Nieuws Home Teams Besturen Programma Bardiensten Jeugd Contact Inloggen App

Update jeugd n.a.v. aangescherpte Corona maatregelen

Update jeugd n.a.v. aangescherpte Corona maatregelen

Zoals waarschijnlijk bekend zijn er afgelopen vrijdag door het kabinet aangescherpte maatregelen aangekondigd om het Corona virus in te dammen. Een onderdeel van deze maatregelen is de nieuwe regel dat sportaccommodaties hun deuren na 17:00 moeten sluiten. Deze maatregel is sinds afgelopen zondag van kracht en heeft ook directe gevolgen voor ons als vereniging. Concreet betekent dit namelijk dat alle doordeweekse jeugdtrainingen geen doorgang meer kunnen vinden op de reguliere tijdstippen.

Voor de teams uit de onderbouw hebben we gelukkig een alternatief trainingsmoment kunnen vinden. Met ingang van deze week kunnen de JO8, JO11 en JO13 namelijk trainen op de woensdagmiddag van 16:00 tot 17:00. Daarnaast gaan de kabouters met ingang van aanstaande vrijdag 3 december trainen van 16:00 tot 16:45. Op die manier kunnen zij alsnog doordeweeks in actie komen om een balletje te trappen. Voor de JO15 en JO19 geldt dat de trainingen tot nader orde helaas geen doorgang kunnen vinden. In de Tweede Kamer vindt aanstaande woensdag een debat plaats over het pakket aan maatregelen. Mocht naar aanleiding van dit debat alsnog tot een verruiming van de trainingsmogelijkheden besloten worden dan zal hier uiteraard op ingespeeld worden.  

Competitiewedstrijden
De KNVB heeft inmiddels ook een besluit genomen omtrent het reguliere competitieprogramma van aankomend weekend. Alle competitiewedstrijden van de jeugd gaan aankomend weekend door. Over het competitieprogramma voor de speelweekenden van 11 en 18 december zal de KNVB later een besluit nemen. Dit besluit zal gebaseerd zijn op de uitkomsten van het eerder genoemde kamerdebat plus de uitkomst van een advies wat de KNVB heeft aangevraagd bij het VMC (Voetbal Medisch Centrum) over het spelen van wedstrijden zonder normaal te kunnen trainen. Zodra hierover meer bekend is volgt uiteraard bericht via de leiders van de teams. Het persbericht wat de KNVB hierover gepubliceerd heeft is hier te vinden: https://www.knvb.nl/nieuws/betaald-voetbal/competitiezaken/65544/competities-amateurvoetbal-komend-weekend-deels

vv Waskemeer - De club waar iedereen welkom is!
Contact   Traininstijden   Programma   Privacy