44'
48'
55'

JO12 weer op dreef tegen Drachtster Boys

JO12 weer op dreef tegen Drachtster Boys Na een flitsende start van de nieuwe competitieronde met een 7-2 overwinning op Wilper Boys, mochten we het afgelopen zaterdag opnemen tegen Drachtster Boys. Een fanatiek ploegje met dito begeleiding en een professionele warming-up. Maar het was Waskemeer dat messcherp aan de wedstrijd begon, meteen brutaal volop de aanval zocht en met goede acties over de vleugels steeds weer het doel van Drachtster Boys wist te vinden. Na een kwartier voetballen was de stand dan ook al 4-1 door een hattrick van Joas en een prima goal van Issa. Ook na de time-out ging Waskemeer vol energie door en was de wedstrijd voor de rust met een tussenstand van 7-1 beslist. Issa wist het net nog een keer te vinden en Marc schoot na een sterke actie de bal van grote afstand onhoudbaar binnen. Op slag van rust profiteerde Joas van een ongelukkige botsing van de tegenstander en maakte zijn 4e doelpunt van de ochtend. Na rust tapte Drachtster Boys uit een ander vaatje en zetten ze volop de verdediging van Waskemeer onder druk. Daardoor kon Metz onze backs Nelson en Marc niet meer goed aanspelen en als onze middenvelders Sanne en Mylan de bal kregen, waren ze die snel weer kwijt. Onze spitsen Issa en Alies werden bijna niet meer bereikt en ook zij werden gedwongen om mee te helpen met verdedigen. Het laatste kwartier mocht Gijs achterin helpen, hij verving de moegestreden Marc. Ondanks de grote druk van de tegenstander hield Waskemeer stand. Metz toonde zijn keeperskwaliteit en Nelson bleef zijn teamgenoten coachen en goed neerzetten. Zo trok de JO12 een dikverdiende overwinning over de streep! En zoals Herbert na de wedstrijd aangaf, werd het de 2e helft duidelijk dat we nog wat stappen kunnen maken in onze opbouw. Komende zaterdagmiddag (de wedstrijd is om 13.30 uur op het sportpark Skoatterwald) kunnen we dit tegen het goed presterend vv Heerenveen laten zien.