60'
66'
(Nicky Smid)

Waskemeer wint derby

Nadat Waskemeer vorige week de competitie opende met een overwinning op Veenhuizen, wist de equipe van Marcel Poll de fantastische competitie start een goed vervolg te geven middels de derby winst op Haulerwijk. Dankzij drie treffers van Mitchell Schievels en eenmaal Jurrien Hummel werd het na negentig minuten spelen 2-4.

Om klokslag half 3 was het arbiter Nieuwenhuis die voor de aftrap floot op een druk bezocht sportpark de Hichte. In een gelijk opgaande openingsfase was het Nicky Smid die in kansrijke positie naast kopte. Enkele minuten later werd er een strafschop aan Waskemeer toegekend, welke vakkundig door Jurrien Hummel werd binnen geschoten. Lang kon Waskemeer niet van de voorsprong genieten. In een snelle omschakeling maakte Haulerwijk gelijk. De gasten kwamen opnieuw op voorsprong. Op aangeven van Jurrien Hummel schoot Mitchell Schievels via de binnenkant van de paal raak. Haulerwijk werd gedurende het slot van de eerste helft sterker en kwam nog voor rust op gelijke hoogte (2-2). Met een schot van Patrick Hilhorst op de lat, werden de kleedkamers met een gelijke tussenstand opgezocht. Na rust domineerde Waskemeer iets meer in de wedstrijd. Wederom vond Jurrien Hummel de spits. Schievels kopte verdienstelijk van grote afstand over de doelman heen. Daarmee was de honger van Waskemeer nog niet gestild. Een misverstand tussen de Haulerwijkster defensie en de keeper betekende voor Schievels een buitenkansje die hij eenvoudig verzilverde (2-4). Ondanks een offensieve wissel bij de gastheren, bleef de score ongewijzigd. Daarmee weet Waskemeer de eerste twee wedstrijden van de competitie winnend af te sluiten, een fantastische start. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen TLC om 14:30.

Onderstaande wedstrijdfoto's zijn door Jaco Jonkman gemaakt.

13/01 SC Twijzel 1 Waskemeer 1 5 - 5
16/09 Blue Boys 1 Waskemeer 1 0 - 2
09/09 TFS 1 Waskemeer 1 0 - 8
02/09 Waskemeer 1 ONT 1 1 - 4
29/08 Waskemeer 1 SV Oosterwolde 1 1 - 3
26/08 Waskemeer 1 Nicator 1 3 - 3
19/08 Waskemeer 1 Gorredijk 1 1 - 3