Dames 1 Waskemeer winnen thuisduel van Marum

Dames 1 Waskemeer winnen thuisduel van Marum De dames 1 van Waskemeer speelden zaterdag op een zonnig sportpark 't Ald Leger hun tweede competitie duel tegen Marum. Na winst vorige week uit tegen TFS stond onder grote publieke belangstelling het duel tegen Marum op het programma. De wedstrijd werd door de dames gewonnen met 4-1. De eerste helft was niet echt bijzonder aangezien wij in het spel van Marum meegingen en te weinig voetbalden waardoor er weinig diepgang was. Wel hadden wij de controle op het veld. Marum kwam er eigenlijk maar drie keer dreigend door. Na een aantal kansjes en wat voorzetten die werden gemist kwam een afvallende bal in de voeten van Jannie. Waar Jannie eigenlijk al een penalty had moeten krijgen in het begin van de partij kapte ze zich netjes vrij en krulde de bal vanaf circa 20 meter schitterend over de keepster van Marum wat de 1-0 betekende. Marum kwam daarna nog wel terug. Waar de coaches van beide ploegen en ook de grens van Waskemeer buitenspel constateerden liet de scheids doorgaan en kon de aanvalster van Marum rustig doorlopen en de 1-1 aantekenen. Tevens was dit de ruststand. De tweede helft ging een stuk beter. Een paar aanpassingen bleken voldoende om het spel te verbeteren. Via de vleugels werd er keer op keer doorgebroken. Mirthe was degene die met een schitterende goal voor de 2-1 aan mocht tekenen. Even later was het wederom Mirthe die een actie maakte in de 16 meter van Marum. Ze werd gevloerd en kreeg terecht een penalty. Deze werd genomen door Jannie en via de binnenkant paal kwam de 3-1 op het bord. Ook het slotakkoord was voor Mirthe. Ze scoorde beheerst de 4-1 wat de eindstand werd. Kansen op meer waren er zeker en een vermelding "top" voor onze jongste speler Sinne mag ook genoemd worden. Zij speelde een super pot op de mid-mid de tweede helft. Volgende week spelen we uit tegen Niekerk om 11.00 uur. Met dank aan: Nitro Energy, Macadam BV Bakkeveen, Autospuitbedrijf Kuperus Heerenveen en autobedrijf Jonkman Waskemeer