Mitchell Schievels
(Bouwe Veenstra)
88'

Waskemeer weet ook van TLC te winnen

Na overwinningen op respectievelijk Veenhuizen en Haulerwijk was er sprake van een fantastische competitie start. Na zaterdag achtereenvolgens ook van TLC te hebben gewonnen (2-0) is er sprake van een droomstart.

Nadat de pupil van de week Samuel Poortinga het net voor de eerste maal deze middag liet bollen, moesten de supporters wachten tot de tweede helft van de wedstrijd om te kunnen juichen. Een behouden TLC dat zich ver op de eigen helft liet terugzakken, counterde er lustig en verdienstelijk op los. In het eerste bedrijf had Waskemeer het meeste balbezit, maar de betere mogelijkheden waren voor TLC. Voor Waskemeer was de grootste mogelijkheid voor Nicky Smid. Op aangeven van Bart Wagenaar was het Smid die rakelings over werkte. Mede dankzij goed keeperswerk van Johan Bouma werden de kleedkamers met de brilstand opgezocht. In de tweede helft was Aren Greebe het dichtst bij de openingstreffer. Zijn inzet van dichtbij werd door de doelman gepareerd en ook de rebound werd ternauwernood weggewerkt. Oefenmeester Poll greep in en bracht Bouwe Veenstra en Virgil Muller voor Nicky Smid en Aren Greebe. De groenhemden voerden de druk op. Uiteindelijk was het aanvoerder Hardenbol die een afvallende corner van de goed spelende Jordy Kailie binnenschoot. Enige tijd later wist Veenstra de achterlijn te halen en trok de bal hard voor. Mitchell Schievels kwam voor diens tegenstander en schoot hard raak. Nadat Schievels één op één met de doelman faalde, was het TLC dat vanuit de scrimmage nog eenmaal dichtbij het doel van Johan Bouma kwam. Deze inzet verdween via de onderkant van de lat het veld weer in. Met nog enkele minuten te gaan kwam Sander Clemens binnen de lijnen voor aanvoerder Hardenbol. In de score veranderde niets meer. Na negentig minuten spelen, waarin arbiter J.K. Pol een goede wedstrijd floot, wist de thuisploeg opnieuw te winnen (2-0). Volgende week wacht de uitwedstrijd in en tegen Niekerk, dat eveneens nog niet verloren heeft.

Pupil van de week: Samuel Poortinga.

Wedstrijdfoto's door Jaco Jonkman gemaakt.
13/01 SC Twijzel 1 Waskemeer 1 5 - 5
16/09 Blue Boys 1 Waskemeer 1 0 - 2
09/09 TFS 1 Waskemeer 1 0 - 8
02/09 Waskemeer 1 ONT 1 1 - 4
29/08 Waskemeer 1 SV Oosterwolde 1 1 - 3
26/08 Waskemeer 1 Nicator 1 3 - 3
19/08 Waskemeer 1 Gorredijk 1 1 - 3