Nieuws Home Teams Besturen Programma Bardiensten Jeugd Contact Inloggen App

Wedstrijdoverzicht jeugd 13 november

Wedstrijdoverzicht jeugd 13 november

Dit speelweekend was voor de meeste jeugdteams door de KNVB aangewezen als inhaalweekend, waardoor maar drie teams in actie kwamen. De JO8 en JO19 speelden hierbij hun wedstrijd op sportpark ’t Ald Leger terwijl de JO11 in en tegen Drachten hun opwachting maakten. Daarnaast hadden de kabouters uiteraard ook hun wekelijkse training op de vrijdagavond. Hierbij hebben elf kabouters de November kou getrotseerd om op een verlicht hoofdveld aan hun voetbalskills te werken. Na een tikspel als warming-up stond een estafettevorm en het stadionspel op het programma. De training werd zoals gebruikelijk afgesloten met een partijvorm waarna een ieder na afloop met een moe maar voldaan gevoel huiswaarts keerde.

Op zaterdagochtend trapte de JO8 de voetbaldag af. In eigen huis werd gespeeld tegen ONT uit Opeinde. De groenhemden kennen tot dusver een uitstekende tweede competitiefase. Achtereenvolgens werden namelijk Roden en Marum aan de zegekar gebonden. ONT bleek echter een tegenstander van een heel ander kaliber te zijn. Bij de gasten uit Opeinde liep namelijk een hele behendige spits rond die het op deze zaterdagochtend op zijn heupen had en meerdere keren het net wist te vinden in de eerste helft. Ook de groenhemden lieten echter van zich horen door een fraai doelpunt van Lotus die zich vrij wist te spelen voor de goal en vervolgens beheerst raak schoot. Uiteindelijk gingen beide teams met een 1-12 ruststand aan de limonade. Tijdens de rust nam Lotus de keepershandschoenen over van Julian. De limonade bleek goed in de smaak te vallen want de groenhemden van coaches Mirthe de Vegt en Kim Groot kwamen als herboren uit de kleedkamer. Het tweede bedrijf ging daarom mooi gelijkwaardig op met kansen over en weer. Het was uiteindelijk Samuel die een fraaie solo bekroonde met een beheerste schuiver die via de binnenkant van de paal binnen zeilde. Vervolgens waren er ook kansen te noteren voor Renske en Lisa, maar zij troffen helaas geen doel. ONT liet zich ook niet onbetuigd en wist tweemaal het net te vinden in de tweede helft. Dit hadden er meer kunnen zijn ware het niet dat Lotus heerste in het doel en met enkele katachtige reddingen meerdere kansrijke situaties wist te neutraliseren. De wedstrijd eindigde hierdoor in een verdiende 2-13 overwinning voor ONT waardoor de punten verdiend mee gingen naar Opeinde. De JO8 kan echter met een tevreden gevoel terugkijken op met name een tweede helft waarin het team uit geslagen positie de rug wist te rechten en zich terug wist te vechten in de wedstrijd. Voldoende aanknopingspunten dus om de komende wedstrijden met vertrouwen tegemoet te treden!

Voor de JO11 stond voor de tweede maal in de tweede competitiefase een reisje richting Drachten op het programma. Waar eind oktober koers gezet werd naar Drachtster Boys stond ditmaal het navigatiesysteem ingesteld op sportpark De Peppel van vv Drachten. Tot dusver hebben de groenhemden van coaches Johan Keuning en Tseard Haites twee wedstrijden gespeeld. Waar de eerste wedstrijd nipt verloren ging tegen Drachtster Boys met 3-2 werd vorige week de eerste driepunter veiliggesteld. In eigen huis werd in een doelpuntenspektakel met 5-4 gewonnen van Trinitas. Ook dit weekend waren er voldoende doelpunten te noteren. Hierbij vielen de meeste treffers in het voordeel van de JO11 waardoor een fraaie uitzege werd geboekt. Met name in de eerste helft werd goed positiespel op de mat gelegd en waren de groenhemden bij tijd en wijlen ongrijpbaar voor de Drachtsters. Uiteindelijk gaf het scorebord na afloop van de wedstrijd een 2-6 overwinning aan in het voordeel van de JO11. Deze score kwam tot stand door een hattrick van Joas, twee doelpunten van Tycho en Bernt die ook z'n doelpuntje mee pikte. Al met al een fraaie uitoverwinning die smaakt naar meer! Volgende week staat wederom een team uit Drachten op het wedstrijdaffiche. Ditmaal neemt de JO11 het in eigen huis op tegen ONB. De spelers zullen alles in het werk stellen om ook deze wedstrijd af te sluiten met drie punten in the pocket!

Tot slot maakte ook de JO19 haar opwachting op sportpark ’t Ald Leger. Op het programma stond een duel tegen Boornbergum. Aangezien de gasten uit ‘Boarnbats’ ook in het groen uitkomen mocht de JO19 aantreden in de rode uitshirts. Op voorhand was al duidelijk dat de spelers van coach Jelmer Haites een pittig duel te wachten zou staan. Boornbergum had namelijk al haar drie gespeelde wedstrijden winnend weten af te sluiten met overtuigende doelcijfers van 26 voor en 6 tegen. Hierdoor is het team op basis van verliespunten gedeeld koploper. De JO19 is op de ranglijst terug te vinden op de zevende plaats aan de onderkant van de middenmoot. De groenhemden moesten dus aan de bak! Na het openingssignaal van scheidsrechter Ale de Vos wist Waskemeer het initiatief naar zich toe te trekken. Dit resulteerde uiteindelijk in de 1-0 van de rappe Aren die een inschattingsfout van de doelman genadeloos wist af te straffen. Na een half uur spelen werden de gasten steeds sterker en namen de overhand in het spelbeeld. Uit een vrije trap werd de gelijkmaker geproduceerd en niet veel later vielen ook de 1-2 en 1-3. Ietwat onnodig ging de JO19 dus met een achterstand de kleedkamer in. Vlak na de pauze viel snel de 1-4. Aan Waskemeerse zijde vielen kansen te noteren voor Aren en Egbert, maar alle goede intenties ten spijt viel er hierbij geen doelpunt te noteren. Nadat Boornbergum uit een rappe counter de 1-5 wist te maken was het verzet bij de groenhemden gebroken. De 1-6 en 1-7 die vervolgens nog vielen waren voor de statistieken. Hierdoor werd uiteindelijk nog een grote nederlaag geleden die mede op basis van het spel uit de eerste dertig minuten als onnodig bestempeld kan worden. Tijd om bij de pakken neer te zitten is er echter niet want volgende week komt Udiros uit Niewehorne op bezoek. Dit team reist als hekkensluiter af naar Waskemeer waardoor het mogelijk moet zijn om de punten in eigen huis te houden!

Onderstaande foto’s geven een impressie van het afgelopen voetbalweekend van de kabouters, JO8 en JO19.  

vv Waskemeer - De club waar iedereen welkom is!
Contact   Traininstijden   Programma   Privacy