0
59'
67'

Goed voetballend Waskemeer toch onderuit in Jubbega

Goed voetballend Waskemeer toch onderuit in Jubbega Om 08:00 stipt vertrok de stoet jeugdspelers richting het beruchte Jubbega. Een ploeg die bekend staat te strijden voor elke meter en elke bal te willen winnen. Oftewel een uitdaging voor de groenhemden om Jubbega te verlaten met 3 punten in de broekzak. Om 9 uur was het de arbiter die het startschot voor het voetbalspectakel gaf. De JO-15 onder leiding van het trainersduo Visser & Wagenaar weten goed te beginnen aan de eerste helft. Overtuigend weten de groenhemden aan de bal te blijven en de bal het werk te laten doen. Ondanks dat Waskemeer de bovenliggende partij was, bleven grote kansen uit. Toch is het invaller Jestin de Jong die met twee goede acties het doel onder vuur neemt. Ondanks twee grote kansen blijft een goal uit en gaan de manschappen van Visser en Wagenaar met 0-0 de kleedbox in. De tweede helft is het aan de groenhemden om hunzelf te belonen en de 0-1 te maken. Ondanks grote kansen van Jestin, Jens en Joan blijft een goal uit. Zoals de eeuwenoude voetbalwet klinkt "als je zelf niet tot een goal komt, krijg je hem altijd om de oren", oftewel Trainer Visser. Jubbega weet twee keer tot scoren te komen, waarna het aan de groenhemden is om de aansluitingstreffer te maken. Met een tackel in het strafschopgebied is de kans daar om een penalty te benutten en de aansluitingstreffer te maken. Waarna Joan zijn goede pot niet weet te belonen met een goal. 2 minuten later is daar wederom de kans om via een handsbal van de tegenstander een penalty te benutten. Dit maal is het Jens die achter de bal staat en helaas ook niet tot scoren weet te komen. Ondanks het tikkie takka voetbal van de groenhemden vergeten ze zichzelf te belonen. Volgende week is het aan de groenhemden om punten te scoren tegen VKW. We hopen u volgende week te ontvangen op sportpark 't Ald Leger om 11:00.
1 ONT JO15-2 10 27
2 Buitenpost JO15-2 10 22
3 Kollum JO15-2 8 15
4 VC Trynwalden JO15-1 8 13
5 ONB JO15-2 9 13
6 Waskemeer JO15-1 9 6
7 Gorredijk JO15-2 8 3
8 V en V'68 JO15-1 8 3