Waskemeer 3 doet zichzelf tekort met gelijkspel tegen Zwaagwesteinde

Waskemeer 3 doet zichzelf tekort met gelijkspel tegen Zwaagwesteinde Op een zwaar bespeelbaar hoofdveld van sportpark ’t Ald Leger mochten de manschappen van Waskemeer 3 zaterdag aantreden voor hun inhaalwedstrijd tegen Zwaagwesteinde. Beide ploegen kennen tot dusver een moeizaam seizoen. De groenhemden hebben uit vijf gespeelde wedstrijden één punt verzameld terwijl de gasten uit ‘De Westerein’ het met drie punten uit vijf wedstrijden moeten stellen. Dit onderlinge duel vormde voor beide teams dus de uitgelezen mogelijkheid om aan te haken bij de middenmoot en hiermee te ontsnappen uit de onderste regionen. Onder leiding van scheidsrechter Melle Stoker begon het derde voortvarend aan de wedstrijd. De groenhemden waren gedurende de eerste helft heer en meester en drongen de gasten terug op eigen helft. In het centrum achterin vormden Jelmer Haites en Rik Haven een koningskoppel die vol energie de opbouw van achteruit verzorgden. Dit resulteerde in enkele kansen waarvan de grootste op naam van Jason kwam. Zijn niet te missen kans bleek echter wel te missen, want waar het plaatsen van zijn voet tegen de bal voldoende zou zijn voor een doelpunt taste zijn voetbalschoen helaas in het luchtledige. De verdiende openingstreffer kwam er uiteindelijk via een standaardsituatie. Vanaf een meter of vijfentwintig wist Seijo van der Veen een toegekende vrije trap tot doelpunt te promoveren door de bal met een fantastische curve in de kruising te plaatsen. Voor de rust waren er nog kansen te noteren voor Richard en Jarno. Waar Richard zijn inzet net naast zag gaan wist Jarno de bal tussen twee man niet krachtig genoeg te raken om de keeper in verlegenheid te brengen. In het tweede bedrijf hadden de groenhemden meer moeite om de defensieve linie van Zwaagwesteinde te doorbreken. Uit een vrije trap van Rik Haven hadden meerdere spelers de mogelijkheid om de trekker over te halen, maar geen van allen wist de bal goed te raken. Vervolgens deed een aloude voetbalwet haar intrede. Waar het derde al meerdere malen verzuimde om de marge uit te breiden was het Zwaagwesteinde wat juist op gelijke hoogte wist te komen. Een lastige terugspeelbaal werd verkeerd ingeschat door Romke Bouma waarna uit een klutssituatie de bal over de doellijn werd getikt. In het restant van de wedstrijd kregen de groenhemden nog de uitgelezen kans om de overwinning binnen te slepen, maar een fraai afstandsschot van Rik Haven ging via de lat over de achterlijn. Ook de gasten kregen nog enkele kansen maar gescoord werd er niet meer. Hierdoor moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt. Al met al onnodig puntverlies voor het derde, zeker gezien het spelbeeld in de eerste helft. Volgende week staat voor het derde een uitwedstrijd op het programma. In en tegen Oostergo zal de bal om 12:30 gaan rollen.
16/10 Oudehaske 3 Waskemeer 3 10 - 1
04/09 ODV 3 Waskemeer 3 1 - 4
1 csv Be Quick Dokkum 6 0 0
1 't Fean'58 5 20 50