(Julian ten Hoor)
90'
90'
Klinkende overwinning JO9

De eerste thuiswedstrijd van de JO9 werd gespeeld tegen de ruime selectie van Ureterp JO9. Jorrit en Matz sloten iets later aan bij de warming-up, waardoor op het eerste oog leek dat Waskemeer de wedstrijd met 5 spelers zou starten. Gelukkig kwamen de heren vers uit Zevenhuizen, waar ze de JO10 uit de brand geholpen hadden aangerend. Klaar voor de wedstrijd met het eigen team.

Afgelopen weken is er niet stil gezeten, maar wel waren verschillende kids om en om niet fit of zelfs super ziek. Janyk moest hierdoor de wedstrijd zelfs missen. Wij hopen dat ze natuurlijk gauw weer opknapt!

Onder toeziend oog van arbiter de Kock werd de wedstrijd gestart met 6 tegen 6. Joas wist een prachtige goal te maken in de beginfase van de wedstrijd. Echter had Ureterp hier een antwoord op en scoorde maar liefst 2 keer; zo kwam Waskemeer toch op een achterstand na zo’n 10 minuten spelen. Egbert moest vroeg weg, dus Mirthe diende het coachen in haar eentje voort te zetten. In de time-out werden een paar tactische tips gegeven en naderhand werd er steeds meer over gespeeld. In het begin is dit altijd weer even lastig, maar wanneer het eenmaal gaat lopen zijn de groenhemden niet te stoppen. Dit resulteerde ook dit weekend weer in mooie doelpunten door onder andere Jorrit & Jurre. Met aanvullende coaching vanaf de zijlijn en een beetje hulp van Sinne en Mareen werd de eerste helft prima afgesloten.

Julian mocht na de rust het veld betreden en Samuel nam zijn taak binnen de palen over. Hoewel het team geen vaste keeper heeft zijn de spelers allemaal ontzettend goed in keepen geworden! Om de beurt vullen ze de doel-positie en zorgen hoeven de coaches zich nooit te maken: er wordt gesprongen, gedoken en mee gevoetbald. Alleen de aller moeilijkste ballen (ongeveer 😉) worden doorgelaten en dat vangt het team altijd weer op. Zo ook vandaag. In de tweede helft werd 7 tegen 7 gespeeld, hierdoor was het veld een stuk voller. Ureterp kende een strakke verdediging en ijzer sterk middenveld waar het voor Matz, Jurre en Joas soms erg lastig was er doorheen te komen. Toch wisten de jongens vanuit het midden door te breken en de ballen verder te verdelen naar de zijkanten waar ze hun medespelers goed wisten te bereiken. Waar het soms nog wat aan de rust ontbreekt bij sommige jongens weet Meindert Jelle vanuit achteren de rust prima te behouden. Hij staat altijd zijn mannetje en zoekt actief naar mogelijkheden om op te bouwen, zo ook dit weekend! Ook Julian liet zich weer van zijn beste kant zien. Met zijn goede verdedig werk konden er weinig kansen gecreëerd worden door de tegenpartij. De ballen die er wel doorheen kwamen werden bijna allemaal tegen gehouden door Samuel, die zelfs met een mooie zweefduik het doel wist te verdedigen. Jorrit en Joas wisten doelpunt na doelpunt in het net te schieten, zowel van afstand als op de pantoffel na bijvoorbeeld een mooi geplaatste vrije trap van Jurre of een knappe voorzet van Matz. Alle complimenten waren meer dan terecht, want Waskemeer liet wederom een top wedstrijd zien.

Naderhand waren verschillende spelers van de JO9 ook aanwezig bij de jeugd winter middag! Tijdens het penalty schieten was het Joas die vanuit de JO9 de bokaal mee naar huis mocht nemen. Zelfs de zieke Janyk kwam nog even om het hoekje kijken. 😊
16/03 Waskemeer JO9-1 ONT JO9-1JM 10 - 5
09/03 VV Opende JO9-2JM Waskemeer JO9-1 8 - 7
10/02 ONB JO9-1 Waskemeer JO9-1 4 - 8
03/02 Waskemeer JO9-1 Oerterp JO9-1 11 - 4