Waskemeer JO13- 1 - GOMOS JO13- 1

Na 2 lastige bekerwedstrijden tegen hoofdklassers stond voor Waskemeer JO13-1 de derde en tevens laatste bekerwedstrijd op het programma tegen Gomos JO13-1. Aangezien deze ook bij ons in de competitie zijn ingedeeld zou dit een goede graadmeter zijn voor aankomend seizoen. Ondanks de afwezigheid van Aren Greebe en Frits Bootz vocht iedereen voor wat hij/zij waard was. Desondanks ging Waskemeer met een 2-0 achterstand de rust in. Na een paar tactische aanwijzingen tijdens de thee ging het voetballend in de tweede helft veel beter, wat uiteindelijke ook resulteerde in de aansluitingstreffer van Rik v.d. Vosse. Toch bleek de tegenstander net iets beter en kon daardoor uitlopen naar een 5-1 voorsprong. Het slotakkoord was echter voor Waskemeer. De goed fluitende scheidsrechter Vonk constateerde hands van een speler van Gomos in het strafschopgebied en kon daardoor niet anders dan de bal op de stip te leggen. Dit buitenkansje was wel besteed aan Sander Clemens, die de bal strak in de kruising schoot.

Al met al kunnen de leiders van Waskemeer JO13-1 tevreden zijn over deze wedstrijd en zijn er voldoende aanknopingspunten om met vertrouwen van start te gaan in de eerste klasse, te beginnen aanstaande vrijdag thuis tegen Leo Loon (aanvang 19:00).

1 LEO (Loon) JO13-1 20 48
1 Bakkeveen JO13-1 0 0
2 Smilde'94 JO13-1 20 48
2 Drachten JO13-2 0 0
3 Stanfries JO13-1 20 43
3 Drachtster Boys JO13-5 0 0
4 LTC JO13-1 20 36
4 Marum JO13-2 0 0