JO12 boekt derde zege op rij

JO12 boekt derde zege op rij Na de overtuigende thuiszege van vorige week, waarbij Harkemase Boys met 9-3 aan de zegekar gebonden werd, mocht de JO12 dit weekend wederom thuis aantreden. Ditmaal tegen Blauw Wit ’34 uit Leeuwarden. Deze wedstrijd stond oorspronkelijk gepland op 9 februari, maar ging destijds niet door omdat de vele regen het veld onbespeelbaar had gemaakt. De gasten uit de hoofdstad van Friesland hadden tot afgelopen weekend drie wedstrijden gespeeld, waarvan twee verloren gingen (tegen Harkema Opeinde en titelfavoriet Bergum BCV combinatie) en waarbij werd gelijkgespeeld tegen ONT. De JO12 had twee wedstrijden in de benen welke beide gewonnen werden. Hierdoor was de thuisploeg op voorhand de favoriet. Onder leiding van scheidsrechter Jurrien Hummel begonnen beide teams onder een stralende voorjaarszon aan de wedstrijd. Waskemeer startte in de volgende opstelling:

Jenno

Jelmer   Jelmer Nick   Anyk

Hein   Patrick

Matthijs   Joan

De JO12 begon goed aan de wedstrijd en werd enkele malen gevaarlijk via Matthijs, Hein en Patrick, maar deze vonden de goede keeper van de tegenstander op hun pad. Na vijf minuten was het dan toch raak. Uit een rappe counter omspeelde Patrick knap zijn directe tegenstander en schoot daarna beheerst raak. Enkele minuten later was het wederom raak. Een goed schot van Matthijs werd nog door de keeper gepakt, maar de rebound was een prooi van Joan die deze kans met de buitenkant van zijn voet tot doelpunt promoveerde. Blauw Wit ’34 wist ook enkele malen dreigend voor de goal te komen, maar wist hieruit geen echte grote kansen te creëren. In de twintigste minuut bracht Matthijs met een verwoestende uithaal van een meter of zestien de tussenstand op 3-0. In de daarop volgende minuten voor de rust ging alles mis wat mis kon gaan. In een tijdsbestek van vijf minuten kwamen de Leeuwarders namelijk terug tot een 3-3 tussenstand wat tevens de ruststand was. Tijdens de pauze werden de koppen bij elkaar gestoken. Met het goede spel van het eerste twintig minuten in het achterhoofd maakten de spelers met elkaar de afspraak om de tweede helft te gaan knallen. Deze woorden werden door Jelmer Nick omgezet in daden, want de tweede helft was nog geen twintig seconden onderweg toen hij een uitstekende voorzet van Patrick kiezelhard tegen de touwen schoot. De JO12 verslapte ditmaal niet en Jelmer Nick wist enkele minuten later zijn tweede van de dag binnen te schieten. Vlak voor de time-out bracht Patrick de tussenstand op 6-3. Een diepe bal werd door een miscommunicatie tussen de keeper en de laatste man een prooi voor Patrick, die met de punt van zijn schoen de bal in het lege doel plaatste. Tijdens de time-out werd door de coaches benadrukt dat de spelers dat de spelers ditmaal niet moesten verslappen om te voorkomen dat Blauw Wit ’34 zich wederom kon terugknokken in de wedstrijd. De tegenstander probeerde in het laatste kwartier met een alles-of-niets offensief tot scoren te komen. De verdediging, bestaande uit Matthijs (hij wisselde tijdens de rust van positie met Jelmer Nick), Jelmer en uitblinker Anyk stond echter als een huis. Anyk wist ook in aanvallend opzicht haar steentje bij te dragen, want na een goede rush over de rechterflank gaf zij de bal voor op Patrick, die het laatste beetje hoop van Blauw Wit ’34 met een geplaatst schot aan flarden schoot. In de resterende minuten had de JO12 weinig meer te duchten van de Leeuwarders en wist de score zelfs uit te breiden. En goede voorzet van Hein werd door Jelmer Nick achter de doelman geschoten en ook het slotakkoord was aan Jelmer Nick. Via de binnenkant van de paal bracht hij met een schot van afstand de tussenstand op 9-3, wat tevens de eindstand was. De spelers kunnen terugkijken op een wedstrijd met twee gezichten. Bij een 3-0 voorsprong gaf het team Blauw Wit ’34 de mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd, maar in de tweede helft herpakten de spelers zich uitstekend en hielden daardoor verdiend de drie punten in Waskemeer. Volgende week komt de JO12 wederom in actie tegen Blauw Wit ’34, ditmaal op sportpark Wiarda in Leeuwarden (aanvang 10:00). De wedstrijd van dit weekend maakt dat het team met vertrouwen zal afreizen!
01/06 SJO Bergum BCV Combinatie JO12-1 Waskemeer JO12-1 3 - 0
25/05 Waskemeer JO12-1 Harkema Opeinde JO12-1G 4 - 4
18/05 Harkemase Boys JO12-1 Waskemeer JO12-1 2 - 8
11/05 Waskemeer JO12-1 SJO Bergum BCV Combinatie JO12-1 3 - 10
04/05 Harkema Opeinde JO12-1G Waskemeer JO12-1 7 - 7
13/04 Waskemeer JO12-1 ONT JO12-1 8 - 1
06/04 Blauw Wit '34 JO12-4 Waskemeer JO12-1 1 - 4
30/03 Waskemeer JO12-1 Blauw Wit '34 JO12-4 9 - 3