Wedstrijdoverzicht jeugd 23 april

Wedstrijdoverzicht jeugd 23 april


Dit weekend was het een drukte van belang op sportpark ’t Ald Leger. In totaal kwamen maakten namelijk tien jeugdteams hun opwachting op onze velden! Voor de JO7 stond een toernooi op het programma terwijl er ook voor de JO8, JO13 en JO19 thuiswedstrijden op de planning stonden. In dit rijtje had ook de JO15 moeten staan ware het niet dat tegenstander TLC in de loop van de week te kennen gaf geen team op te been te kunnen brengen. Alleen de JO11 zocht haar heil buitenhuis; zij kwamen in Drachten in actie tegen Drachtster Boys. Lees hieronder hoe het de teams vergaan is.

We trappen het rondje langs de velden af met de JO8. De groenhemden van coaches Mirthe de Vegt en Mareen Beijert kennen tot dusver een uitstekende start van de vierde competitiefase. Achtereenvolgens werden namelijk De Sweach, RWF en Drachten aan de zegekar gebonden met goed en attractief voetbal. Hierdoor stond het team vol vertrouwen aan de aftrap van hun wedstrijd tegen RWF. De gasten uit Frieschepalen bleken echter ook een heel behoorlijk potje te kunnen voetballen en trokken na een spannende wedstrijd met 3-8 aan het langste eind. Doelpunten aan Waskemeerse zijde kwamen op naam van Lotus, Asa en Tycho. Aankomend weekend heeft het team vrijaf waarna het op 7 mei in actie zal komen op sportpark De Griene Greide in en tegen Ureterp.

Voor de JO13 stond een zware wedstrijd op het programma. VWC uit Munnekeburen kwam namelijk op bezoek. De gasten uit Weststellingwerf zijn nog volop in de race om het kampioenschap en staan met nog twee wedstrijden te gaan drie verliespunten los van runner-up Udiros. Onder leiding van scheidsrechter Patrick Froentjes begonnen beide teams om stipt 11:00 aan de wedstrijd. Vanaf het eerste fluitsignaal werd het team van coaches Harry v/d Veen en Tomar Peeters teruggedrongen op de eigen helft en werden de verdedigende stellingen ingenomen. Desalniettemin kon niet voorkomen worden dat VWC met een 0-2 voorsprong de rust in ging. Direct na de pauze wist VWC op 0-3 te komen. Wie had gedacht dat dit de genadeklap was kwam bedrogen uit, want de groenhemden wisten de rug te rechten en door doelpunten van Sem en Anyk kwam de spanning volledig terug in de wedstrijd. Helaas kwam de kracht van VWC vervolgens bovendrijven en nadat VWC de marge op twee wist te brengen was het verzet aan Waskemeerse zijde gebroken en eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 2-7 nederlaag. De spelers kunnen echter terugkijken op een goede wedstrijd waarin het op waarde geklopt is door de aanstaande kampioen.

De enige uitwedstrijd van het weekend werd gespeeld door de JO11. De Drachtsters waren op voorhand terug te vinden in de middenmoot, waarbij het in de meest recente wedstrijd nipt met 3-4 verloor van Houtigehage. De JO11 speelde begin april met 3-3 gelijk tegen deze tegenstander, waardoor van onderschatting dit weekend geen sprake kon zijn. Lees hieronder het wedstrijdverslag door de ogen van speler Jorrin:

23 april moesten wij JO11 aantreden tegen Drachtster Boys. Voordat we naar naar Drachten gingen, moesten we eerst nog op de groepsfoto. Na het omkleden gingen we naar het veld en begonnen we aan de warming-up. De wedstrijd begon om 10:00. Na een slechte start ging het na de time-out een stuk beter. Het was toen al wel 0-1. Een mooi doelpunt van Jorrin door een lobje. Snel na de time-out scoorde Isa de 0-2. Een minuut nadat Isa had gescoord, scoorde Marc de 0-3. Door wat ongelukkig balverlies scoorde de tegenpartij de 1-3, snel daarna scoorde Isa alweer, de 1-4.

Net voor de pauze en er na werden er even wat woordenwisselingen rechtgezet door beide partijen. Toen was de tweede helft aangebroken. Door de onderbrekingen was er niet heel veel tijd meer over, maar gingen de groenhemden met een positieve vibe uitlopen, door goed spel van Isa met de 1-5 en de 1-6. Niet heel lang daarna scoorde Nelson de 1-7 door een goed geplaatst schot. De flow zat er lekker in waardoor Jorrin niet lang daarna de 1-8 scoorde. Helaas ook snel daarna scoorden de Drachter Boys het laatste doelpunt, de 2-8. Afsluitend kregen we in Drachten nog een zakje chips en bij thuiskomst kregen we van Johan nog een heerlijk ijsje omdat Johan afgelopen dinsdag te laat was bij training.


De jongste voetbaltelgen die onze vereniging rijk is, de JO7, speelden hun toernooi ditmaal in Waskemeer. Hierbij kwam het in actie tegen Roden, het Groningse Lycurgus en Zuidhorn. Na een goede warming-up werd het toernooi om 10:00 afgetrapt. In de openingswedstrijd speelde de groenhemden tegen Roden. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar waar de groenhemden eenmaal de paal troffen waren de gasten uit Drenthe wel tweemaal trefzeker. In het slot van de wedstrijd wist Jorrit met een fraai afstandsschot de spanning weer helemaal terug te brengen in de wedstrijd, maar ondanks enkele vlotte aanvallen bleef het hierbij en was de eindstand 1-2. In de tweede wedstrijd was Lycurgus de tegenstander. De Groningsers lieten zien dat ze het voetbalspel al aardig onder de knie hadden en waren net een maatje te groot. Het slot van het toernooi vormde de wedstrijd tegen Zuidhorn. Onder toeziend oog van de nodige voetbalouders begonnen de groenhemden uitstekend aan de wedstrijd. Nadat Jorrit de openingsgoal voor zijn rekening nam was het Matz die met fraaie trucjes de toeschouwers vermaakte en zelf tweemaal tot scoren kwam. Aangezien Zuidhorn nog een eigen doelpunt maakte eindigde de wedstrijd in een overtuigende 4-0 overwinning waarmee een passend slot werd gegeven aan het toernooi. Na de meivakantie zal op 14 mei het eerstvolgende toernooi gespeeld worden. Ditmaal zal de kabouterkaravaan afreizen naar Oostwold.

Tot slot kwam ook de JO19 in actie in eigen huis. Tegenstander vormde Jistrum die op de voorlaatste positie terug te vinden waren. Dat dit niet alles zegt werd vorige week wel duidelijk, aangezien de JO19 toen niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen laagvlieger Rijperkerk. Waar in die wedstrijd de nodige kansen om zeep geholpen werden was dat ook dit weekend in de eerste helft het geval. In de tweede helft was het uiteindelijk Bart die de bevrijdende 1-0 tegen de touwen wist te schieten, waarna het hek van de dam was. Achtereenvolgens wisten namelijk Yannick, Frits en Storm het net te vinden. Hierdoor eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een verdiende 4-0 overwinning waarmee de JO19 is toegetreden tot de top drie van de ranglijst. Na twee weken vrijaf zal het team van Halbe Jan de Boer en Tseard Haites de competitie op 14 mei weer hervatten met een thuiswedstrijd tegen Marum.

Onderstaande wedstrijdfoto’s van Jaco Jonkman geven een sfeerimpressie van de wedstrijden van de JO7 en JO8.


vv Waskemeer - De club waar iedereen welkom is!
Contact   Traininstijden   Programma   Privacy