Wedstrijdoverzicht jeugd 30 oktober

Dit weekend maakten vier jeugdteams hun opwachting op de velden. Uiteraard werd het weekend afgetrapt door de jongste voetbaltelgen die onze vereniging rijk is: de kabouters. In totaal stonden er afgelopen vrijdag viertien kabouters op de grasmat om te werken aan hun voetbalskills. Op zaterdag vormde sportpark ’t Ald Leger een regenachtig decor voor thuiswedstrijden van de JO8 en JO15. In dit rijtje had ook de JO19 moeten staan ware het niet dat tegenstander Boornbergum niet genoeg spelers op de been kon brengen waardoor deze wedstrijd geen doorgang kon vinden. Voor de JO11 en JO13 stonden uitduels op het programma. Hieronder een korte terugblik op deze wedstrijden.

Voor de JO8 stond de eerste competitieronde na de herfstvakantie op de planning tegen Roden. Op basis van de behaalde resultaten uit de eerste competitiefase zijn alle teams weer opnieuw ingedeeld om de teams zoveel mogelijk op het juiste niveau te laten voetballen. Het was voor de groenhemden van Mirthe de Vegt dus even afwachten hoe goed de gasten uit het Drentse Esdorp voor de dag zouden komen. Maar door uit te gaan van eigen kracht weten de spelers dat ze het elke tegenstander lastig kunnen maken! Aan Waskemeerse zijde was er een debutant in de gelederen, want Jurre maakte zijn officiële debuut in het groene tenue! Onder leiding van scheidsrechter Egbert Beijert begonnen beide teams energiek aan het duel. Hierbij was het Roden wat als eerste tot scoren wist te komen. Lang konden de gasten hier niet van genieten want middels een hard schot bracht Lotus de stand weer in evenwicht. Geconcentreerd bleef de thuisploeg de aanval zoeken waarbij ook het verdedigende aspect niet vergeten werd. Dit resulteerde al snel in een kans voor Samuel die de bal in de kluts voor zijn voeten kreeg en niet aarzelde en de bal tegen de touwen schoot. Enkele minuten later deed Jorrit zijn duit in het zakje door de keeper af te troeven in een één-tegen-één duel. Ook Roden liet zich niet onbetuigt en wist de aanslutingstreffer te produceren en bracht daarmee de tussenstand op 3-2. De spelers stelden alles in het werk om de punten in eigen huis te houden en schakelden een tandje erbij. Voor de rust wist het team hierdoor uit te lopen naar een 5-2 voorsprong door twee doelpunten van Lotus. Ook na de rust vormden groenhemden een plaag voor de verdediging van Roden wat resulteerde in diverse kansen voor Hidde, Renske, Lisa en Julian, maar de ballen vlogen over, naast of waren een prooi voor de keeper. Uiteindelijk was het Jorrit die de eindstand wist te bepalen op 6-2. Vanaf een meter of 15 van de goal nam hij de bal zonder aarzeling op de pantoffel en zag vervolgens de bal in de kruising verdwijnen. De groenhemden kunnen terugkijken op een uitstekende wedstrijd waarbij het publiek dat de regen had getrotseerd volop aan haar trekken kwam!

Ook de JO15 speelde haar wedstrijd op sportpark ’t Ald Leger. Hierbij kwam het in actie tegen Oosterwolde JO15-2. Beide teams hadden elkaar al getroffen in de bekercompetitie. Destijds wist de JO15 overtuigend aan het langste eind te trekken met 10-3. Het was dus duidelijk dat de groenhemden op voorhand als favoriet werden aangemerkt, maar zoals oude voetbalspreuken luiden de bal is rond en resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Na een tactische bespreking van coaches Jerre Wagenaar en Sander Visser begonnen beide teams onder leiding van scheidsrechter Klaas van der Veen aan de wedstrijd. In de eerste tien minuten golfde het spel op en neer en waren er voor beide kanten geen grote kansen te noteren. De eerste echte kans werd ook gelijk benut. Storm kreeg de bal aangespeeld in het strafschopgebied en wist zichzelf net voldoende ruimte te verschaffen om doeltreffend uit te halen. Vlak voor de rust wist de JO15 de score te verdubbelen door wederom een doelpunt van Storm. De groenhemden bleven ook na de thee gedecideerd de aanval zoeken om de score uit te breiden. Storm had het deze ochtend op z’n heupen want hij tekende uit een vrije trap vanaf de rand van de zestien meter voor zijn derde van ochtend. Enkele minuten later werd de stand op 4-0 gebracht door Sem. Hij stond goed gepositioneerd en was als eerste bij de bal toen de keeper een rebound moest weggeven en kon de bal simpel binnentikken. In het restant van de wedstrijd werd nog tweemaal gescoord door wie anders dan Storm. Hierdoor werd de eindstand bepaald op een klinkende 6-0 overwinning. Door deze zege is de JO15 opgeklommen naar de zesde plaats maar staat het op basis van verliespunten vierde op de ranglijst. Het team zal er alles aan doen om de stijgende lijn vast te houden met als doel de top drie binnen te stormen!

Net als de JO8 speelde ook de JO11 haar eerste wedstrijd van de tweede competitiefase. Plaats van handelen was het aller-achterste veld op het druiligere sportpark Drachtster Bos waar Drachtster Boys de tegenstander vormde. De JO11 begon uitstekend aan de wedstrijd met een paar goede aanvallen over de vleugels. Dit resulteerde al vroeg verdient in een 0-1 voorsprong door een goede actie van Jorrin die na een rush vanaf het middenveld beheerst afrondde. Daarna werd Drachtster Boys sterker en scoorden ze op basis van het spelbeeld de terechte gelijkmaker. Voor rust wist de thuisploeg op voorsprong te komen, waardoor Waskemeer alles op alles moest zetten om weer gelijk te maken. Daarbij was het geluk niet aan Waskemeerse zijde en raakten de groenhemden enkele malen de paal. Een bal caramboleerde zelfs na 2 keer binnenkant paal uit de goal. Toch kwam de verdiende gelijkmaker alsnog op het scorebord waarbij de treffer van de voet van spits Sanne kwam. Dit werd met gejuich ontvangen door haar medespelers en het trotse aanwezige publiek. Ondanks dat Waskemeer de overhand had, viel de bal over de sterk keepende Diederik doordat de bal onfortuinlijk werd verlengd door Jorrin. Dit eigen doelpunt bracht de tussenstand op 3-2. De laatste tien minuten werd er door de spelers uit het reservevaatje getapt, maar de verdiende gelijkmaker bleef uit. De JO11 heeft er alles aan gedaan en had op basis van het vertoond spel meer verdiend. Deze wedstrijd biedt gelukkig voldoende aanknopingspunten voor de wedstrijd van volgende week wanneer het team van coaches Tseard Haites en Johan Keuning om 10:00 thuis aantreedt tegen Trinitas.

Tot slot kwam ook de JO13 in actie. Het team van Tomar Peeters en Harry v/d Veen is ingedeeld in een competitie waarin de tegenstanders fysiek vaak net iets sterker zijn. Hierdoor kennen de groenhemden tot dusver een zwaar seizoen waarin ondanks goed veldspel het balletje vaak net de verkeerde kant op valt. Dit weekend moest afgereisd worden naar Bovensmilde waar gespeeld werd tegen BSVV. In de bekercompetitie stond dit affiche al op het programma waarin de Drenthenaren destijds met 7-0 wisten te winnen. Ook dit weekend was BSVV de bovenliggende partij en wist het uiteindelijk met 11-1 aan het langste eind te trekken. De eretreffer voor het team kwam op naam van Jarna. Volgende week staat een thuiswedstrijd tegen Gorecht op het programma. De uitwedstrijd in Haren eindigde eind september in een nipte 5-4 nederlaag voor de JO13. Met de steun van het thuispubliek zal het team alles in het werk stellen om de punten volgende week in eigen huis te houden!

Onderstaande wedstrijdfoto’s geven een impressie van de thuiswedstrijden van de JO8 en JO15 en de kaboutertraining.