53'
55'
58'

Waskemeer heerst in veertienklapper tegen ONB

Waskemeer heerst in veertienklapper tegen ONB Op de vroege ochtend werd aanstalten gemaakt om op jacht te gaan naar de eerste drie punten van het seizoen. Deze drie punten moesten dan uit Drachten komen, en gezien de vorige resultaten van de tegenpartij moest dit ook goed gaan komen. Na het verlate startsignaal moest Waskemeer eerst even wennen na een weekje rust. Na 15 minuten werd dan toch de ban gebroken door Mylan die vlug spelers passeerde en de doelman van ONB kansloos liet. Dit doelpunt bleek een startsignaal tot een spervuur richting het doel van de Drachtsters. Al snel volgden de 2 en 3-0 al op van Asa en Lotus, die beide nog vaker op het scoreformulier zouden voorkomen. Kort voor rust werden nog twee snelle doelpunten gescoord na goede inspeelballen van verdedigers Bram en Jainy. De regen en de zon zorgde voor mooie plaatjes die ook pastten bij de gala voorstelling van de JO13. Na de rust werd echter niet ingehouden door de uitploeg. Het gaspedaal werd ingestrapt tot de bodem en zo werd al snel een klinkende score op het bord gezet. Na lichte ontoplettendheid in de achterhoede die een beetje in slaap waren gedut werd nog een doelpunt gemaakt door de thuisploeg die de boeken in gaat als eentje voor de eer. Hierna werden nog maar liefst 6 doelpunten gemaakt doordat de tegenstander niet meer onder de grote druk kon uit voetballen. Zo werd uiteindelijk een klinkende 1-14 einduitslag op het wedstrijdformulier genoteerd. Daardoor kan Waskemeer trots terugkijken op de tweede competitiewedstrijd waarin leuk aanvallend voetbal werd gespeeld met genoeg spektakel.