Waskemeer 3 ook te sterk voor de Griffioen 2

Zaterdag 3 oktober straalde er een heerlijk herfstzonnetje over het prachtige sportpark van Waskemeer. Ook de spelers onder de 23 van Waskemeer, het zogeheten 3e elftal, moesten vandaag voetballen. Een Ooststellingwerfs onderonsje, want de Griffoen 2 uit Oosterwolde stond om 12:00 uur klaar op het veld om het op te nemen tegen de Groenzwarten. Dankzij een overheerlijke Monchou-taart van laatste man Matthijs Zandberg, hadden de Waskemeerders een goede bodem om het de Griffioen 90 minuten lastig te maken. Waskemeer kwam goed uit de startblokken, met al snel wat kleine kansjes in de openingsfase. De Oosterwoldenaars boden goede tegenstand en lieten in de openingsfase ook direct zien dat zij de punten graag mee naar huis wilden nemen. De Griffioen kwam vrij snel op voorsprong. Op ongeveer 30 meter voor het domein van Romke Bouma bracht Rene Visser de spits onreglementair naar de grond en de goedfluitende Ynze de Wit floot terecht voor een vrije trap. Een tegenslag voor Waskemeer, aangezien zij de vrije trap achter doelman Bouma zagen verdwijnen. 0-1. De Youngsters gingen goed met deze tegenslag om, aangezien zij goed bleven voetballen met verzorgd combinatievoetbal. Waskemeer creƫerde een aardig veldoverwicht en de Griffioen wist met fel verdedigend werk de Waskemeerders van het score af te houden. Een grote smet op de wedstrijd was het uitvallen van Hendrik van der Veer. Hij kwam ongelukkig in botsing met de keeper en raakte geblesseerd aan zijn knie. Later op de avond werd duidelijk dat hij een gekneusde knie of afgescheurde kniebanden heeft. Ondanks deze tegenvaller bleef Waskemeer goed voetballen, wat zelfs tot twee grote kansen leidde voor de ingevallen Gijs Vonk. 5 minuten voor de rust was het dan toch raak. Captain Romar Elsinga schoot Waskemeer verdiend op een gelijke stand. Met deze stand ging Waskemeer dan ook naar de kleedkamer voor de thee. Een ruststand waar de groenzwarte brigade ontevreden mee was, en gezien het goede voetbal en de kansen begrijpelijk. In de tweede helft was Waskemeer ook weer de bovenliggende partij. Echter bleef de goal nog lang uit door goed keeperswerk van de Griffioengoally. Na een aantal opgelegde kansen wist Waskemeer 5 minuten voor tijd dan toch de zeer verdiende winnende goal binnen te schieten. Een mooie aanval werd door Romar Elsinga verzilverd tot een goal. De vreugde bij Waskemeer was dan ook groot, aangezien zij de gehele wedstrijd beter waren dan de sportief spelende Oosterwoldenaars. Een knappe prestatie van de talenten uit het pittoreske dorpje Waskemeer, tegen het met 9.000 inwonersaantal tellende tweede elftal van Oosterwolde. De youngsters van Waskemeer hebben vandaag voor eigen aanhang laten zien goed te kunnen voetballen, waar de inzet en beleving van deze jonge talenten goed aanwezig is. Aankomende zaterdag reist deze ploeg af naar Drachten, waar er tegen de Drachtster Boys 4 ook weer alles aan zal worden gedaan om de punten mee naar Waskemeer te nemen.