57'
60'
(Aren Greebe)

Waskemeer sluit bewogen week af met driepunter

In een week waarin trainer Marcel Poll zijn functie neerlegde, stond zaterdag gelijk een enorm belangrijke wedstrijd op het programma voor  Waskemeer om afstand te nemen op de degradatie plaatsen. In een wedstrijd tegen hekkensluiter SIOS traden de Ooststellingwervers aan met een gehavende selectie. Verschillende blessures en een schorsing maakte de opdracht niet eenvoudiger, maar na negentig minuten bleek een collectieve prestatie van de gehele selectie voldoende voor de broodnodige driepunter. Op sportpark de Lange Twee in Sauwerd vond een evenwichtige wedstrijd plaats, waarbij kansen aan beide zijden ontstonden. Voor Waskemeer was het op aangeven van Bart Wagenaar de hardwerkende Bouwe Veenstra die als een echte spits binnenwerkte. Niet veel later speelde Veenstra zichzelf aan de rand van het strafschopgebied vrij en schoot in de lange hoek raak (2-0). SIOS werd voor rust meer dreigend en schoot vlak voor het rust signaal de 1-2 tegen de touwen. Na rust begon Waskemeer sterk, maar kwam SIOS meerdere malen voor het doel van de goed keepende Romke Bouma. Dit resulteerde uiteindelijk in de 2-2. Waskemeer toonde veerkracht en nam heel snel weer de leiding in de wedstrijd. Een goede voorzet van Aren Grebe werd door Bouwe Veenstra verdienstelijk achter de doelman gekopt (2-3). Waskemeer wisselde door en knokte voor de overwinning die na negentig minuten daadwerkelijk veilig werd gesteld. Met deze overwinning neemt Waskemeer een kleine afstand van de degradatie plaatsen. Donderdagavond oefent Waskemeer in eigen huis tegen derdeklasser Opende. In het paasweekend is het vlaggenschip vrij. De week erop staat de volgende belangrijke wedstrijd op het programma. De groenhemden treffen dan VVK thuis.

13/01 SC Twijzel 1 Waskemeer 1 5 - 5
16/09 Blue Boys 1 Waskemeer 1 0 - 2
09/09 TFS 1 Waskemeer 1 0 - 8
02/09 Waskemeer 1 ONT 1 1 - 4
29/08 Waskemeer 1 SV Oosterwolde 1 1 - 3
26/08 Waskemeer 1 Nicator 1 3 - 3
19/08 Waskemeer 1 Gorredijk 1 1 - 3