Waskemeer 3 wint verslaat Boerakker 2 met zevenklapper

Zaterdag 24 oktober was de beker/inhaal ronde van de KNVB. De wedstrijd tegen Boerakker 2 stond oorspronkelijk gepland als eerste competitiewedstrijd, maar werd destijds afgelast. Vandaar dat het beloftenteam van Boerakker vanaf hun sportpark Oomkegast de reis naar Waskemeer maakten op deze zonnige herfstdag. Het Waskemeer onder 23 heeft de laatste drie competitiewedstrijden overtuigend weten te winnen met maarliefst 17 doelpunten en vandaag wilden de youngsters middenmoter Boerakker ook aan dit rijtje toevoegen. Voorafgaand aan de wedstrijd konden de Waskemeerders traditiegetrouw nog genieten van een heerlijk stukje gebak verzorgd door dhr Vonk, waar om half 2 dan ook daadwerkerlijk kon worden afgetrapt tegen de geelzwarten. Waskemeer begon rommelig en ongeorganiseerd aan het duel. Waar spits Elsinga binnen enkele minuten met een fraai lobje net de bal in het dak van het doel zag belanden, bleek dit geen voorbode op een goed begin voor de groenzwarten. Het normaal gesproken zo sterke collectief van Waskemeer 3 voetbalde tegen zichzelf. Veelvuldig werd er een te moeilijke oplossing gezocht en er was weinig beweging, waardoor Boerakker steeds beter in de wedstrijd kwam, zonder echt grote kansen te creeeren. Na de arbitrale wisseling; Gerwin Voshart nam het fluitje na 20 minuten over van leider Hofstee, kwam Waskemeer toch vanuit het niets op voorsprong dankzij een overtuigend schot van spits Elsinga in de linkerhoek. Desondanks bleven de Waskemeerders onherkenbaar rommelig voetballen, waardoor er naar de thee werd gesnakt om orde op zaken te stellen en men ging rusten met een 1-0 voorsprong. Menig supporter en geelzwarte speler vragen zich nog steeds af wat er in de thee heeft gezeten of wat er is gebeurd in de kleedkamer van de Waskemeerse talenten. De tweede helft was er een compleet ander voetballend Waskemeer 3 te zien. Waar het goede voetbal in de eerste helft ver te zoeken was, lieten de Waskemeerders direct vanaf het fluitsignaal van arbiter Voshart zien wel zeker als hecht team te kunnen voetballen. Waar Boerakker nog vroeg in de tweede helft een grote kans op de gelijkmaker verprutste, kwam de voetbalmachine van de jeugdigen goed op gang. Dit resulteerde als snel in een doelpunt van captain Elsinga, 2-0. Kort hierop volgde ook de derde goal, vanaf de linkerkant bediende Elsinga via een hoge boogbal de op snelheid liggende Robert Zandberg, welke met een perfecte aanname zijn man achter zich liet en de bal meedogenloos langs de Boerakster keeper schoot. De Waskemeerse trein denderde de tweede helft maar door, waarmee het de Boeraksters volledig kansloos liet. Karst van de Akker wist Waskemeer op een 4-0 voorsprong te zetten, door een geweldig lobje over de keeper in de linkerhoek. Nog nagenietend van deze goals zette Waskemeer een aanval op over veel schijven, wat werd verzilverd door Peeters, die vanaf 20 meter de bal in de goal van de groningers wist te schieten.5-0. Keeper Bouma had de gehele tweede helft niets te doen en leidde zelfs de volgende treffer voor Waskemeer in. Met zijn gevaarlijk verre uittrap bediende hij Elsinga, welke Kart van den Akker in de diepte bediende met een goede pass. Een lange karakteristieke rush van van de Akker, die de bal met zijn linkerbeen in de linkerhoek schoot. Tenslotte zorgde Elsinga voor de zevende en laatste goal van deze middag. Schievink speelde met een bekeken bal spits Vonk in, waardoor hij 1 op 1 op de keeper kwam te staan. In plaats van zelf deze klus te klaren, speelde hij de bal op de naast hem vrijstaande Romar, welke gemakkelijk de bal in het netje tikte. De 7-0 was dan ook een verdiende uitslag van deze wedstrijd, waar de score zelfs nog groter uit had kunnen vallen gezien de verkregen kansen. Waskemeer bezorgde zichzelf met deze mooie overwinning de 4e plaats in de 4e klasse, met 3 punten achterstand op de de ongeslagen koploper Mamio 2. Waar Waskemeer in de eerste helft onherkenbaar speelde en een overwinning onverdiend zou zijn geweest, werd er in de tweede helft orde op zaken gesteld en een zeer verdiende overwinning binnengesleept met goed voetbal. Aankomend weekend zijn de Waskemeerse talenten vrij. Desondanks zullen zij wel afreizen met de bus naar de sportvelden van SCN in Nieuwelanden, waar zij en de meegereisde supportersschare het eerste elftal ziet strijden voor de eerste periodetitel in de 4e klasse.