Nieuws Home Teams Besturen Programma Bardiensten Jeugd Contact Inloggen App

VVW Snoektocht 2021 groot succes!

VVW Snoektocht 2021 groot succes!

Na een jaar afwezigheid was hij er weer, de jaarlijkse Snoektocht​ vanuit Waskemeer.
Deze editie vertrok, na het gebruikelijke bakje koffie om 7 uur, in zuidelijke richting om te starten vanuit Oosterwolde. Nog voor menigeen de hengel uit de kofferbak kon pakken rapporteerde Halbe Jan de B. zijn eerste, en na wat later zou blijken laatste, snoek van de dag. Een voortvarend begin waardoor zelfbenoemd topfavoriet Jenno de B. besloot een hengeltje bij te gooien om zodoende de wisselvis​ weer een jaar te kunnen verzorgen.

Waar de dag goed begon liet de tweede vis lang op zich wachten. Het zou uiteindelijk Pebe B. zijn die pas twee uur later een prachtexemplaar van de zo begeerde roofvis aan de wal zou brengen. Hierna was het hek van de dam, de ene na de andere werd aan wal gebracht en een heuse strijd leek aanstaande. Oosterwolde werd langzamerhand verlaten, via o.a. Donkerbroek, het Camp Nou van de Drie Tolhekken en andere tussenliggende wateren kwam uiteindelijk een ieder rond 12.00 uur aan bij hotel - restaurant 'de Stripe' waar de hengels even de kans kregen om te drogen en de inwendige mens verzorgd werd. Een heerlijke lunch met oer hollandse snert stond klaar voor een ieder.​

Tijdens de lunch werden de nodige tips & tricks uitgewisseld welke zeer welkom waren. Een hele ochtend vissen had de schamele score van 6 vissen opgeleverd, ruimte voor verbetering concludeerde een overgrote meerderheid. In de middag werden de hengels meegenomen naar de viswateren tussen Wijnjewoude en Gorredijk. Dat de lunch goed had gedaan bleek uit de vangst, in de middag zouden nog eens 8 vissen gevangen worden. Tegen 16.00 uur verkaste het gezelschap richting Waskemeer om nog even na te praten onder het genot van een hapje en een drankje en natuurlijk, de prijsuitreiking.

De familie Boonstra, ieder jaar​ goed voor voor de nodige centimeters, was ook dit jaar op dreef.​ Echter was Jordy Boonstra de beste Boonstra en daarmee ook de winnaar van de eerste prijs, de wisselvis! De prijs voor de grootste vis ging dit jaar naar Pebe B. Met 69 cm had hij reglementair de grootste vis van deze editie. De 'Super-Misser' werd in de wacht gesleept door Jort H.

Afsluitend bedankte de organisatie een ieder voor deelname en liet men alvast weten dat de 2022 editie gehouden zal worden in en rond het vis-walhalla van het Westerkwartier, Leek.

vv Waskemeer - De club waar iedereen welkom is!
Contact   Traininstijden   Programma   Privacy