JO12 bekert verder na moeizame zege op Heerenveense Boys

JO12 bekert verder na moeizame zege op Heerenveense Boys Na de succesvolle bekercampagne in september, waarin achtereenvolgens Dwingeloo, J.V. Oostenburg en Donkerbroek aan de zegekar geregen werden, stond dit weekend de volgende bekerronde op het programma voor de JO12. De loting had uitgewezen dat de manschappen van Tomar Peeters en Joost van Burgsteden op bezoek mochten in Heerenveen, alwaar om 13:00 werd afgetrapt tegen Heerenveense Boys JO12-2. De gastheer uit “ ’t Fean” had uit hun bekerpoule zes punten vergaard uit drie wedstrijden en bekerden op doelsaldo door. Net als de JO12 komen ze uit in de derde klasse, waarin ze in 4 wedstrijden tweemaal tot winst kwamen en de overige twee wedstrijden verloren. Het was daarom op voorhand lastig te peilen hoe goed Heerenveense Boys zou zijn, maar de groenhemden weten inmiddels dat als ze van eigen kracht uit gaan ze het elke ploeg moeilijk kunnen maken! Nadat eerst het complex van de lokale hockeyclub was bezocht bereikte de spelersbus uiteindelijk toch de thuisbasis van Heerenveense Boys. Na de warming-up begon de JO12 in de volgende opstelling aan de wedstrijd:

Jenno Jelmer   Jelmer Nick   Nander Sem   Hein Aize   Matthijs

Wissel: Anyk & Joan

De groen-zwarte brigade kende een bliksemstart, want in de eerste minuut kwam de 0-1 al op het scorebord. Bijna vanaf de aftrap eindigde een uitstekende combinatie tussen Matthijs en Hein uiteindelijk bij laatstgenoemde, die daarna onberispelijk de trekker overhaalde. Helaas werd de voorsprong in de vijfde minuut ongedaan gemaakt, aangezien een goede individuele actie van de spits van de gastheer werd omgezet in een doelpunt. Het eerste kwartier ging verder gelijk op, waarbij beide partijen elkaar goed in evenwicht wisten te houden. Dit evenwicht werd echter verstoord door Matthijs, die het op zijn heupen kreeg en door de verdediging slalomde waarbij hij meerdere tegenstanders het nakijken gaf. 1-op-1 met de keeper schoot hij daarna beheerst de 1-2 tegen de touwen. Tijdens de time-out kwam Anyk in het veld voor Sem en Joan nam de plaats van Aize in. Deze wissels bleken uitstekend uit te vallen, want de groenhemden waren in het tweede kwartier de bovenliggende partij. De gastheer werd vastgezet op eigen helft en kwam er amper meer aan te pas. Dit resulteerde al snel in de 1-3. Een harde poeier van Sem werd door de keeper onvoldoende gepareerd aangezien hij een rebound weg gaf, waarna het voor Hein een koud kunstje was om z’n eerste van de middag te maken. Ook de 1-4 kwam op naam van Hein. Een slim genomen snelle intrap werd door hem onberispelijk binnen geschoten vanaf een meter of 20, waarbij de keeper aan de grond genageld stond. Hierna was het weer de beurt aan Matthijs, die nog voor de rust voor z’n tweede en derde treffer tekende. De 1-5 kwam voort uit een fraaie assist van Hein, die Matthijs middels een uitstekende steekbal á la Messi vrij voor de keeper zette. Matthijs completeerde z’n hattrick nadat hij de bal ontving van Joan, die de bal met een uitstekende interceptie onderschepte en Matthijs in staat stelde om te scoren. Heerenveense Boys deed voor de rust nog iets terug, waardoor de kleedkamer werd opgezocht met een 2-6 ruststand. De coaches van de gastheer hadden hun manschappen goed op scherp gezet tijdens de pauze, want opeens stond er een compleet andere tegenstander op het veld. Waskemeer dacht al in veilige haven te zijn en werd afgetroefd op felheid. Binnen vijf minuten drukte Heerenveense Boys het krachtsverschil uit in de score aangezien een fraaie aanval de 3-6 opleverde. De groenhemden leken hierdoor wakker geschut en kwamen iets beter voor de dag. Jelmer Nick bracht de marge weer op vier door een afstandsschot, welke de keeper te machtig was aangezien de bal via een polletje een onhoudbare curve kreeg. Wederom dacht Waskemeer de buit binnen te hebben. Deze gemakszucht werd keihard afgestraft door Heerenveense Boys en met nog 10 minuten te gaan brachten ze binnen no-time de tussenstand op 5-7. Hierna werd het de groenhemden duidelijk dat er gestreden moest worden voor elke meter en werden de mouwen opgestroopt. Waskemeer legde een gezonde dosis strijdlust in de wedstrijd en wist daardoor uiteindelijk de overwinning, en daarmee de volgende ronde in de beker, veilig te stellen! Dat dit een klein feestje opleverde moge duidelijk zijn! Dit feest werd door een aantal voortgezet op het verjaardagsfeestje van Jarna, maar ook diegenen die terug naar Waskemeer gingen hadden redden voor een feestje aangezien bij aankomst het scorebord bij het 1ste een 4-0 tussenstand aangaf (deze wedstrijd uiteindelijk in een fraaie 5-1 overwinning)! Door de overwinning op Heerenveense Boys is de JO12 weer een ronde verder in de beker en daarmee een stap dichterbij de finale in de Kuip, wat nog steeds de kortste route is naar Europees voetbal! Na de monsterscores van de afgelopen weken had Waskemeer in Heerenveense Boys wel een ander kaliber tegenstander tegenover zich, maar ondanks een lastige tweede helft kunnen de spelers terugkijken op een wedstrijd waarin de juiste mentaliteit werd getoond. Hoewel het voetballend niet zo soepel ging als de afgelopen weken trok de JO12 op karakter uiteindelijk toch de overwinning over de streep. Volgende week staat er wederom een kraker op het programma. Dan zal voor de competitie aangetreden worden tegen Harkema Opeinde, die net als de JO12 nog ongeslagen zijn in de competitie. Als het voetbal van de afgelopen weken gecombineerd wordt met de mentaliteit van dit weekend moeten de spelers in staat zijn om het Harkema Opeinde lastig te maken. Uit in Harkema zal er om 9:00 afgetrapt worden!
01/06 SJO Bergum BCV Combinatie JO12-1 Waskemeer JO12-1 3 - 0
25/05 Waskemeer JO12-1 Harkema Opeinde JO12-1G 4 - 4
18/05 Harkemase Boys JO12-1 Waskemeer JO12-1 2 - 8
11/05 Waskemeer JO12-1 SJO Bergum BCV Combinatie JO12-1 3 - 10
04/05 Harkema Opeinde JO12-1G Waskemeer JO12-1 7 - 7
13/04 Waskemeer JO12-1 ONT JO12-1 8 - 1
06/04 Blauw Wit '34 JO12-4 Waskemeer JO12-1 1 - 4
30/03 Waskemeer JO12-1 Blauw Wit '34 JO12-4 9 - 3