Vierwerf Golsteyn afdoende voor driepunter tegen ONR 2

Vierwerf Golsteyn afdoende voor driepunter tegen ONR 2 Ondanks dat Waskemeer 2, welke dit seizoen voor het eerst in de clubhistorie uitkomt in de 2e klasse reserve, een moeilijk jaar kent, was ONR 2 voorafgaand aan het duel gewaarschuwd, daar het team van Rolf Stuiver de laatste twee wedstrijden dichtbij een overwinning was. Zo werd tegen mede titelkandidaat 't Fean 58 een 3-0 voorsprong uit handen gegeven (3-4) en werd er afgelopen weekend onnodig verloren bij GSVV (3-4). Zaterdag kwam de equipe van Stuiver moeizaam opgang en moest het binnen een kwartier een tegentreffer incasseren, maar dankzij een collectief sterk optreden en een viertal doelpunten van aanvaller Herbert Golsteyn werd er ditmaal met 4-3 gewonnen. Op sportpark 't Ald Leger was het ONR dat sterker uit de startblokken kwam. Enkele goede combinaties zorgden er voor dat de groenhemden op de eigen speelhelft werden teruggedreven. Dit resulteerde binnen het kwartier in een voorsprong voor de gasten. De middenvelder van ONR wist zich vrij te spelen en van grote afstand de bal buiten het bereik van gelegenheidsdoelman Rene Visser te plaatsen. Waskemeer 2 realiseerde zich dat er voor een overwinning meer nodig was en gooide er een portie werklust tegenaan. Aanvoerder Golsteyn wist de groenhemden snel terug te brengen in de wedstrijd door een verre inworp van Jan de Groot binnen te werken. Terstond stapelden de kansen voor de thuisploeg zich op, daar de mentale weerbaarheid van de gasten niet groot bleek te zijn. ONR focuste zich voortdurend op de scheidsrechter en vergat te voetballen. Nadat een zuivere strafschop voor Waskemeer werd vertaald in een vrije trap op de rand van het strafschopgebied en andere kansen het doel mistten, was het Herbert Golsteyn die in de counter door Theo Meijerhof werd weggestuurd. Oog in oog met de Drentse doelman faalde de aanvoerder niet en scoorde diens tweede treffer. Het middenveld, bestaande uit Jelmer Boonstra, Jan de Groot, Tjeard Haites en Niels Schievink, stond erg goed, waardoor de groenhemden telkens gevaarlijk konden worden. Opnieuw zorgde een verre inworp van Jan de Groot voor enig gevaar. Herbert Golsteyn kopte de bal door en bereikte Jelmer Boonstra die de bal dichtbij het doel net niet kon binnen werken. Enkele minuten later werd een corner van Meijerhof perfect door Golsteyn achter de doelman gekopt (3-1). Bij een spaarzame aanval van ONR, belandde de bal vanuit buitenspelpositie achter doelman Visser. Doordat het vlagsignaal werd overgenomen, werd het slot van de eerste helft onrustig. Na rust leek Waskemeer het goede spel van het laatste half uur van de eerste helft weer op te pakken. Dit resulteerde in een tweetal afstandsschoten van Jan de Groot en een schot van Jelmer Boonstra vlak voor het doel langs. Even leek het nog spannend te worden, nadat ONR de aansluitingstreffer kon maken (3-2). Terstond was het opnieuw Herbert Golsteyn die op aangeven van Meijerhof de doelman wist te passeren en daarmee zijn vierde doelpunt deze middag maakte. In de absolute slotfase was het opnieuw onachtzaamheid in de, deze middag sterk spelende, verdediging, waardoor ONR voor de derde maal deze middag doel trof.