Ruime thuisnederlaag JO17 tegen Feanstars

Ruime thuisnederlaag JO17 tegen Feanstars Na de knappe overwinning in en tegen Marum van vorige week (uitslag 1-2) stond zaterdag voor de JO17 de tweede bekerwedstrijd op het programma. Hiervoor kwam Feanstars uit Surhuisterveen op bezoek op sportpark 't Ald Leger. De bezoekers zullen met een goed gevoel zijn afgereisd naar Waskemeer, want vorige week werd er met een monsterscore van 14-1 gewonnen van Bakkeveen. De groenhemden wisten dus op voorhand dat ze aan de bak moesten om de punten in Waskemeer te houden. Om 8:45 floot scheidsrechter Jurrien Hummel de wedstrijd in gang. Waskemeer begon scherp aan de wedstrijd en de verdedigers gaven weinig ruimte weg aan de tegenstander. Feanstars had wel het betere van het spel maar had moeite met de compacte verdediging van de groenhemden. Enigszins tegen de verhouding in kwam Waskemeer zelfs op voorsprong. Sander Clemens zag dat de keeper iets te ver voor zijn goal stond en wist deze fout middels een fantastische boogbal vanaf een meter of 30 keihard af te straffen. Lang kon Waskemeer niet genieten van de voorsprong, want enkele minuten later trok Feanstars de stand weer gelijk. De gasten uit Surhuisterveen, die in competitieverband een klasse hoger spelen dan Waskemeer, trokken de wedstrijd in het restant van de eerste helft naar zich toe door de 1-2 aan te laten tekenen. In de tweede helft moesten de groenhemden zich met name toeleggen op verdedigen. Ondanks enkele uitstekende reddingen van Nanning Zuidema wist Feanstars in de tweede helft uit te lopen naar een verdiende 1-6 overwinning. Deze nederlaag betekent dat het bekeravontuur voor de groenhemden waarschijnlijk eindigt in de eerste ronde. Volgende week speelt de JO17 haar laatste bekerwedstrijd. Om 14:00 zal er afgetrapt worden in en tegen Bakkeveen. Onderstaande wedstrijdfoto's zijn gemaakt door Jaco Jonkman.