JO19-2 verstevigt koppositie door overwinning op Drachtster Boys

JO19-2 verstevigt koppositie door overwinning op Drachtster Boys Na de knappe uitoverwinning in en tegen Jubbega van vorige week kwam de JO19-2 dit weekend in eigen huis in actie tegen Drachtster Boys. De gasten waren vooraf terug te vinden op de tweede plaats, terwijl Waskemeer de ranglijst aanvoert door uit drie gespeelde wedstrijden het maximaal aantal punten te behalen. Een belangrijke wedstrijd dus, want bij winst zouden de manschappen van Jurrien Hummel, Douwe v/d Mei en Bart Roijinga de koppositie verstevigen.

De groenhemden schoten uit de startblokken, want in de eerste minuut was het Jacco die het net wist te vinden na goed voorbereidend werk van Rocco. Twintig minuten later was het wederom Jacco die koelbloedig tot scoren kwam. Drachtster Boys kwam er niet aan te pas en het was Wiebe die het krachtsverschil in de score wist uit te drukken door van afstand hard raak te schieten. Uiteindelijk kwam de JO19-2 vijf keer tot scoren, waarvan Jerre de laatste twee voor zijn rekening nam. Met name zijn laatste doelpunt, waarbij hij na een goede actie langs de zijlijn naar binnen trok en vanaf een meter of 25 de bal strak in de kruising schoot, zal nog lang nabesproken worden. Tussendoor maakte Drachtster Boys nog de eretreffer, waardoor de wedstrijd eindigde in een 5-1 overwinning voor de JO19-2.

Door deze driepunter staat de JO19-2 inmiddels twee punten los van de rest met een wedstrijd minder gespeeld. Hierdoor komt een mogelijk kampioenschap steeds dichterbij. De volgende horde in de jacht op het eremetaal dient zich volgende week alweer aan. Dan zal om 9:00 gespeeld worden in en tegen Langezwaag.

Onderstaande wedstrijdfoto's zijn gemaakt door Jaco Jonkman.

01/06 Waskemeer JO19-2 Gorredijk JO19-2 0 -
23/05 Waskemeer JO19-2 Jubbega JO19-1 4 - 4
18/05 Gorredijk JO19-2 Waskemeer JO19-2 1 - 2
04/05 Aengwirden JO19-1 Waskemeer JO19-2 1 - 3
17/04 Drachtster Boys JO19-3 Waskemeer JO19-2 2 - 2
13/04 Langezwaag JO19-1 Waskemeer JO19-2 0 - 5
06/04 Waskemeer JO19-2 Drachtster Boys JO19-3 5 - 1
30/03 Jubbega JO19-1 Waskemeer JO19-2 0 - 2