Bekeravontuur JO12 eindigt tegen VHK

Bekeravontuur JO12 eindigt tegen VHK Naast het feit dat vorig jaar het kampioenschap werd behaald in de najaarscompetitie was de JO12 ook succesvol in bekerverband. Alle bekerwedstrijden werden namelijk omgezet in winst, waardoor JO12 is doorgestoomd tot de februari ronde. Om wederom een ronde verder te komen moest er in eigen huis afgerekend worden met VHK, wat staat voor "Vlugheid en Kracht". De gasten uit het Overijsselse Sint Jansklooster waren voor aanvang een grote onbekende, maar kwamen net als de groenhemden voor de winterstop uit in de 3de klasse en zijn nu eveneens ingedeeld in de 2de klasse. Qua niveau zouden beide partijen elkaar daarom niet veel moeten gaan ontlopen volgens de statistieken. Onder een stralende voorjaarszon zette scheidsrechter Jorrit Jan v/d Vosse om 10:00 de wedstrijd in gang. De volgende spelers stonden aan de groene zijde aan de aftrap:

Jenno

Anyk   Jelmer Nick   Jelmer

Hein   Sem

Joan   Matthijs

De lange reis van de gasten uit Sint Jansklooster van bijna een uur deerde ze blijkbaar niet, want VHK was in de eerste helft de bovenliggende partij. De spelers van de JO12 vonden elkaar moeizaam door het vroege drukzetten van de gasten. De groenhemden moesten het hebben van de counter en waren daarin bijzonder effectief. Matthijs werd namelijk voor de eerste keer diep gestuurd en nadat hij twee mannen het bos in wist te sturen schoot hij 1-op-1 met de keeper de thuisploeg op voorsprong. Lang kon hier helaas niet van genoten worden, aangezien VHK voor rust nog twee keer tot scoren kwam uit twee goed uitgespeelde aanvallen. In aanvallend opzicht stelde Matthijs hier met twee doelrijke kansen wat tegenover, maar helaas wist hij deze niet te verzilveren. In de rust viel Jenno ziek uit, maar gelukkig was Jarna als toeschouwer bereid om voor hem in te vallen. Jelmer nam daarom de handschoenen van Jenno over en Jarna begon als veldspeler aan de tweede helft. Ook na de ranja had VHK had initiatief in handen. Dit resulteerde in enkele kansen, maar de verdediging onder leiding van Jelmer Nick stond goed gepositioneerd en daarnaast keepte Jelmer een puike partij. Uiteindelijk kwamen de gasten toch verdiend op 1-3. Een scrimmage voor de goal na een corner werd met enig fortuin binnen gewerkt. Hierna begon de thuisploeg een alles of niets offensief, waardoor VHK zowaar onder druk kwam te staan. Enkele schoten van Jelmer Nick werden geblokt en daarnaast was de laatste pass een paar keer onzorgvuldig waardoor het niet tot een doelpoging kwam. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd daarom in een 1-3 nederlaag, wat gezien het spelbeeld niet onverdiend te noemen is. Volgende week is de JO12 vrij, waarna de competitie op 9 maart thuis weer wordt hervat. Op sportpark 't Ald Leger is Harkema Opeinde om 10:00 de tegenstander.

01/06 SJO Bergum BCV Combinatie JO12-1 Waskemeer JO12-1 3 - 0
25/05 Waskemeer JO12-1 Harkema Opeinde JO12-1G 4 - 4
18/05 Harkemase Boys JO12-1 Waskemeer JO12-1 2 - 8
11/05 Waskemeer JO12-1 SJO Bergum BCV Combinatie JO12-1 3 - 10
04/05 Harkema Opeinde JO12-1G Waskemeer JO12-1 7 - 7
13/04 Waskemeer JO12-1 ONT JO12-1 8 - 1
06/04 Blauw Wit '34 JO12-4 Waskemeer JO12-1 1 - 4
30/03 Waskemeer JO12-1 Blauw Wit '34 JO12-4 9 - 3