Mitchell Schievels
(Jordy Kailie)
61'

Waskemeer verspeelt 2 punten tegen matig HSC

Zaterdagmiddag stond de uitwedstrijd tegen laagvlieger HSC op het programma. Op basis van de gecreëerde kansen had Waskemeer simpelweg de winst moeten pakken, maar met name door het missen van een groot aantal kansen en daarnaast enkele bepalende beslissingen van de arbiter, dropen de groenhemden teleurgesteld het veld af met een gelijkspel (1-1).

Om half drie werd er in Hoogezand afgetrapt. De thuisploeg had de wonden gelikt in het vrije weekend, waardoor trainer Henk Veenhof niet langer meer te maken had met een blessure golf in diens selectie en vol goede moed ten tonele verscheen. Dit resulteerde in enkele pogingen van met name de snelle aanvoerder in de openingsfase. Waskemeer kreeg naarmate de wedstrijd vorm kreeg meer grip op het duel

"Vanuit mijn positie werd de eerste goal onterecht afgekeurd"
Hans Nijland
met name de snelle aanvoerder in de openingsfase. Waskemeer kreeg naarmate de wedstrijd vorm kreeg meer grip op het duel en creëerde hierbij talrijke kansen. Diverse reddingen van de vijandelijke doelman, onnauwkeurige pogingen en hachelijke scrimmages voor het doel, resulteerden niet in het gewenste resultaat. Het bleef waken voor de snelle counter, maar ook die angel werd veelvuldig vroegtijdig eruit gehaald. Waskemeer had in de rust op voorsprong moeten staan, maar stond dat niet (0-0). Waskemeer begon sterk aan de tweede helft. De groenhemden kwamen op 1-0 via Mitchell Schievels. Het feestje werd gevierd, maar werd tot ieders verbazing abrupt verstoord door leidsman van der Heijden die als één van de weinigen een overtreding zou hebben gezien. De oud voorzitter van FC Groningen en huidig voorzitter van HSC, Hans Nijland, bevond zich achter het doel en gaf na afloop aan dat het doelpunt naar zijn mening had moeten tellen. Nog binnen het uur werd er alsnog gescoord. Opnieuw was het Mitchell Schievels die raak schoot in het overvolle strafschopgebied (0-1). Waar iedereen dacht dat de ban gebroken was, kwam HSC middels een snelle counter via de voortdurend loerende en hardwerkende Benth vanuit buitenspel positie op gelijke hoogte. De grensrechter van Waskemeer werd tot ongenoegen van iedereen overruled door de leidsman die de counter op grote afstand in probeerde te schatten. Dat er vervolgens enkele pittige overtredingen in en rondom het strafschopgebied werden weggewuifd zorgde er enige tijd voor dat de thuisploeg zich gesterkt voelde en wat vaker op de helft van de tegenstander kwam. De groenhemden hadden nog een behoorlijk aantal kansen in de slotfase gecreëerd, waaronder de paal (Virgil Muller) en lat (Aren Greebe) werden getroffen, maar net als in de eerste helft werd er niet meer gescoord. De teleurgestelde equipe van Marcel Poll droop af met slechts één punt op zak. Er was dan ook enige tijd  verstreken voordat het geplande teamuitje in Groningen echt op gang kwam. Na het eten ging de A- selectie borrelen en jeu de boulen in de stad. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen SIOS. De aftrap vindt om half drie plaats.

Onderstaande wedstrijdfoto door Jaco Jonkman gemaakt.

13/01 SC Twijzel 1 Waskemeer 1 5 - 5
16/09 Blue Boys 1 Waskemeer 1 0 - 2
09/09 TFS 1 Waskemeer 1 0 - 8
02/09 Waskemeer 1 ONT 1 1 - 4
29/08 Waskemeer 1 SV Oosterwolde 1 1 - 3
26/08 Waskemeer 1 Nicator 1 3 - 3
19/08 Waskemeer 1 Gorredijk 1 1 - 3