(Bas Kuik)
90'
Bas Kuik
Waskemeer neemt de 3 punten mee uit Rolde

Zaterdag 7 september moesten de groenhemden zich om 13:15 melden bij “t Ald leger.
Dit liep wat uit doordat we helaas Jorrit Eringa uit bed moesten halen.

Al met al zou waskemeer 4 om 14:30 starten bij de heren van Rolde boys 3, dit werd ook helaas pas 14:45. Eenmaal 5 minuten bezig kreeg keeper Van Vilsteren de 1-0 al achter zich in het net door een niet scherp startende Tiemen Jongsma. Nog geen 3 minuten later scoorde spits Bas Kuik met puike assist van Seijo vd Veen de gelijkmaker tot opluchting van de laatste man.
Vervolgens scoorde de heer Kuik nog 2 maal waarmee hij een hattrick in de broekzak kon steken. Ondertussen is het rust signaal afgegeven door de arbiter en dook Jorrrit eringa, aka: “De Vis”
al vrij gauw de kantine in om 12 flesjes koud water te halen want aan bidons ontbrak elk spoor.
Inmiddels klinkt het tweede startsigaal en mochten de senioren hun strijd voort zetten, Seijo Van der Veen opende de scoren door 2 maal vlak achter elkaar te scoren en door dit stond Waskemeer op een 1-5 voorsprong. De ex-kroegbaas Rik Tamminga demonstreerde ondertussen nog zijn band met de natuur door zichzelf te vloeren in een mislukt duel, het spel ging natuurlijk wel door.
In de eindfase van de wedstrijd scoorde Erik-Jan Zandberg het slotdoelpunt dat de eindstand op een 1-6 bracht en Erik nog met de mooie anekdote kwam dat hij de avond voor de wedstrijd vaker aan de drank moest, dit word niet gestimuleerd door mede ploeggenoten.

Na de wedstrijd nog een welverdiend Grolsch biertje ontbeugelt en gauw naar het thuisfront om de gezelligheid voort te zetten.
14/09 Waskemeer 4 vv Stânfries 3 4 - 0
07/09 Rolder Boys 3 Waskemeer 4 1 - 6