76'
Leon Clemens
86'

Kletsnatte derby prooi voor Waskemeer 2

Kletsnatte derby prooi voor Waskemeer 2 In regenachtige omstandigheden werd dinsdagavond de derby tegen Haulerwijk 2 gespeeld. Het natte veld deed het spel van de oranjehemden goed. In de openingsfase dicteerde Haulerwijk het spel maar kwam Waskemeer op voorsprong, Egbert Beijert legde de bal vanuit het niets in het net. Een afstandschot van zo'n meter of 30 was de doelman te machtig. Ondanks deze opsteker bleef Waskemeer moeite houden de tegenstander af te stoppen en moest doelman Zuidema menigmaal in actie komen om een tegentreffer te voorkomen. In deze fase van de wedstrijd moest de thuisclub het hebben van snelle uitbraken. Een van deze uitbraken was in de 35e minuut succesvol, Aren Greebe snelde langs de zijlijn en wist ternauwernood Jelmer vd Vosse te bereiken. Deze wist wel raad met deze buitenkans en verdubbelde de voorsprong. Kort voor rust deed Haulerwijk iets terug en bracht de stand op 2-1. Na rust hetzelfde spelbeeld met uiteindelijk hetzelfde resultaat. Haulerwijk veelvuldig aan de bal, de kansen voor Waskemeer. Na een half uur in de tweede helft leek de tank een beetje leeg bij de bezoekers en kreeg Waskemeer de overhand wat zorgde dat Haulerwijk iets vaker aan de noodrem moest trekken. De goed leidende arbiter van dienst, dhr. Pultrum, kende een kwartier voor tijd een vrije trap toe aan Waskemeer welke door Bowe Wemer achter de doelman werd gekopt. In de allerlaatste minuut deed ook Leon Clemens nog een duit in het zakje en bracht de stand nog op 4-1. Ietsjes tegen de verhouding in, maar toch een uitstekende overwinning voor Waskemeer 2 waardoor men nog altijd in de race is voor de volgende tonde van het bekertoernooi.
16/09 Waskemeer 2 ODV 2 1 - 1
10/09 Waskemeer 2 S.V. Haulerwijk 2 4 - 1
31/08 RWF 2 Waskemeer 2 4 - 1