Dames1 VVW verliest onfortuinlijk van zichzelf

Dames1 verliest onfortuinlijk van zichzelf in laatste 20 minuten.

Afgelopen zaterdag stond in het teken van het debuut in de 3e klasse Cat A voor Dames1. Uit bij HFC'15 VR1 te Hoogkerk werd onfortuinlijk verloren met 9-2 (2-0). Op een slecht kunstveld werd de eerste helft tegen de wint in gespeeld en stond Waskemeer sterk en geduldig te voetballen. HFC'15 kwam net als Waskemeer een aantal malen gevaarlijk door. Waar Waskemeer een foutje maakte wisten de Hoogkerkers wel raad met het cadeautje 1-0. Waskemeer kreeg ook kansjes maar wisten de keepster niet te verschalken. Na een goede aanval van HFC werd de ruststand bereikt 2-0. De tweede helft had VVW de wint in de rug en zette HFC direct onder druk. De beloning kwam al snel. Na een gemiste kans daarvoor wist Femke Haites de keepster uit te spelen en in de 55e minuut stond de 2-1 op het bord. Waskemeer bleef goede kansen houden op de gelijkmaker. Na verkeerd dekken van een tweetal Waskemeer verdedigers dacht de aanvalster van HFC laat mij maar eens van afstand schieten. De bal vloog van zo'n dertig meter hoog over keepster Hut onder de lat de goal in. 3-1 was het gevolg. Waskemeer kreeg daarna nog kans op de aansluitingstreffer maar het vizier stond vandaag niet op scherp. HFC kreeg vleugels en verschalkte Hut nog twee maal met een afstandsschot. Alles viel ineens goed voor HFC waar wij als VVW echt niet minder waren. Femke Haites scoorde nog de 5-2 maar daarna knapte er iets in het collectief van VVW. Waar een 4-4 de juiste bespiegeling voor dit duel zou zijn maakte Waskemeer in het laatste kwartier collectief fout op fout. Alles wat HFC op dat moment raakte veranderde in goud. Eindstand 9-2 jammer want ondanks dat dit een afstraffing lijkt zaten we er vandaag met wat meer geluk dicht bij. Volgende week Marum VR1 thuis.
11/09 Dames 1 ?? 0 - 0