Dames overtuigend langs Westerkwartier in eigen huis

Dames overtuigend langs Westerkwartier in eigen huis Onder herfstachtige weersomstandigheden maakten de dames afgelopen weekend hun opwachting op het eigen sportpark ’t Ald Leger. Tegenstander vormde de dames van Westerkwartier. De Groningers waren op de ranglijst enkele plaatsen onder de groenhemden te vinden waardoor deze wedstrijd voor de dames de uitgelezen mogelijkheid vormde om de aansluiting bij de middenmoot te vinden. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Willem Hut waren het de gasten die ban wisten te breken na twintig minuten spelen. Deze voorsprong was echter van korte duur want niet veel later lag de bal aan de andere kant in het netje door een treffer van Kim Groot. Met deze 1-1 tussenstand zochten beide teams de kleedkamer op voor de rust. Mede door het inbrengen van enkele frisse krachten begon Waskemeer voortvarend aan de tweede helft. Als herboren wisten de groenhemden Westerkwartier het vuur aan de schenen te leggen. Na een goede loopactie wist Irma Visser met een fraaie treffer haar team aan de voorsprong te helpen. De marge werd niet veel later op twee gebracht door een doelpunt van Femke de Roos, die na enkele gemiste kansen in de eerste helft alsnog haar naam op het scoreformulier wist te zetten. Het verzet bij Westerkwartier was hiermee gebroken en in het restant van de wedstrijd kon Waskemeer de score nog verder uitbreiden naar een klinkende 5-1 overwinning door twee treffers van Mirthe de Vegt. Deze score had nog hoger kunnen uitvallen ware het niet dat Baukje de Vos en Denise Zwier hun kansen niet wisten te verzilveren. Al met al een mooie overwinning die smaakt naar meer! Volgende week staat voor de dames wederom een thuiswedstrijd op het programma. Om 14:00 nemen het dan op tegen Zevenhuizen. Onderstaande wedstrijdfoto’s van Jaco Jonkman geven een impressie van de succesvolle voetbalmiddag van de dames.
16/10 The Knickerbockers VR4 Waskemeer VR1 7 - 1
15/09 Waskemeer VR1 Zevenhuizen VR2 9 - 1