Glansrijke overwinning JO12 op Donkerbroek

Glansrijke overwinning JO12 op Donkerbroek Nadat de JO12 vorige week drie punten kon bijschrijven door uit bij VEV’67 in Leek een enigszins moeizame, maar wel verdiende, overwinning te boeken mocht het dit weekend aantreden tegen Donkerbroek JO12-2. Deze streekderby stond in september ook al op het programma voor de beker. Aangezien toen een comfortabele 11-1 overwinning werd geboekt was Waskemeer op voorhand de favoriet bij de bookmakers. Daar komt bij dat de JO12 tot dusver alle gespeelde wedstrijden in beker- en competitieverband heeft weten om te zetten in drie punten. Kortom, de spelers stonden vol vertrouwen aan de aftrap! Om 8:30 werd er onder leiding van scheidsrechter Tiemen Jongsma begonnen aan de wedstrijd. Na een paar minuten bleek inderdaad dat Waskemeer zoals verwacht de bovenliggende partij was. Door goed combinatiespel waren de groen-hemden een plaag voor de verdediging van de gasten uit Donkerbroek. Binnen 10 minuten gaf het scorebord al 2-0 aan. Beide doelpunten kwamen op naam van Matthijs, waarbij Patrick tweemaal de aangever was. Door deze vroege voorsprong verslapte de concentratie bij de spelers, wat natuurlijk ook mede samen zou kunnen hangen met het vroege aanvangstijdstip. Donkerbroek kwam er een aantal keer gevaarlijk doorheen, maar had de hulp nodig van Jelmer om tot scoren te komen. Hij verlengde een voorzet van de spits van de gasten en verraste Jenno daar dusdanig mee dat hij een doelpunt niet kon voorkomen. Waskemeer bleef echter van eigen kracht uit gaan en herpakte zich uitstekend. Een volley van Patrick betekende de 3-1, waarna Patrick ook de 4-1 voor zijn rekening nam na een slimme snel genomen intrap van Matthijs. De 5-1 kwam op naam van Hein, die met een bekeken afstandsschot de keeper passeerde. Hierna was het hek van de dam, want uiteindelijk ging de thuisploeg rustten met een 9-1 voorsprong door doelpunten van achtereenvolgens Patrick, Matthijs, Patrick en Joan. Vooral het doelpunt van Joan was een fraaie, aangezien hij scoorde met een fraaie boogbal waar de keeper alleen maar naar kon kijken. Ook in de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde als in de eerste 30 minuten. Donkerbroek moest zich beperken tot verdedigen en Waskemeer kon naar hartenlust de aanval zoeken. De doelpunten volgden elkaar in een dusdanig tempo op dat uw razende reporter het spoor even bijster was, maar de doelpuntenmakers waren in ieder geval Joan, Patrick (4x), Hein, Jelmer Nick (2x) en Jenno. Laatstgenoemde kwam de tweede helft als veldspeler het veld in voor Jelmer en pakte net als in de thuiswedstrijd tegen Peize z’n doelpuntje mee na een fraaie assist van Jelmer Nick. Vooral de manier van juichen van Jenno maakte indruk, aangezien hij met een weergaloze radslag liet zien dat hij de atletische aanleg van zijn vader heeft geërfd! Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een denderende 18-1 overwinning voor de groen-hemden. Na de penalty’s en het maken van de jaarlijkse teamfoto was het tijd om onder een daverend applaus van het toegestroomde publiek de kleedkamers op te zoeken, wetende dat er wederom drie punten bijgeschreven konden worden. Volgende week wacht Drachtster Boys JO12-2 voor Waskemeer. Het mogelijk duidelijk zijn dat de spelers met vertrouwen naar deze wedstrijd toeleven in de wetenschap dat ze als trotse koploper zullen afreizen naar sportpark “Drachtster Bos”, alwaar om 9:00 de aftrap zal plaatsvinden. Onderstaande wedstrijdfoto’s zijn gemaakt door Jaco Jonkman.