tegenstander
27'
90'

Zegereeks Waskemeer abrupt ten einde

In de 4e wedstrijd van het seizoen was er vandaag overduidelijk maar 1 team wat de overwinning verdiende, dit was het thuisspelende Niekerk. Vanaf de eerste minuut zat het thuisteam overal kort op, iets waar Waskemeer veel moeite mee had. Door slordigheden bij de opbouw werd het een aantal keren gevaarlijk, maar was het de uitmuntende doelman Bouma die Waskemeer op de been hield. Wanneer een lange bal werd gespeeld werden deze gemakkelijk door de achterhoede onschadelijk gemaakt en ook de 2e ballen waren veelvuldig voor Niekerk. Na een half uur spelen kon de voorsprong niet langer uitblijven en was het een goede crossbal van rechts naar de spits van Niekerk. Die kwam in een 1 op 1 situatie voorbij zijn directe tegenstander en schoot overtuigend de 1-0 tegen de touwen.

In de tweede helft was het Waskemeer dat iets beter voor de dag kwam, maar nog altijd was het Niekerk wat de beste kansen had, en was het andermaal aan de Waskemeerse sluitpost te danken dat het maar 1-0 bleef, waardoor het een spannende wedstrijd bleef. Tien minuten voor tijd werden er een aantal aanvallende wissels door trainer Poll doorgevoerd, maar een echt slotoffensief bleef uit. Uiteindelijk werd in een tegenaanval de 2-0 gemaakt en was de wedstrijd gespeeld. Al met al een zeer terechte overwinning voor Niekerk, wat hierdoor stijgt naar plaats 2.

Over 2 weken volgt voor Waskemeer de uitwedstrijd naar HSC. Wil Waskemeer een rol van betekenis spelen in 4D dan zal er duidelijk meer nodig zijn dan vandaag werd vertoond.