Eerste selectie in 2e helft hard onderuit tegen Velo

Eerste selectie in 2e helft hard onderuit tegen Velo Zaterdagmiddag speelden de manschappen van trainer Klaas Zandberg de tweede oefenwedstrijd in voorbereiding op het nieuwe seizoen ‘19/20. Na een uitoverwinning op v.v. Scharnegoutum stond ditmaal Velocitas 1897 voor de nagenoeg gehele A- selectie op het programma. De selectie stelde teleur en liet de score in de tweede helft onnodig hoog oplopen. Onder leiding van arbiter Menno van Eijden werd er om 14:00 uur afgetrapt op sportpark ’t Ald Leger. Van meet af aan werd duidelijk dat de gasten uit Groningen, met enkele nieuwe aanwinsten in de zomerstop in de basis, over een sterke selectie beschikken en daarmee zeer vermoedelijk een rol van betekenis gaan spelen voor de prijzen in 3C. Desondanks wist Waskemeer in het eerste bedrijf goed weerstand te bieden. Toch was het na een klein half uur te hebben gespeeld de gasten die op voorsprong kwamen. De groenhemden, welke ditmaal in het blauw gehesen waren, poogden de bal tevergeefs te veroveren. Velocitas speelde uitstekend en razendsnel onder de druk vandaan en vervolgens werd dit buitenkansje door aanvoerder Quinn Mekel, welke in twee seizoenen Velo goed is voor maar liefst 128 competitiedoelpunten, bekwaam afgerond. Waskemeer kwam diverse malen, veelal in de vorm van Bouwe Veenstra, gevaarlijk door. Echter, het centrale duo bij de Groningers stond als een huis en wanneer er wel een schot geproduceerd mocht worden, was het de doelman die deze onschadelijk maakte. Vanuit een hoekschop van Tim Haven kreeg Waskemeer de grootste kans op de gelijkmaker, maar in het overvolle strafschopgebied kon de bal niet achter de doelman geplaatst worden. Nadat ook een indraaiende vrije trap van Jurrien Hummel door Hessel Zuidema naast werd getikt, mochten de gastheren deze middag niet klagen dat de gasten de score voor rust niet verdubbelden. Nadat vrijwel de gehele defensie met vlot combinatiespel uit elkaar werd getrokken en doelman van Valen met een bekeken schuiver gepasseerd werd, was het jongeling Jorrit Jan van de Vosse die met een uiterste krachtsinspanning de bal alsnog van de lijn wist te werken. De hoekschop die resteerde werd hard over gekopt. Nog voor rust moest er tot driemaal toe gewisseld worden. Douwe van der Mei werd vervangen door Leon Clemens, welke terstond de bal op de achterlijn verdienstelijk wist te ontfutselen van een Velo verdediger. Jammerlijk genoeg was de voorzet op Bouwe Veenstra te scherp en daarmee een prooi voor de degelijk acterende doelman. Ook Hessel Zuidema en Jurrien Hummel werden vervangen door respectievelijk Sander Visser en Willem de Jong. In het tweede bedrijf kwam Waskemeer nog aardig uit de startblokken, maar op een enkele corner na, leverde dit geen grote kansen op. Vanaf het moment dat de 0-2 binnen viel, leek het verzet te zijn gebroken. Waskemeer wisselde in de tweede helft zesmaal, maar kon de dadendrang van de gasten niet keren. In de slotfase liet de ploeg zich van haar mindere kant zien, waardoor de Groningers tot maar liefst 0-6 kon uitlopen, waardoor het geheel in een uiterst tegenvallend optreden heeft geresulteerd. Komende weken zal de equipe van Zandberg tijdens de trainingen en bekerwedstrijden hard aan de bak moeten om zich klaar te stomen voor de start van de competitie. Onderstaande wedstrijdfoto’s zijn door Jaco Jonkman ingestuurd.
12 ONT 17 15
13 Minnertsga 1 17 15