Wedstrijdoverzicht jeugd 14 meiMet de meivakantie achter de rug stond voor de meeste jeugdteams dit weekend de hervatting van de voorjaarscompetitie op de rol. Alle teams kwamen hierbij in actie met uitzondering van de JO19; tegenstander Marum kon namelijk geen team op de been krijgen waardoor de wedstrijd helaas geen doorgang kon vinden. Lees hieronder hoe de overige jeugdteams het er vanaf gebracht hebben.

We starten dit rondje langs de velden met de jongste voetbaltelgen die onze vereniging rijk is; de JO7. De groenhemden spelen sinds eind maart competitiewedstrijden. De afgelopen weken is een spectaculaire ontwikkeling waar te nemen waarin de spelers stuk voor stuk grote stappen hebben weten te maken. Dit weekend was daar een goed voorbeeld van op het sportpark van vv Roden. Dit complex vormde ook het decor van het eerste toernooi op 25 maart. Destijds gingen alle wedstrijden verloren. Hoe anders was dat enkele weken later, want ditmaal bleef de JO7 onder leiding van interim-coach Johan Stuiver ongeslagen met twee overwinningen en twee gelijke spelen. Doelpunten kwamen deze ochtend op naam van Jorrit (4x), Jurre (2x) en Samuel. Al met al heeft het team hiermee een uitstekende prestatie neergezet die volgende week hopelijk een goed vervolg gaat krijgen. Dan spelen de groenhemden om 9:00 op sportpark Corpus den Hoorn in Groningen.

Na de JO7 komen we uit bij de JO8. Dit team speelde zaterdag in Opeinde tegen ONT. Hieronder is een terugblik te vinden van één van de voetbalouders die zaterdag van de partij was in Opeinde:

Afgelopen zaterdag mocht de JO8 weer de (kunstgras) wei in. Op het sportpark van ONT in Opeinde ging de ietwat gehavende selectie van interim-coach Joost Van Burgsteden vol goede moed hun een-na-laatste wedstrijd van het seizoen in. Om het zestal compleet te maken, mochten de groenhemden een speler van ONT aan hun team toevoegen. In de eerste helft werd dat Elly. Met Tygo en Renske in de verdediging, Lotus en Elly op het middenveld, Asa in de spits en keeper Hidde tussen de palen, startte de Waskemeerder vol goede moed aan de wedstrijd. Helaas begon het wat stroef. Al snel keken ze tegen een 0-2 achterstand aan. Gelukkig wist Lotus spits Asa te vinden en scoorde hij de 2-1. Dat werd de ruststand. Na wat tactische aanwijzingen en met behulp van wat stimulerende middelen, werd de tweede helft begonnen. Invaller Elly werd ingewisseld door teamgenoot Seth. Deze was er duidelijk op gebrand om vandaag te scoren, het maakte niet uit voor welk team. Hidde ruilde zijn keepersshirt met Lotus, die vanwege wat griepverschijnselen liever ging keepen. Asa scoorde, vrij snel achter elkaar de 2-2, 2-3 en 2-4. Vervolgens scoorde Seth (die inmiddels een aanbieding van Waskemeer in de bus heeft) de 2-5. Renske zorgde voor 2-6 en omdat Tycho weer stabiel in de achterhoede stond, had keeper Lotus het lekker rustig. Hidde en Renske stonden sterk te voetballen op het middenveld en wisten spits Asa enkele keren te bereiken. Het werd 2-7 door Asa en vervolgens 2-8. Lotus keerde tot twee keer toe een doelpoging van de geel-zwarten, waardoor dat ook de eindstand werd. Het was weer een prachtige wedstrijd. Elke week staat de JO8 nog sterkter te spelen, er zit nog steeds groei in en het teamgevoel is helemaal top. Wat ons betreft slaan we dit jaar de verkiezing voor team van het jaar over, want er is maar 1 conclusie mogelijk: De JO8 is dit jaar absoluut het beste, leukste én gezelligste team van Waskemeer. Op naar de laatste wedstrijd die aanstaande zaterdag om 10 uur thuis gespeeld wordt. Jullie komen allemaal kijken toch?

De JO11 kreeg deze week een belletje van tegenstander Drogeham dat het hen niet ging lukken om voldoende spelers op de been te krijgen om zaterdag te kunnen spelen. Deze wedstrijd is dan ook verplaatst naar dinsdag 24 mei (aanvang 18:30 in Waskemeer). Coach Johan Keuning wist echter met enkele belletjes vv Heerenveen te strikken als oefentegenstander. Hierdoor konden de groenhemden zaterdag alsnog een potje voetballen! Over de wedstrijd kunnen we kort zijn; de gasten waren net een maatje te groot en gingen dan ook verdiend met de overwinning aan de haal. Het bood de JO11 echter wel de mogelijkheid om te oefenen op het verdedigen; iets wat volgende week goed van pas kan komen. Dan spelen de groenhemden om 9:00 namelijk in en tegen Suameer die de koppositie bekleden met twee punten meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Alles om voor te spelen dus zaterdag voor de man- en vrouwschappen van de JO11!

Voor de JO13 van coaches Harry v/d Veen, Tomar Peeters en Aren Greebe stond een trip naar Mildam op de planning. De gastheer kent een moeizaam seizoen en bezet de voorlaatste plaats. Dit weekend vormde Mildam dan ook een prooi voor de groenhemden. Na twee keer dertig minuten spelen gaf het scorebord namelijk een overtuigende 0-14 score aan als eindstand. Doelpuntenmakers waren Jarna (6x), Joas (3x), Anyk (3x), Sem en Joan. Volgende week speelt de JO13 in eigen huis tegen Udiros. In Nieuwehorne eindigde de wedstrijd ietwat geflatteerd in een 7-1 overwinning, maar destijds lagen er wel degelijk kansen tegen Udiros. Met opgestroopte mouwen zal de JO13 er alles aan doen om het de gasten moeilijk te maken in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. De aftrap op sportpark ’t Ald Leger vindt plaats om 11:00.

Tot slot speelde de JO15 in en tegen Peize. De Drenthenaren waren voorafgaand aan de wedstrijd één plekje onder de groenhemden te vinden. Met een recente 4-1 zege van Peize op koploper TLC was op voorhand duidelijk dat van onderschatting geen sprake kon zijn. De spelers hadden dit goed tussen de oren geknoopt en begonnen overtuigend aan de wedstrijd. Op twee kansen na had de JO15 weinig te duchten van Peize. De groenhemden daarentegen creëerden meerdere kansen maar waren niet secuur genoeg in de afwerking. Zo raakte Storm de lat en eindigde een vrije trap van Jelmer Nick op de paal. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd hierdoor in de brilbestand waarbij met name Waskemeer het gevoel zal overhouden dat het hiermee eigenlijk iets te weinig krijgt gezien het spelbeeld. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft de JO15 echter alles nog in eigen hand met het oog op de koppositie, maar dan zal het de resterende wedstrijden tegen nummers 1 (TLC) en 2 (Vako) wel winnend moeten weten af te sluiten. Een voordeel hierbij is dat beide wedstrijden op sportpark ’t Ald Leger worden afgewerkt waardoor de JO15 het thuisvoordeel hoopt te kunnen benutten. Te beginnen zaterdag tegen Vako; de aftrap vindt dan om 9:30 plaats.

Onderstaande foto’s geven een sfeerimpressie van de wedstrijden van de JO7, JO8 en JO11.


vv Waskemeer - De club waar iedereen welkom is!
Contact   Traininstijden   Programma   Privacy