Sinterklaas bezoekt zaterdagtraining JO9/JO10/JO12

Sinterklaas bezoekt zaterdagtraining JO9/JO10/JO12


Zoals inmiddels gebruikelijk stond er afgelopen zaterdag weer een training op het programma voor de JO9, JO10 en JO12. Aangezien deze training samenviel met de intocht van Sinterklaas in ons dorp is er de afgelopen week nauw contact geweest met de goedheiligman. Hierbij werd afgesproken dat de Sint en diens pieten na hun rondje door het dorp de intocht zouden afsluiten op ons sportpark. Op die manier hadden de spelers de kans om Sinterklaas persoonlijk te onthalen in het dorp en kon daarnaast de reguliere training gewoon doorgaan zoals gepland. Een win-win situatie dus! Om Sinterklaas te laten zien wat de spelers in hun mars hadden zouden er enkele voetbalacts worden uitgevoerd, waarbij de spelers hun skills konden demonstreren aan de Sint en diens pieten.  

Rond 11:30 was het dan zover. Onder de bezielende klanken van muziekkorps Excelsior maakte Sinterklaas zijn opwachting op ons sportpark. Uiteraard werd de Sint zoals altijd trouw bijgestaan door zijn pieten. Nadat er een liedje gezongen was om Sinterklaas welkom te heten in ons dorp was het tijd voor het uitvoeren van de acts. Deze bestonden uit twee onderdelen. De eerste act omvatte penaltyschieten, waarbij de pieten als keeper op goal stonden. Ondanks het feit dat Spanje bekend staat als een groot voetballand die vele grote voetballers heeft voorgebracht waren de pieten veelal niet bij machte om de schoten van de spelers te keren. Bij de tweede actie moesten de spelers een kunstje doen onder toeziend oog van Sinterklaas. Hierbij was hoepelpiet ook aanwezig, die de spelers uitdaagde om de bal door haar hoepel te schieten. En dat heeft ze geweten! Wat ze ook probeerde, vanuit elke stand wisten de spelers feilloos de bal door haar hoepel te plaatsen. Tot slot moesten de spelers een individueel hoogstandje laten zien, waarbij de pieten met open mond stonden toe te kijken naar de trucjes die door de spelers werden uitgevoerd.

Nadat de acts waren uitgevoerd riep de goedheiligman de spelers bij elkaar en gaf aan onder de indruk te zijn van het voetbaltalent wat hij in Waskemeer heeft mogen aanschouwen. Hierna was het tijd voor Sinterklaas om verder te gaan, want het moge duidelijk zijn dat de Sint momenteel een volle agenda heeft. Uiteraard werd Sinterklaas hierbij toegezongen door de spelers, waarna de spelers aan de slag konden tijdens hun reguliere training. Na afloop van de training kwamen nog enkele pieten het veld op om de spelers te verrassen met pepernoten en chocoladeletters, waar de spelers wel aan toe waren met een zware training in de benen. Hiermee kwam er een einde aan een geslaagde ochtend voor de spelers. Bij deze willen we Sinterklaas en zijn pieten bedanken voor het feit dat ze de tijd hebben genomen om een bezoekje af te leggen aan ons sportpark. We wensen Sinterklaas veel succes de aankomende drukke periode en hopen hem volgend jaar weer te mogen verwelkomen op ons complex!

Onderstaande foto's geven een impressie van de training van afgelopen zaterdag.


vv Waskemeer - De club waar iedereen welkom is!
Contact   Traininstijden   Programma   Privacy