JO12 speelt in spannend duel met 4-4 gelijk tegen Harkema Opeinde

JO12 speelt in spannend duel met 4-4 gelijk tegen Harkema Opeinde Dit weekend stond voor de JO12 de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Op sportpark 't Ald Leger werd er gespeeld tegen Harkema Opeinde, wat inmiddels geen onbekende meer is voor de JO12. In de najaarscompetitie waren de Harrekieten namelijk de directe concurrent in de strijd om het kampioenschap, die uiteindelijk op doelsaldo in het voordeel van Waskemeer werd beslecht. Destijds werd in Harkema een knappe 5-8 overwinning geboekt. Drie weken geleden stond het duel wederom op het programma. In een knotsgek duel stond de JO12 met nog enkele minuten te gaan op een 5-7 voorsprong, maar uiteindelijk knokte de gastheer zich terug in de wedstrijd waardoor de wedstrijd in 7-7 eindigde. Vooraf was dus duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd zouden zijn. Dit blijkt ook uit de ranglijst, want beide teams hadden tot dusver 19 punten vergaard. Het doelsaldo van de JO12 is echter net wat beter (+15), waardoor Waskemeer op de tweede plaats te vinden is achter de ongenaakbare koploper BBC Bergum. De winnaar van het duel zou zich dus verzekeren van de tweede plaats, waardoor de belangen van beide teams groot waren.

De groenhemden begonnen in onderstaande opstelling aan de wedstrijd:

Jenno

Nander   Jelmer Nick   Jelmer

Hein   Patrick

Matthijs   Joan

Wissel: Sem

De eerste minuten van het duel gingen gelijk op. De JO12 had vorige week in Harkema tegen Harkemase Boys al kennis gemaakt met de Harkemase mentaliteit en strijdlust, en ook Harkema Opeinde bleek een fysieke ploeg die de duels niet schuwde. Waskemeer had hierdoor moeite om in het spel te komen en het waren de gasten die terecht op voorsprong kwamen. Een poeier van een meter of twintig belande strak in de kruising buiten het bereik van Jenno. Het antwoord van Waskemeer duurde echter niet lang, want Patrick trok de stand binnen een minuut weer gelijk. Na een individuele actie kwam hij alleen voor de keeper te staan, waarna hij de bal beheerst binnen wist te schieten. Enigszins tegen de verhouding in kwam Waskemeer zelfs op voorsprong. Een diepe bal van Nander belandde precies tussen de verdediging en de keeper in en met een uiterste krachtsinspanning wist Matthijs de bal langs de sluitpost te punteren. Helaas voor de groenhemden was het nu Harkema Opeinde die de gelijkmaker op het bord schoot. Uit een corner belandde de bal bij een speler van de gasten die geheel ongedekt stond, waarna deze de bal via de binnenkant van de paal wist binnen te werken. Hierdoor gingen beide teams met een 2-2 tussenstand de rust in. Na de rust kwam de JO12 beter in haar spel en binnen een tijdsbestek van vijf minuten werd er uitgelopen naar een 4-2 voorsprong. De 3-2 kwam op naam van Matthijs. Een vlammend afstandsschot werd in eerste instantie nog gepakt door de keeper, maar uit de rebound was het voor Matthijs een koud kunstje om de bal binnen te tikken. Hein tekende voor de 4-2 door een steekbal van Jelmer op waarde schatten en oog-in-oog met de keeper als winnaar uit de strijd te komen. De Harrekieten hadden in de eerdere onderlinge wedstrijden al aangetoond over veerkracht te beschikken lieten dat ook ditmaal zien op het veld. Binnen enkele minuten trokken ze de tussenstand namelijk gelijk tot 4-4, waardoor met een kwartier te gaan alles nog mogelijk was. Tijdens de time-out wisselden Matthijs en Jelmer Nick van positie en werd onderling afgesproken om de laatste vijftien minuten alles te geven. Onder de fanatieke aanmoedigen van het thuispubliek begon Waskemeer goed aan de hervatting. Zo wist Jelmer Nick onder andere de lat te raken en kregen onder andere Patrick en Hein enkele goede mogelijkheden. De keeper van de Harrekieten bleek echter in uitstekende vorm te verkeren en wist met enkele katachtige reddingen zijn doel schoon te houden. Ook Harkema Opeinde kreeg nog enkele goede kansen, maar ook Jenno behoede zijn ploeg voor een achterstand door enkele uitstekende saves. De laatste minuten kunnen omschreven worden als 'flipperkastvoetbal', waarbij beide teams de wedstrijd nog winnend hadden kunnen afsluiten. De spelers knokten hierbij voor wat ze waard waren en gaven alles wat ze in zich hadden. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd daardoor in een zwaarbevochten 4-4 gelijkspel, wat over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag is.

Met name Waskemeer kan goed leven met de puntendeling, want hierdoor laten de groenhemden Harkema Opeinde nog steeds op doelsaldo achter zich en blijft het in bezit van de tweede plaats. Ondanks het feit dat Waskemeer het voetballend moeilijk had met de Harrekieten toonde de spelers aan over de juiste mentaliteit en werklust te beschikken om het Harkema Opeinde moeilijk te maken. Hierdoor kan het team met een tevreden gevoel terugkijken op de wedstrijd!

01/06 SJO Bergum BCV Combinatie JO12-1 Waskemeer JO12-1 3 - 0
25/05 Waskemeer JO12-1 Harkema Opeinde JO12-1G 4 - 4
18/05 Harkemase Boys JO12-1 Waskemeer JO12-1 2 - 8
11/05 Waskemeer JO12-1 SJO Bergum BCV Combinatie JO12-1 3 - 10
04/05 Harkema Opeinde JO12-1G Waskemeer JO12-1 7 - 7
13/04 Waskemeer JO12-1 ONT JO12-1 8 - 1
06/04 Blauw Wit '34 JO12-4 Waskemeer JO12-1 1 - 4
30/03 Waskemeer JO12-1 Blauw Wit '34 JO12-4 9 - 3