Home Teams Besturen Programma Bardiensten Contact
Wedstrijdoverzicht jeugd 28 mei

Wedstrijdoverzicht jeugd 28 mei


Dit weekend stond de laatste speelronde van mei op het programma. Zoals gebruikelijk worden de prijzen rond deze tijd verdeeld en zijn de beslissende fases in de competities aangebroken. Zo ook dit weekend want voor zowel de JO11 en JO15 stond een kampioenswedstrijd op de planning! Beide teams kwamen in eigen huis in actie tegen respectievelijk ONB en TLC. Daarnaast speelde de JO7 een toernooi op sportpark ’t Ald Leger tegen leeftijdsgenoten van Grijpskerk, GRC Groningen en Pelikaan S uit Oostwold. Kortom een fraai programma voor de voetballiefhebber! Lees hieronder hoe onze jeugdteams het er vanaf hebben gebracht.

We beginnen het rondje langs de velden met de JO15. De groenhemden van coaches Jerre Wagenaar en Sander Visser kennen een uitstekend seizoen. Voor de winterstop werd met een 4de eindpositie net een plekje naast het eremetaal gegrepen. In de voorjaarsreeks heeft het team wederom uitstekend gepresteerd met een tweede positie als resultaat. Met nog één wedstrijd te gaan was het verschil met koploper TLC slechts twee punten en laat dit weekend nou net een onderling met TLC op het programma staan. Een echte kampioenswedstrijd dus waarbij voor de groenhemden alleen een overwinning zou volstaan om de competitie te bekronen met de nummer 1 positie. De groenhemden hebben de afgelopen tijd toegewerkt naar dit slotstuk en het resultaat van vorige week tegen nummer 3 Vako (6-0 overwinning) maakt dat het team vol zelfvertrouwen aan de aftrap stond. De spelers lieten er vanaf het eerste fluitsignaal geen gras over groeien en begonnen vol overgave aan de wedstrijd. Met een gezonde dosis strijdlust en energie werd TLC vanaf de eerste minuut teruggedrongen op eigen helft. De ban werd uiteindelijk gebroken door topschutter Storm. Voor de rust werd de marge zelfs uitgebreid naar drie door doelpunten van wederom Storm en Patrick. Ook na de rust lieten de groenhemden de teugels niet vieren en gingen door met waar ze in de eerste helft aan begonnen waren. Dit resulteerde in doelpunten van Yannick, Storm en Hein. Het slotstuk van de wedstrijd kwam op naam van Storm die in de slotminuut de keeper van de gasten te ver voor z’n doel zag staan en met een heerlijk bekeken boogbal vanaf een meter of dertig de sluitpost van TLC wist te verschalken. Niet lang hierna floot scheidsrechter Dennis Hardenbol voor het laatst en was het kampioenschap een feit! Een uitstekende prestatie die gelet op de wedstrijd van dit weekend meer dan verdiend te noemen is. Na een feestje op het veld was het tijd voor de rondrit op de kar door het dorp, waarbij de traditionele kampioensduik in de vaart uiteraard niet kon ontbreken. Na terugkomst op het sportpark en een welverdiende douche stond er patat met frikandellen op het menu en bleef het nog lang gezellig met kampioenhits uit de speakers!

Ook voor de JO11 stond een kampioensduel op de planning. Zij traden in eigen huis aan tegen ONB uit Drachten. Door de resultaten tot dusver uit de vierde competitiefase stond het team van coaches Johan Keuning en Herbert Golsteijn fier aan kop van de ranglijst met een uitstekend doelsaldo. Een puntje was dit weekend dan ook voldoende om de titel officieel binnen te halen, maar uiteraard gingen de groenhemden vol voor de winst om voor eigen publiek een passend slot te geven aan de vierde competitiereeks. Tot op het bot gemotiveerd stonden de spelers dan ook aan de aftrap om hun kunsten te vertonen op het veld en alles te geven! Deze boodschap had Mylan goed tussen z’n oren geknoopt want binnen tien seconden had hij de bal al in het netje liggen. Een ware beleggering van het doel van de Drachtsters volgde waarbij het publiek werd getrakteerd op fraai positiespel, mooie individuele acties en schitterende doelpunten! Uiteindelijk liep de teller op tot 9-0 door doelpunten van Jorrin (2x), Issa (2x), Alies (2x), Mylan en Joas. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bart Wagenaar volgde een vreugde-uitbarsting op het veld. Na het kampioenschap in de tweede competitiefase in december heeft het team het wederom klaargespeeld! Een prestatie van formaat waar het team met recht apetrots op kan zijn. Stuk voor stuk zijn de spelers zowel letterlijk als figuurlijk gegroeid en hebben allemaal een uitstekende ontwikkeling doorgemaakt. Dit kampioenschap vormt dan ook een bekroning op een meer dan goed seizoen! Na een groepsfoto was het tijd om naar de parkeerplaats te gaan, waar amper afgekoeld van de rondrit van de JO15 de trekker met kar weer klaarstond voor de tweede ronde door het dorp. Bij terugkomst werden de warme stralen van de douche opgezocht waarna de spelers zich aansloten bij het feestgedruis van de JO15 in de kantine waarna beide kampioenschappen goed gevierd werden!

Tot slot stond voor de JO7 een toernooi op het programma op het eigen sportpark. Het team van coach Joost van Burgsteden heeft de afgelopen weken meerdere toernooien afgewerkt en is hierbij steeds beter in het seizoen gegroeid. Dit weekend kwamen voor het toernooi Grijpskerk, GRC Groningen en Pelikaan S uit Oostwold over de vloer. De groenhemden kwamen dit weekend sterk voor de dag want de selectie bestond uit 8 kneiterfitte spelers. De eerste wedstrijd van de JO7 werd gespeeld tegen GRC. Nadat GRC op voorsprong kwam was het Samuel die met een fraaie schuiver de stand gelijk wist te trekken. Hierna was het wederom GRC de op voorsprong wist te komen, maar ook nu was het Samuel die de tussenstand weer op gelijke hoogte bracht. 2-2 was ook tevens de eindstand. In de volgende wedstrijd werd aangetreden tegen het sterke Pelikaan S. De gasten uit Groningen wist met een goed positiespel op een 4-0 voorsprong te komen, waarna het Samuel was die de eretreffer tegen de touwen schoot. In de slotwedstrijd tegen Grijpskerk bleken de groenhemden moegestreden te zijn waardoor ook deze wedstrijd verloren ging. Lang werd er echter niet getreurd want alle spelers gingen namelijk naar huis met een medaille en wat lekkers als bekroning op een goed toernooi!

Als vereniging kijken we terug op een meer dan mooie voetbalochtend! Onderstaande foto’s van o.a. Mirthe de Vegt geven een fraaie sfeerimpressie van de voetbalochtend en maken het mogelijk om deze nogmaals te herbeleven.


vv Waskemeer - De club waar iedereen welkom is!
Contact   Traininstijden   Programma   Privacy