JO17-4 7 6
7 Zevenhuizen JO17-1 7 3
8 Waskemeer JO17-1 7 0