Wedstrijdoverzicht jeugd 20 november

Door de intocht van Sinterklaas en enkele afgelastingen kwamen dit weekend maar twee jeugdteams in actie. Op vrijdagmiddag maakten allereerst de kabouters hun opwachting. Zij hebben hierbij hun laatste veldtraining van dit voetbaljaar afgewerkt en verhuizen vanaf volgende week naar de sporthal om daar verder te kunnen werken aan hun voetbalskills.

Onder druilerige omstandigheden werd de zaterdagochtend afgetrapt door de JO15. Zij kwamen in eigen huis in actie tegen Oerterp. De gasten uit Ureterp namen voorafgaand aan de wedstrijd een plek in de middenmoot in en wisten vorige week in eigen huis Read Swart met 4-1 te verslaan. De groenhemden stonden op de ranglijst een paar posities boven Oerterp en hadden in competitieverband nu vier wedstrijden op rij gewonnen. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jurrien Hummel trokken de groenhemden fel van leer. Dit resulteerde binnen een minuut in een kans voor Storm na een fraaie steekpass van Patrick, maar zijn schot ging over. In de tiende minuut was het alsnog Storm die de ban wist te breken. Na een opbouw van achteruit via Joan en Matthijs belandde de bal bij Hein. Hij stoomde de speelhelft van Oerterp op en wist vervolgens Storm vrij voor de sluitpost van Oerterp te zetten. Dit buitenkansje was aan Storm wel besteed en hij schoof de bal beheerst in de verre hoek. In de daarop volgende minuten liet Waskemeer diverse goede kansen onbenut aangezien schoten van Matthijs, Sem, Patrick en Storm geen doel troffen. Ook Oerterp kwam er enkele malen dreigend uit en wist gevaar te stichten uit corners, maar de verdediging stond onder leiding van aanvoerder Matthijs als een huis. Vlak voor het rustsignaal wisten de groenhemden de score te verdubbelen. Sem stond goed gepositioneerd voor het doel van Oerterp en wist met zijn neusje voor de goal dit buitenkansje tot doelpunt te promoveren. Hierdoor gingen beide teams met een verdiende 2-0 voorsprong in het voordeel van Waskemeer de rust in. Na de rust werd een heel ander spelbeeld op de mat gelegd. In een tijdsbestek van 20 minuten wist Oerterp de wedstrijd te doen kantelen en een 2-0 achterstand om te buigen in een 2-3 voorsprong. In het restant wat volgde zette de thuisploeg alles op alles om de gelijkmaker te produceren, maar kansen voor Hein en Matthijs en een vrije trap van Storm troffen geen doel. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een onfortuinlijke 2-3 nederlaag. De gemiste kansen uit de eerste helft hebben het team uiteindelijk opgebroken en waar voor Oerterp het kwartje een aantal keer net de goede kant op viel ontbrak dit kleine beetje geluk bij Waskemeer. Een wedstrijd om snel te vergeten dus. Qua verliespunten staat het team van Jerre Wagenaar en Sander Visser nog steeds op een gedeelde derde plaats. In het restant van de competitie hebben de groenhemden dus nog alles om voor te spelen!

Gelijktijdig met de JO15 kwam ook de JO11 in actie op sportpark ’t Ald Leger. De spelers van coaches Johan Keuning en Tseard Haites moesten hierbij aantreden tegen ONB uit Drachten. In de voorgaande wedstrijden kwamen de groenhemden ook al tweemaal in actie tegen een Drachtense ploeg. In de openingswedstrijd werd nipt verloren van Drachtster Boys met 3-2, maar vorige week werd tegen vv Drachten wel overtuigend aan het langste eind getrokken met 6-2. Aangezien tussentijds ook nog gewonnen werd van Trinitas kent de JO11 dus een uitstekende start van de tweede competitiefase die alleen maar beter zou worden met een driepunter tegen ONB. Onder leiding van scheidsrechter Ruben v/d Vaart begonnen beide teams vol energie aan de wedstrijd. Vanaf meet af aan waren de krachtsverhoudingen duidelijk. De thuisploeg zette ONB vast op eigen helft waarbij de gasten loerden op snelle uitbraken via de counter. Dit resulteerde in een ware belegering van het doel van ONB. Nadat enkele kansen nog onbenut bleven leverde de aanvalsfurie uiteindelijk toch de terechte openingstreffer op. Sanne ontving de bal op de rechterflank en stelde vervolgens Joas in staat om de trekker over te halen. Niet lang daarna was het Tycho die zijn duit in het zakje deed en de score wist te verdubbelen. Vervolgens viel al snel ook de 3-0. Lotus, die normaliter in de JO8 uitkomt, wist met een strakke schuiver de keeper te verrassen en zag de bal via de sluitpost de doellijn passeren. Toen was het de beurt aan ONB om iets terug te doen. Een rappe counter werd beheerst afgerond. In de tijd die nog resteerde tot de rust werd door de groenhemden weer orde op zaken gesteld en werd door treffers van Joas en Marc een 5-1 ruststand bewerkstelligd. Ook in het tweede bedrijf kende de JO11 geen mededogen met de gasten uit Drachten. Na een fraaie aanval via Sanne en Joas vormde Tycho het eindstation waarmee hij de 6-1 op het scorebord zette. Enkele minuten later belandde de bal op een meter of 15 van het doel voor de voeten van Lotus. Ondanks het feit dat de bal opstuiterde aarzelde Lotus geen moment en schoot met een schitterende volley de bal kiezelhard tegen de touwen. Vervolgens werd een misverstand in de defensie van ONB afgestraft door Tycho die daarmee zijn derde van de ochtend wist binnen te schieten. Ondanks de grote achterstand bleef ONB goed meevoetballen en kende het een opleving waarin de tussenstand werd teruggebracht naar 8-3. De thuisploeg nam echter geen gas terug en bleef vol op de aanval spelen. Dat Lotus niet de enige is in de familie Keuning die kan scoren bleek hierbij al snel want haar broer Nelson bracht de tussenstand op 9-3 door de bal uit de kluts in de kruising te rammen. In het restant van de wedstrijd wist Joas nog een officiële hattrick te maken waarmee hij de eindstand bepaalde op 12-3. Een fraaie overwinning dus waar de spelers en staf met recht trots op kunnen zijn. Het feest na afloop werd nog extra opgeleukt doordat enkele Pieten het veld op kwamen bij de penaltyserie. Dit leverde enkele kolderieke situaties op waarbij de Pieten ook nog enkele pogingen deden om een penalty binnen te schieten. Dat niet alle Spanjaarden aangeboren voetbaltalenten zijn werd hierbij al snel duidelijk. Met de nodige pepernoten achter kiezen zochten beide teams vervolgens de warmte van de kleedkamers op met een moe maar voldaan gevoel.

Onderstaande foto’s geven een impressie van het afgelopen voetbalweekend, waarbij de wedstrijdfoto’s van de JO11 en JO15 door Jaco Jonkman zijn gemaakt.