85'
Kim Groot
90'

Dames bekronen comeback met winst op Read Swart

Voor de dames stond afgelopen donderdag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2022/2023 op het programma. Op deze midweekse speeldag konden coaches Cor van Vilsteren en Jan de Vegt beschikken over een fitte selectie waarbij gespeeld werd tegen Read Swart uit De Knipe. Onder het motto ‘allesbehalveeenvoetbaltas’ bleken de groenhemden niet alleen binnen de lijnen over creativiteit te beschikken. Allerlei creatieve combinaties werden namelijk uit de kast gehaald om de voetbalmaterialen mee te vervoeren. Ook de waterzakdrager werd voor deze speciale gelegenheid omgetoverd tot een water-pony. Dit alles was een opmaat naar de kraker die om 20:00 afgetrapt werd tegen de Knipsters. Uit werd op 3 december een eclatante overwinning bewerkstelligt met een riante 2-7 eindstand. Dit vormde echter geen voorbode voor een makkelijke wedstrijd; het tegendeel was namelijk waar. De groenhemden gingen namelijk met een 0-2 achterstand aan de thee ondanks enkele opgelegde kansen. In de tweede helft werd uit een ander vaatje getapt. De wedstrijd nog maar enkele minuten hervat of de aansluitingstreffer lag al tegen de touwen en kwam op naam van Mirthe. Niet veel later werd de stand gelijk getrokken door Femke en gingen de hoofden omhoog in de jacht op drie punten. Het duurde uiteindelijk tot de 80ste minuut voordat de verdiende voorsprong op het scorebord werd gezet. Uiteindelijk was het Marit die ommekeer in de wedstrijd wist te voltooien en de stand op 3-2 zette. Het verzet van Read Swart was hiermee gebroken en de dames wisten uiteindelijk uit te lopen tot een ruime 5-2 overwinning door doelpunten van Mirthe en Kim. Al met al een verdiende overwinning die gelet op de eerste helft van ver moest komen maar uiteindelijk wel recht deed aan de verhouding in het veld.

De dames binnen onze vereniging zijn nog niet uitgevoetbald. Vandaag (vrijdag) heeft dames 7x7 namelijk de kans om het kampioenschap in de wacht te slepen! Tot slot staat volgende week donderdag de slotwedstrijd in de dames dorpencompetitie op de planning en zal het seizoen op 3 juni worden afgesloten met het onderlinge toernooi voor de senioren, dames en JO19 binnen de vereniging.

17/09 Waskemeer VR1 Zevenhuizen VR1 0 - 5
ST TLC/Nieuw Roden VR1 Waskemeer VR1 0 - 1
08/09 Waskemeer VR1 Marum VR2 1 - 0