69'
71'
84'

Fantastische start competitie voor Waskemeer

Met een 2-1 overwinning op een uitstekend voetballend Veenhuizen beleefde Waskemeer een prachtige start van de competitie.

Na een vlammende start van de gasten speelde de eerste helft zich vooral af op het middenveld. Kansen waren er aan weerszijden waarin Waskemeer met tweemaal de paal het dichtstbij een openingstreffer was.

In de tweede helft was het een rush van Virgil Muller aan de rechterkant waarbij hij 3 verdedigers het nakijken gaf en vervolgens een perfecte assist afleverde op Mitchell Schievels die zijn eerste treffer van het seizoen aantekende. Helaas leverde deze inspanning wel een vervelende hamstringblessure op. Dit weerhield Muller echter niet Schievels nogmaals in stelling te brengen en zo 20 minuten voor tijd de 2-0 te maken.

Trainer Van Veenen reageerde direct door een stormram in te brengen en al snel leidde dit tot de nodige kansen. De uitstekend keepende Bouma wist echter redding te brengen totdat ook hij in de 84e minuut moest capituleren; 2-1. Niet veel later zorgde een handsbal in de 16 meter van Veenhuizen voor een uitgelezen moment om de wedstrijd op slot te gooien, maar Schievels verzuimde zijn hattrick compleet te maken.

Het mocht niet deren, want enkele minuten later floot de uitstekend fluitende scheidsrechter Baron voor het einde. Een blije trainer Poll sprak na afloop van een prachtige en terechte overwinning die hopelijk volgende week een mooi vervolg krijgt in en tegen Haulerwijk.

Wedstrijdfoto door Jaco Jonkman gemaakt.

13/01 SC Twijzel 1 Waskemeer 1 5 - 5
16/09 Blue Boys 1 Waskemeer 1 0 - 2
09/09 TFS 1 Waskemeer 1 0 - 8
02/09 Waskemeer 1 ONT 1 1 - 4
29/08 Waskemeer 1 SV Oosterwolde 1 1 - 3
26/08 Waskemeer 1 Nicator 1 3 - 3
19/08 Waskemeer 1 Gorredijk 1 1 - 3