Bekeravontuur JO15 sneuvelt in en tegen Havelte

Bekeravontuur JO15 sneuvelt in en tegen Havelte Donderdagavond stond voor de JO15 een ware bekerkraker op het programma. Na de succesvolle overtocht naar Terschelling in de vorige ronde, waarbij Terschelling/AVV met 0-1 werd verslagen, moest ditmaal afgereisd worden naar Drenthe. De loting had namelijk uitgewezen dat Havelte de volgende horde was voor de JO15 in hun jacht op de felbegeerde KNVB beker. De winnaar van dit duel zou zich plaatsen voor de kwartfinale van de beker en zou daardoor nog maar drie overwinningen verwijderd zijn van de bekerwinst! Havelte staat met name bekend om de Johannes Postkazerne van de Koninklijke Luchtmacht, maar het brinkdorp herbergt daarnaast dus ook een voetbalclub. De JO15 van de thuisclub wist het kampioenschap binnen te slepen in de najaarscompetitie, waardoor Waskemeer op voorhand wist dat het een zware kluif zou gaan krijgen aan de Drentenaren. Halbe Jan de Boer en interim-coach Eelke Zuidema draaiden hun hand hier echter niet voor om en met opgestroopte mouwen kwamen de spelers uit de kleedkamers. Onder de rook van de lokale golfclub begonnen de teams onder toeziend oog van een grote schare supporters uit Waskemeer om 19:15 aan de wedstrijd. Het eerste gedeelte van de wedstrijd was van beide kanten afwachtend, maar na enkele minuten gooiden de groenhemden de schroom van zich af en waren hierdoor vaak op de helft van de thuisploeg te vinden. Dit resulteerde in enkele hachelijke momenten voor het doel van Havelte, maar grote kansen leverde dit niet op. Hier kwam in de vijftiende minuut verandering in, want na een steekbal vanaf het middenveld kwam Sander oog in oog met de keeper te staan. Helaas wist de inglijdende doelman hem de bal net te ontfutselen waardoor deze grote mogelijkheid geen goal opleverde. Enkele minuten later maakte Aren over de linkerflank optimaal gebruik van zijn snelheid. Hiermee wist hij zijn directe tegenstander af te schudden en was hij ook de laatste man te snel af. Eenmaal in het 16-meter gebied nam hij het doel onder vuur, maar zijn poeier werd door de keeper gepareerd. De rebound die hieruit voortkwam werd net gemist door de inlopende Alex, waardoor wederom een goede mogelijkheid onbenut werd gelaten. Ook de thuisploeg was enkele malen dreigend voor de goal van Nanning, maar gevaarlijk werden ze hierbij niet. Echter bleek Havelte bijzonder effectief te zijn in het benutten van de kansen, want de eerste mogelijkheid werd direct gepromoveerd tot goal. Nog geen minuut later kwam Havelte zelfs op 2-0. Een afstandsschot van een meter of 25 zeilde op schitterende wijze tegen de touwen. Dit was ook direct de ruststand. Ook na de thee ging de wedstrijd gelijk op. De mannen van de Drentse klei hadden fysiek de overhand, maar desondanks kwam Waskemeer er ook in de tweede helft enkele malen gevaarlijk door. Echter was het wederom Havelte die tot scoren kwam uit hun eerste mogelijkheid in de tweede helft. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door de behendige spits beheerst binnengeschoten. Hierna begonnen de groenhemden aan een ‘Waskemeers kwartiertje’ en gingen alles of niets spelen. Dit leverde goede mogelijkheden op voor Bart en Aren, maar het geluk zat beide heren niet mee. Hierdoor bleef de verdiende eretreffer uit en gaf de goed fluitende leidsman van dienst het eindsignaal met 3-0 op het scorebord. Deze nederlaag betekent dat het bekeravontuur van de JO15 ten einde is gekomen. Tijdens de campagne werd onder andere afgerekend met sv Haulerwijk, J.V. Oostenburg en vv Roden, maar het absolute hoogtepunt was natuurlijk de wedstrijd die op 30 maart gespeeld werd op Terschelling. Er zal door de spelers en supporters nog vaak teruggedacht worden aan o.a. het doelpunt van Alex, de bootreis en het bezoek aan de Mc Donalds in Harlingen. Ondanks de nederlaag in Havelte verlaten de spelers de beker met opgeheven hoofd en kunnen de groenhemden van Halbe Jan de Boer en Jelmer Haites terugkijken op een fantastische bekercampagne! Onderstaande wedstrijdfoto’s zijn gemaakt door Jaco Jonkman.
01/06 Lycurgus JO15-3 Waskemeer JO15-1 3 - 2
25/05 Waskemeer JO15-1 Zuidhorn JO15-3 3 - 0
18/05 SJO Amicitia-BG-ON JO15-1 Waskemeer JO15-1 5 - 2
11/05 Waskemeer JO15-1 Lycurgus JO15-3 0 - 1
04/05 Zuidhorn JO15-3 Waskemeer JO15-1 2 - 3
23/04 Waskemeer JO15-1 Actief JO15-3 5 - 0
18/04 Havelte JO15-1 Waskemeer JO15-1 3 - 0
13/04 Waskemeer JO15-1 Roden JO15-3 1 - 0