JO12 boekt ruime zege op Harkemase Boys

JO12 boekt ruime zege op Harkemase Boys Na het verlies van vorige week in de thuiswedstrijd tegen BBC uit Bergum was de taak aan de JO12 om de rug te rechten. Dit weekend moest namelijk voor de tweede maal dit seizoen afgereisd worden naar Harkema. Waar de eerste wedstrijd gespeeld werd tegen Harkema Opeinde (eindstand 7-7) stond dit keer Harkemase Boys op het programma. De ‘Boys’ zijn terug te vinden op plek 4 en bevinden zich daarmee in niemandsland. Het puntenverschil met de top drie van de ranglijst en de nummer 5 en 6 is namelijk dusdanig groot dat ze het seizoen ook op plek 4 zullen afsluiten. De thuisploeg zal niet met een goed gevoel terugkijken op de heenwedstrijd in Waskemeer. In maart gingen de Harrekieten namelijk met 9-2 het schip in op sportpark 't Ald Leger. Vorige week wist het team wel te winnen. In Leeuwarden werd toen met 3-4 gewonnen van Blauw Wit ’34. Voor Waskemeer geldt dat de koppositie door de nederlaag van vorige week uit zicht is geraakt. Desondanks willen de groenhemden de huidige tweede plaats graag behouden. Directe concurrent hiervoor is Harkema Opeinde, die volgende week op bezoek komt in Waskemeer. Een overwinning op Harkemase Boys was een vereiste om mee te dingen naar de tweede plaats. Op voorhand was wel duidelijk dat de Harrekieten zich niet zomaar gewonnen zou geven. De JO12 begon in de volgende opstelling aan de wedstrijd:

Jenno

Anyk   Jelmer Nick   Jelmer

Hein   Patrick

Matthijs   Joan

Wissel: Sem.

Onder een stralend zonnetje begonnen beide teams onder perfecte omstandigheden aan de wedstrijd op sportpark De Bosk. In de eerste minuten had Waskemeer het betere van het spel, maar in grote kansen resulteerde dit niet. Harkemase Boys gooide een hoop energie en werklust in de wedstrijd en schuwde daarbij de duels niet. Daar waar de kracht van de groenhemden dit seizoen met name zit in vlot combinatiespel hielden de spelers de bal deze wedstrijd vaak te lang bij zich, waardoor ze de fysiek sterke tegenstander de kans gaven om duels uit te vechten. Met een gelukje kwam Waskemeer desondanks toch op voorsprong. Een schot van Matthijs werd door een speler van de tegenstander van richting veranderd, waarna deze met een carambole achter de keeper belande. Na afloop gaf Matthijs echter aan dat de bal ook zonder interventie van de tegenstander in het doel was beland, dus zetten we zijn naam als doelpuntenmaker op papier. Hierna groeide Waskemeer steeds beter in de wedstrijd. De combinaties begonnen te lopen en het duurde niet lang tot één van deze combinaties tot een doelpunt leidde. Na een één-tweetje tussen Patrick en Matthijs kwam laatstgenoemde 1-op-1 met de keer te staan, waarna Matthijs koelbloedig het net wist te vinden. Enkele minuten later was het wederom Matthijs die de doelman passeerde en daarmee zijn hattrick voltooide. Een diepe van achteruit werd na een enkele stuit vol door hem op de pantoffel genomen waarna de bal strak in de winkelhaak belandde. Met nog vijf minuten te gaan kwam Harkemase Boys uit het niets terug in de wedstrijd. Een overtreding op Jelmer Nick werd over het hoofd gezien door de scheidsrechter, waardoor de aanvaller een vrije doortocht kreeg en de bal langs Jenno in de verre hoek wist te plaatsen. Het antwoord van Waskemeer liet gelukkig niet lang op zich wachten. Direct vanaf de aftrap was het namelijk Patrick die een solo bekroonde met een doelpunt door vanaf een meter of 20 verwoestend uit te halen. Ook in de tweede helft was Waskemeer de betere partij, maar had het zichtbaar moeite met de fysieke weerstand van de thuisploeg. Het duurde tien minuten voordat de eerste grote kans voor de groenhemden genoteerd kon werden. Een slordigheidje in de opbouw van Harkemase Boys betekende dat Matthijs wederom alleen op de keeper af kon gaan, waarna het voor hem een koud kunstje was om voor zijn vierde treffer van de ochtend te tekenen. Enkele minuten laten werd een vloeiende aanval van de thuisploeg koelbloedig afgerond, waardoor de spanning aanwezig bleef. Harkemase Boys startte een alles-of-niets offensief en probeerde met lange ballen van achteruit gevaar te stichten. Dit resulteerde in één grote kans, maar met een katachtige reflex wist Jenno een vlammend afstandsschot onschadelijk te maken. Doordat de Harrekieten vol op de aanval speelde ontstond er ruimte achterin. Hein maakte hier in een tijdsbestek van nog geen vijf minuten twee keer dankbaar gebruik van. Bij de 2-6 vormde hij het eindstation van een soepele aanval en de 2-7 kwam op het scorebord door een mooi afstandsschot. Gescoord werd er niet meer in het restant van de wedstrijd, waardoor de wedstrijd in een overtuigende 2-7 overwinning eindigde. Volgende week staat om 9:00 de thuiswedstrijd tegen Harkema Opeinde op het programma. Winst betekent dat de JO12 zich verzekert van de tweede plaats in de competitie, wat een uitstekende prestatie zou zijn. Aangezien de uitwedstrijd in 7-7 eindigde is wel duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd zullen zijn. Het thuisvoordeel gaat hierbij hopelijk de doorslag geven in het voordeel van Waskemeer. De JO12 hoopt daarom op een grote publieke belangstelling!
01/06 SJO Bergum BCV Combinatie JO12-1 Waskemeer JO12-1 3 - 0
25/05 Waskemeer JO12-1 Harkema Opeinde JO12-1G 4 - 4
18/05 Harkemase Boys JO12-1 Waskemeer JO12-1 2 - 8
11/05 Waskemeer JO12-1 SJO Bergum BCV Combinatie JO12-1 3 - 10
04/05 Harkema Opeinde JO12-1G Waskemeer JO12-1 7 - 7
13/04 Waskemeer JO12-1 ONT JO12-1 8 - 1
06/04 Blauw Wit '34 JO12-4 Waskemeer JO12-1 1 - 4
30/03 Waskemeer JO12-1 Blauw Wit '34 JO12-4 9 - 3