JO12 bindt ook ONT aan de zegekar

JO12 bindt ook ONT aan de zegekar Na de solide 1-4 overwinning in Leeuwarden op Blauw Wit ’34 mocht de JO12 deze week weer thuis aantreden. Op sportpark ’t Ald Leger vormde ONT de tegenstander. In februari stond de heenwedstrijd als seizoensopening op het programma. In Opeinde ging het destijds gelijk op, maar na een 2-2 ruststand konden de groenhemden in de tweede helft toch uitlopen naar een 2-5 zege. ONT pakte nadien weinig punten en is met een schamel puntje terug te vinden op de laatste plaats. Kortom, om bovenin mee te kunnen blijven draaien moest deze wedstrijd gewonnen worden. De volgende spelers stonden aan de aftrap:

Jenno

Anyk   Jelmer Nick   Jelmer

Patrick   Hein

Joan   Matthijs

Wissel: Sem

Onder koude omstandigheden begonnen beide teams om 8:45 aan de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Alex. Waar ONT de vorige keer in de eerste helft nog goed kon meekomen was dat deze wedstrijd niet het geval. De groenhemden waren heer en meester en combineerden naar lieve lust. Hierbij stoomden bij backs Anyk en Jelmer vaak naar voren om te ondersteunen in de aanval. Binnen vijf minuten lag de bal dan ook al in het netje. Matthijs werd diepgestuurd door Patrick waarna hij oog-in-oog met de keeper de bal bekeken naar de meegelopen Hein schoot. Voor hem was het daarna een koud kunstje om de score te openen. Een paar minuten later waren de rollen omgedraaid. Hein speelde namelijk Matthijs aan, waarna deze zijn directe tegenstander omspeelde en op de goal kon afgaan. Met een soepele schijnbeweging stuurde hij daarna de keeper het bos in, waarna hij de bal in het lege doel deponeerde. Hierna nam Jelmer Nick de rol van doelpuntenmaker over. Bij zijn eerste treffer van de ochtend stoomde hij op van achteruit, waarna hij de bal aangespeeld op +/- 20 meter van de goal. Met een verwoestende uithaal wist hij daarna de keeper te passeren. Een paar minuten later deed een identieke situatie zich voor. Ditmaal kreeg Jelmer Nick de bal aangespeeld uit een corner, waarna hij wederom vanaf een 20 meter feilloos wist raak te schieten. Vlak voor de rust bracht Matthijs, na een uitstekende steekpass van Hein, de ruststand op een comfortabele 5-0. Na de pauze wisselden Jelmer Nick en Matthijs van positie. ONT parkeerde de spreekwoordelijke bus voor de goal, waardoor de spelers van de JO12 elkaar lastig wisten te vinden. Daarnaast werden acties te lang doorgevoerd, waardoor er ONT vaak de bal nog kon veroveren. Desondanks was het na 10 minuten in de tweede helft alsnog raak. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Jelmer Nick uitstekend binnen gewerkt. Na een knappe individuele actie, waarmee Patrick zijn directe tegenstander het bos in stuurde, wist hij de tussenstand op 7-0 te brengen. De 8-0 kwam op naam van Jelmer Nick, die wederom een voorzet vanaf de zijkant tot doelpunt wist te promoveren. Hierna kreeg Joan nog een grote kans, maar 1-op-1 met de keeper plaatste hij de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Het slotakkoord van de wedstrijd was aan ONT, want met een fraaie uithaal wisten zij de spreekwoordelijke eer te redden, waarmee de eindstand op 8-1 kwam. Hiermee kunnen wederom drie punten bijgeschreven worden en kan er teruggeblikt worden op een degelijke overwinning. Door deze driepunter is de JO12 nog steeds ongeslagen, maar moet het Bergum BCV combinatie voor zich dulden op doelsaldo. Echter, de JO12 moet nog tweemaal aantreden tegen Bergum BCV combinatie en treft het ook nummer drie Harkema Opeinde nog tweemaal. Vorig jaar was de JO12 verwikkelt met de ‘Harrekieten’ in de strijd om het kampioenschap, die op doelsaldo in het voordeel van de Waskemeer werd beslecht. Kortom, voor de JO12 staan er nog een aantal lastige potjes op het programma. Een mooie uitdaging daarom voor de groenhemden! De komende twee weken zijn de spelers vrij (paasweekend + Koningsdag), waarna op 4 mei afgereisd zal worden naar Harkema waar om 11:00 gespeeld wordt tegen Harkema Opeinde.