JO17 verliest onfortuinlijk van Bakkeveen

JO17 verliest onfortuinlijk van Bakkeveen Dit weekend speelde de JO17 haar laatste bekerwedstrijd uit de poule. Hiervoor hoefde niet veel kilometers gemaakt te worden, want op het programma stond de uitwedstrijd tegen buurman Bakkeveen. Zowel Bakkeveen als Waskemeer hadden tot dusver twee wedstrijden gespeeld, waarbij beide teams wisten te winnen van Marum, maar ruim het schip in gingen tegen het ongenaakbare Feanstars. Ondanks het feit dat vooraf al duidelijk was dat het een wedstrijd om des keizers baard zou zijn stond in deze streekderby natuurlijk wel de spreekwoordelijke eer op het spel. Het moge duidelijk zijn dat het bij beide teams niet aan motivatie ontbrak! Onder de rook van de lokale uitkijktoren begonnen beide teams om 14:00 aan de wedstrijd. Waskemeer schoot hierbij uit de startblokken want er was nog geen minuut verstreken of Aren Greebe schoot de 0-1 op het scorebord. Alex Kiers speelde als laatste man de bal naar Bart Wagenaar op het middenveld, die met een bekeken steekbal Aren Greebe oog-in-oog met de sluitpost van Bakkeveen zette. Hierna was het voor laatstgenoemde een koud kunstje om het net te vinden. In het vervolg van de wedstrijd golfde het spel op en neer. De groenhemden kregen enkele kansen via Jort Grootenhuis en Aren Greebe, maar ook Bakkeveen kwam er enkele malen gevaarlijk uit. Het was te danken aan keeper Nanning Zuidema, die enkele fenomenale reddingen in huis had, dat Bakkeveen niet tot scoren wist te komen. In de 30ste minuut wisten de groenhemden de marge op twee te brengen. Een uitstekende corner van Sander Clemens belandde bij Bart Wagenaar, die boven alles en iedereen uittorende en de bal in het dak van het doel wist te plaatsen. Vlak voor het rustsignaal wist Bakkeveen de aansluitingstreffer te maken. Uit een corner wist de mee opgekomen centrale verdediger van de thuisploeg de bal tegendraads in de verre hoek te plaatsen. Ook na de thee waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Zowel Bakkeveen als Waskemeer kregen hierbij enkele kleine kansjes maar wisten deze niet te benutten. In de 60ste minuut kwam daar verandering in. Een voorzet vanaf de zijkant werd verlengd door een speler van Bakkeveen. De bal werd echter vakkundig door Rik v/d Vosse met een reflex gepareerd en onschadelijk gemaakt. Hij was hierbij alleen vergeten dat hij niet als doelman in het veld stond en de scheidsrechter kon dan ook niks anders doen dan een penalty toekennen aan Bakkeveen. Daar bovenop kreeg de onfortuinlijke centrale verdediger een gele kaart en de daarbij behorende tijdstraf van 10 minuten. Ondanks het feit dat keeper Nanning Zuidema de bal nog beroerde werd de penalty binnengeschoten. Door de overtalsituatie trok Bakkeveen het initiatief naar zich toe en zette de groenhemden vast op eigen helft. Dit resulteerde in enkele hachelijke situaties in de doelmond, maar Nanning Zuidema werd niet op de proef gesteld aangezien Bakkeveen het vizier niet op scherp had en de bal niet tussen de palen wist te krijgen. Nadat tien minuten verstreken waren en beide teams weer met elf man op het veld stonden zette beide teams alles op alles om de winnende treffer te produceren. Helaas vanuit groen-zwart oogpunt viel deze aan de kant van Bakkeveen. Een duel op het middenveld waarbij Sander Clemens tegen de grond ging werd door de scheidsrechter niet als overtreding beschouwd, waarna diens directe tegenstander de grote en sterke spits van Bakkeveen in staat stelde om te scoren. Waskemeer startte hierna een alles-of-niets offensief en kreeg hierbij nog een goede kans via Laurens Oldenkamp. Hij kwam 1-op-1 met de keeper helaas niet tot scoren omdat deze de bal met de punt van haar schoen uit haar doel wist te houden. Hierna floot de scheidsrechter voor het eindsignaal waardoor de groenhemden de bekercampagne eindigden met een onfortuinlijke nederlaag. De spelers van de JO17 hoeven gelukkig niet lang te wachten op revanche. Bakkeveen zit namelijk ook bij de groenhemden in de competitie en de eerstvolgende onderlinge wedstrijd staat al gepland op zaterdag 28 september. Dan mag Waskemeer wederom afreizen naar Bakkeveen (aanvang 14:00) en zal het er alles aan gelegen zijn om dan de punten wel huiswaarts te nemen. Coaches Halbe Jan de Boer en Jelmer Haites zullen de wedstrijd van afgelopen zaterdag goed analyseren en het is deze heren wel toevertrouwd om een tactisch strijdplan te ontvouwen waarmee Bakkeveen ditmaal wel verslagen kan worden!
28/03 Heerenveense Boys JO17-3 Waskemeer JO17-1 0 -
14/03 Marum JO17-2 Waskemeer JO17-1 0 -
07/03 Waskemeer JO17-1 ST Donkerbroek/Makkinga JO17-1 0 - 8
29/02 SJO Stellingwerven JO17-2 Waskemeer JO17-1 0 -
14/09 Bakkeveen JO17-1 Waskemeer JO17-1 3 - 2
Waskemeer JO17-1 SJO Feanstars JO17-2 1 - 6
1 ST Donkerbroek/Makkinga JO17-1 9 25
2 Bakkeveen JO17-1 9 19