82'
Jerre Wagenaar
90'

Ruime bekerwinst op TFS

Waskemeer heeft zaterdagmiddag de eerste overwinning in de voorbereiding weten te realiseren. Gastheer TFS kreeg het zwaar te voorduren, het werd maar liefst 0-8 in het voordeel van de Ooststellingwervers.

Om 15:00 uur was het de markante arbiter Marcello Stewart die voor de aftrap van het tweede bekerduel floot. Waskemeer was van meet af aan de bovenliggende partij en creëerde veelvuldig mogelijkheden voor het vijandelijke doel. Aan de zijde van Waskemeer was voornamelijk de snelle Jordy Kailie continue een plaag voor de TFS defensie. Ondanks dat de gastheren op het schitterende vernieuwde complex een ongeslagen status kenden in de voorbereiding, was het Waskemeer dat verdiend met 0-2 de rust in ging. Echter, voordat Schievels vanaf elf meter de score opende, had TFS via Wessel de Wagt, weliswaar tegen de verhoudingen in, op voorsprong kunnen komen. Zijn inzet ging van dichtbij over het doel van Johan Bouma, welke voor de rest een relatief rustige middag beleefde. Op slag van rust was het na een combinatie van Bart Wagenaar en Dennis Hardenbol, Nicky Smid die de score verdubbelde. Na rust, waarin Tseard Haites uit voorzorg werd gewisseld voor Storm Baron, ging Waskemeer effectiever met de kansen om en scoorde het er lustig op los. De equipe van Marcel Poll was gedreven om de score verder uit te bereiden. Op aangeven van Jordy Kailie was het Mitchell Schievels die overtuigend in het doel schoot (0-3). Vervolgens gaf Bart Wagenaar de bal langs de lijn mee aan Jordy Kailie die na een schitterende rush in de lange hoek raak schoot (0-4). Waskemeer domineerde, terwijl het geloof in een goede afloop bij de tegenstander verdween. Middels een mooie crossbal van Jurrien Hummel werd Mitchell Schievels bereikt die voor de derde maal doel trof. Na een fraaie combinatie tussen Smid en Schievels , kon Aren Greebe van dichtbij binnen schuiven (0-6). Met nog een half uur te gaan werd er door gewisseld. Matthijs Haveman en Patrick Bouma kwamen binnen de lijnen voor Jordy Kailie en Willem de Jong. Met nog ruim tien minuten op de klok was het verdediger Jerre Wagenaar die drie man omspeelde en snoeihard in de korte hoek raak schoot (0-7). Nadat de laatste wissel was doorgevoerd, Sander Clemens voor Aren Greebe, wist Schievels de eindstand van 0-8 te produceren door een tweede strafschop raak te schieten. Arbiter Marcello floot een goede wedstrijd en gaf na exact 90 minuten het eindsignaal. Volgende week wacht de laatste bekerwedstrijd, zijnde Blue Boys uit. De wedstrijd vindt onder leiding van arbiter R.J. van der Molen om 14:30 in Nij Beets plaats.

Wedstrijdfoto's van Jaco Jonkman afkomstig.